Спининг на Чепинци

Модератори: bobopeli, sapuna

hose
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Спининг на Чепинци

Мнение от hose »

Цяла седмица кроя планове за риболов на някоя от рекичките в близост до София, но дъждовете и липсата на компания попариха моите мераци.
Докато в събота пренареждах спининговите примамки по кутиите звънна един приятел и каза че щял в неделята да ходи на някой разрешен гьол около София за риба. Направо подскочих уговорки за колко сутринта къде и т.н. Стегнах бойната готовност т.е раница, две спинигови въдици и дъждобран.
Събудих се в 6.30 а ми казаха да съм готов в осем явно нямах търпение . Полежах до 7 и малко станах, измих се набързо и се строих пред кооперацията като за Гергьовски парад. Моя приятел дойде, чудехме се на кой гьол да отидем аз не съм посещавал нито един все пак от форума придобих малко разузнавателна информация че на Чепинци и Негован имало популация от хищници, така че предложих да се отправим на там. Пристигнахме на водоема към 8.45 и вече имаше солидно въдичарско присъствие. Колегите пробваха основно на плувка, тук таме имаше и тапи хвърлени за щука.
Предвид големите дълбочини реших да пробвам на потъващи примамки започнах със салмо миноу, докато не видях че нещо гонеше малките рибки на повърхноста. Сложих една малка рапалка ориджинал и започнах да обстрелвам около ятата с рибки след няколк о хвърляния кълване натежаване на линията...откачане похвърлях още малко с този воблер и сожих един суспендер на Илекс, няколко хвърляния, неравномерно водене на примамката кълване и радоооостт костур. За съжаление това беше и последното кълване изредих още няколко примамки, някакъв колега пробваше за бяла от една лодка май на клатушка, дробихме лаф с един колега спинингист той пък имаше инфо за щуки и общо взето това беше. Времето почна да се скапва, набрах коприва и бегом в къщи
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Спининг на Чепинци

Мнение от tamihal »

Хубав елек...и риболов! :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:smt038 :smt038 :smt038
ancoi
новобранец
новобранец

Мнение от ancoi »

Чепинци е най-трудният гьол в България пич.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Хищника беше тотално капо в събота така че може да се гордееш с резултата колега.
Ние имахме 4 въдици на рибе и нямаше почукване. Мирните са много трудни, но се ловят чат пат.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

За Чепинци е още рано! Водата трябва да стане поне 12-13 градуса та да започне обаждането на зъбатковците. До сега бе хладно, а през ноща температурата падаше до 4-5градуса, та нямаше възможност да се прогрее и повърхносттно. Изчакайте поне една слънчева и топла седмица и ще има резултат! :wink:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

Ми ко да ти кажа. За 10+ излета на Чепинци имам една бяла - 200 грама. През останалите нямам дори и сторване, а не съм и виждал някой да хваща. Тва че си хванал е постижение.
hose
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от hose »

Колеги бихте ли препоръчали някоя баластриера около София, подходяща за спининг.

Благодаря предварително
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ignatov78 »

:smt038 :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”