Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

защо на някои от нас им се свиди да дават информация
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: защо на някои от нас им се свиди да дават информация
Заеби то морето стана като тора бора и осамата.Баси е тая мишкартина не мога да я разбера.

-
- и господ не е толокова добър
За платените водоеми не виждам причина да се крие.За свободните причини хиляди.Дори и само заради боклука и тишината да е 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ами що не вземете да си направите един сайт само за СЕРИОЗНИ ХОРА..............Смешни сте ми като почнете " днес на юг от Бургас.......", "днес на север от Варна", "днес на една тайна рекичка" и т.н. защо изобщо го пишете бре? Да се похвалите че сте с N кила риба ли? ..............ще Ви изловят рибата ако споделите.........А що се отнася до платените гьолове - там пък въобще не мога да се съглася с пазенето на тайни........защото скъпи ми потайни колеги, все по често забелязвам във форума да се рекламира целенасочено даден гьол и когато отидеш един път и не хванеш си казваш, че трябва да се пробва поне още веднъж преди да правиш някаква оценка за мястото, после отиваш втори път и пак нищо- обаче арендатора си е взел парите и отново е бил Хитър Петър, а ние отново сме изиграни..............докато не споделяме ще плащаме на разни арендаторчета-тарикати, те ще се вземат парите и ще ни лъжат, че има риба, а няма да има никаква риба....Все ми се струва, че е по-добре, ако има читав гьол с читави условия да се съобщи на повечете колеги - така човека, който си е направил труда да си зариби гьола, да си определи читави условия и да си развива бизнеса ще е доволен, че ще има посещаемост, а рибарите ще са доволни, че са си направили кефа.Така в крайна сметка хората ще спрат да ходят по празни гьолове и тарикатите ще трябва да се постараят да си подобрат условията за да имат клиенти и ще се пови втори, трети и четвърти такъв водоем ..........ама в крайна сметка всичко сами си го правим де-докато има балъци ще има и тарикатиkrasi81 написа:Илийка и аз споделям твоето мнение а на колегата мога само да кажа 1-2 като види след като даде инфо за някое хубаво и даващо място какво се случва и сам ще се откаже.За това само на ЛС и на сериозни хораsnegk написа:За платените водоеми не виждам причина да се крие.За свободните причини хиляди.Дори и само заради боклука и тишината да е
Един път годишно,ако не и по-често(през зимата и през забраната),тая тема се започва точно по един и същи начин.И то особенно в последните години.Отдавам го на това,че все повече хора разбират под думата"риболов" неправилното "рибохващане на всяка цена".Т.е.тръпката е друга,а от тук и поведението.Имам познати,вече не са ми приятели по ред причини,но и тази,които дори и при разрешен риболов ходят на платено,защото там има по-голяма вероятност да хванат риба.През последните години все по-често съм капо,но тръпката от подготовката,безсънието преди излет,красивата природа-тези неща са безценни и все още са ми приятни и чакани с нетърпение.Темите без снимки не се "тачат",защото няма материал за проучване и гадаене,ако не е споменато името.А и понеже болшинството от колегите съдят по себе си,искат снимки за "доказателство".А в същото време не им прави впечатление,че на снимките мърсотията и боклуците(не на всички,но на доста)е уникална.Просто дойде поредното време на овълчване-прибирай ти,за да не го прибере друг.Ако човек прочете темите,ще види че един,звама човека(в момента се сещам само за Бачо Илия и Насо.Ако съм забравил някой,не е умишлено и се извинявам.)които освен снимки,показват и монтаж и риба и името на водоема.Но и никой от тях не взима целия улов,а са просто рибари по сърце и душа.Което не пречи периодично да бъдат нападани-я за снимка,я за наднормен улов и т.н.Та това е според мен.Просто такива станаха времената,а за нравите.... 

Явно СЕРИОЗНИТЕ хора, подвизаващи се в сайта, в който има и доста несериозните аджамии като мен, не приемат мнението на последните и дори го цензурират.....Ами ЧУДЕСНИ СТЕ........ щом и в нета човек не може свободно да изрази мнението си нещо почва да мирише на комунизъм ...... освен това както се оказа само СЕРИОЗНИ хора имат достъп и обменят информация за СПЕЦИАЛНИ, ТАЙНИ ВОДОЕМИ, което ме кара да им предложа да си направят следния сайт - www.komunisticheski.ribolov.za.bogoizbrani.bg или съкратено http://www.korizabo.bg и да ни оставят на аджамийски лакардийки без ЦЕНЗУРА
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега Пейчев,
дали да те цензурирам пак или пък да оставя мнението ти да те излага?
Има една много странна порода хора, всяка втора дума им е цензура или комунизъм. През последните години много съм мислил, дали си търсят извинение или пък нещо ги и превърнало във вечно неуспели мрънкала. Как мислите, дали причената е вътре във вас или пък "чудовищния режим" ви е направил все недоволни, но без сила да промените нещата?
Не е ли време да се разсъните и да видите, че цензурата е вътрешна, а не външна? Но пък май най-страшното е да имаш възможност да говориш свободно, а да нямаш какво да кажеш?
И последно, директно към въпроса ти, ами сайта вече е направен и собственика е избрал името нариба.ком. А ти какво правиш вътре, като това те кара да се чувстваш нещастен и репресиран? Избора отново е в ръцети ти, дали ще влизаш или не, дали ще споделяш или не, това са все решения, които ти принадлежат.
Има една много странна порода хора, всяка втора дума им е цензура или комунизъм. През последните години много съм мислил, дали си търсят извинение или пък нещо ги и превърнало във вечно неуспели мрънкала. Как мислите, дали причената е вътре във вас или пък "чудовищния режим" ви е направил все недоволни, но без сила да промените нещата?
Не е ли време да се разсъните и да видите, че цензурата е вътрешна, а не външна? Но пък май най-страшното е да имаш възможност да говориш свободно, а да нямаш какво да кажеш?
И последно, директно към въпроса ти, ами сайта вече е направен и собственика е избрал името нариба.ком. А ти какво правиш вътре, като това те кара да се чувстваш нещастен и репресиран? Избора отново е в ръцети ти, дали ще влизаш или не, дали ще споделяш или не, това са все решения, които ти принадлежат.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Напълно разбирам хората които няма да споделят инфо, и аз никога няма да споделя с непознати и слабоизвестни ми личности.Просто това е по добре за екологичното равновесие ако можем да говорим за такова.chirusa_bg написа:Колега Пейчев,
Обаче колегата модератор не е на прав мисловен път, цензора има и още как , дори и тука в този сайт, и това всичко по разни вътрешни душевноограничителни причини

Я някой да похвали платено дето има клендаци

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
-
- кандидат преподавател
Нито теб,шопски български писателю,нито Пейчев, ви разбирам ,какво не ви уйдисва,та се лензите на стари години.Кво ви е криво?То остава да искате и утре някой да дойде да ви държи въдиците,в допълнение на това,че ви е завел на каишка до съответния водоем,където най-кълве ама само на стръвта на информираните за това.Да бяхте написали поне кой къде живее,та да ви се помогне - все някой щеше да ви светне къде наблизо кълве малко повече.И въобще нека влизаме в този форум само когато сме в добро настроение -иначе се създава излишно напрежение,което пречи на
и на 

-
- разбира нещата
Днеска по битака видях един чичка как си купи 2 пакета готови мрежи!
Ха сега де....тия нямат спирка и нищо не ги плаши!Те новините им влизат през едното и излизат през другото ухо докато някой не ги

Ха сега де....тия нямат спирка и нищо не ги плаши!Те новините им влизат през едното и излизат през другото ухо докато някой не ги

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- barutchiata ©
- Администратор
peichev написа:Явно СЕРИОЗНИТЕ хора, подвизаващи се в сайта, в който има и доста несериозните аджамии като мен, не приемат мнението на последните и дори го цензурират.....Ами ЧУДЕСНИ СТЕ........ щом и в нета човек не може свободно да изрази мнението си нещо почва да мирише на комунизъм ...... освен това както се оказа само СЕРИОЗНИ хора имат достъп и обменят информация за СПЕЦИАЛНИ, ТАЙНИ ВОДОЕМИ, което ме кара да им предложа да си направят следния сайт - http://www.komunisticheski.ribolov.za.bogoizbrani.bg или съкратено http://www.korizabo.bg и да ни оставят на аджамийски лакардийки без ЦЕНЗУРА
Баце спри да се излагаш.
До тук съм съгласен и с двете мнения по въпроса.
Когато дядо ви е ходил за риба , дали е посещавал преди това форума? Предполагам не. Вземете се стегнете и не се разправяйте.
А дали ако някой реши да си затрае , други 5 човека които знаят за това място няма да пропеят?
От този спор няма смисъл. Всеки има право да решава какво ще споделя и какво не. Все пак ловим риба а не копаме злато.
Когато дядо ви е ходил за риба , дали е посещавал преди това форума? Предполагам не. Вземете се стегнете и не се разправяйте.
А дали ако някой реши да си затрае , други 5 човека които знаят за това място няма да пропеят?
От този спор няма смисъл. Всеки има право да решава какво ще споделя и какво не. Все пак ловим риба а не копаме злато.
-
- новобранец
Все едно аз съм го написал.Риболова вече не е ХОБИ ,а стана улов и трепане на риба на всяка цена и по всякакъв възможен начин за прехрана,по някога и за нахранване на кучета и прасета.Хвърляме яко финансии-такъми,лодки ,джипове,станахме манекени от всякъде и защо ли -кефа изчезна,риба почти няма.Предният ден бита с тока или хваната с мрежа и наплашена ,не кълве.Културата ни с липсващите първи 7 години ,ни изважда очите -с боклуците по водоемите.Какво ,хоби,какъв кеф,кви пет лева.Който е ходил по чужбина знае как е там.Жалко е ,че и подрастващото поколение не пази това което е имаме .Не сме Америка или Русия ние сме една мъничка България,не я ли пазим и щадим ще я съсипем.joco написа:Един път годишно,ако не и по-често(през зимата и през забраната),тая тема се започва точно по един и същи начин.И то особенно в последните години.Отдавам го на това,че все повече хора разбират под думата"риболов" неправилното "рибохващане на всяка цена".Т.е.тръпката е друга,а от тук и поведението.Имам познати,вече не са ми приятели по ред причини,но и тази,които дори и при разрешен риболов ходят на платено,защото там има по-голяма вероятност да хванат риба.През последните години все по-често съм капо,но тръпката от подготовката,безсънието преди излет,красивата природа-тези неща са безценни и все още са ми приятни и чакани с нетърпение.Темите без снимки не се "тачат",защото няма материал за проучване и гадаене,ако не е споменато името.А и понеже болшинството от колегите съдят по себе си,искат снимки за "доказателство".А в същото време не им прави впечатление,че на снимките мърсотията и боклуците(не на всички,но на доста)е уникална.Просто дойде поредното време на овълчване-прибирай ти,за да не го прибере друг.Ако човек прочете темите,ще види че един,звама човека(в момента се сещам само за Бачо Илия и Насо.Ако съм забравил някой,не е умишлено и се извинявам.)които освен снимки,показват и монтаж и риба и името на водоема.Но и никой от тях не взима целия улов,а са просто рибари по сърце и душа.Което не пречи периодично да бъдат нападани-я за снимка,я за наднормен улов и т.н.Та това е според мен.Просто такива станаха времената,а за нравите....
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Че над половината членове на форума не могат и да пишат, бре!Marco Polo написа:КАЯ написа:... много ми е чудно защо в раздела за обща информация на водоемите където трябва да се сподели подход,места и т.н. за даден водоем също рядко се пише.

"Чукча читатель, Чукча не писатель!"

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- новобранец
Примери много, но споделям мнението,че всеки сам трябва да се научи да лови риба, да си търси местата за риболов, защото не знаеш кой за колко риба е тръгнал. Говоря за свой горчив опит.Преди години живеехме в Разград и на един излет направих грешката да кажа на един уж "колега" на каква дълбочина и къде да лови. За мое съжаление на другият ден научих,че "баш рибаря" раздавал на комшии, та дори продавал и т.н.ОТ ТОГАВА ИНФОРМАЦИЯ ДАВАМ САМО НА НАЙ-БЛИЗКИ ЗА КОИТО ЗНАМ, ЧЕ НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ.Моето уважение към колегата повдигнал темата, но пътя към ада е посипан с дори намерения!