Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж с плочки кюспе
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Монтаж с плочки кюспе
Почистих темата, но виновника да се говори за топчета си ти колега.gotra написа:Колега моля те да обясниш подробно как го правиш това топче !Ако имаш възможност сложи и някоя снимка за нагледност!Отвсяко ново мнение печелят всички които се интересуват от този вид риболов.
Сега пишете само за плочка кюспе.Никакво мляно или под каквато и да е форма, иначе колегата се сърди

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Значи за плочки кюспе...Искам да питам тука имам 3-4 плочки от миналата година останали, та ще има пречи ли, това че са стари?
По добре иди си купи ново кюспе, не струва милиони

Незнанието не е извинение.
Знам, че струва стотинки и май така ще направя, за всеки случай.Но някой ако е опитвал със старо кюспе да каже-ще ми е жал да го хвърля ей така 

Не го хвърляй де
Може да си пробваш на една от въдиците с него пък на другите две с ново.

Незнанието не е извинение.
-
- и господ не е толокова добър
Старото го използвай за захранкаNiksie написа:Знам, че струва стотинки и май така ще направя, за всеки случай.Но някой ако е опитвал със старо кюспе да каже-ще ми е жал да го хвърля ей така

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Snegk е прав ползвай го за захранка.Аз също имам от миналата година и то доста плочки , но съм ги затворил в една пластмасова кутия и не са мръднали. Запазили са целостта и миризмата си .Ползвам ги само когато монтирам капана.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Ще пусна един "сандвич" , пък току виж някой шарко клъвнал 
Пък с другото малко захранка ще забъркам

Пък с другото малко захранка ще забъркам

Нейде из форумите съм срещал саморъчно направени пресички за направа на плочки кюспе. Може да се използва дърводелска стяга, парче тръба и плътно желязо по вътрешният отвор за тръбата, а защо не чук и мамата. Та старото кюспе с добавка на малко халва може по този начин да влезе в употреба. За разнообразие могат да се добавят и малко цели зърна - жито, царевица и други по желание на правещия плочките.Правил съм топчета от кюспе/забраниха да се говори за топчета/, но метода може да се модифицира за направа на плочки.