Леновска неделя

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Леновска неделя

Мнение от bigfish133 »

Привет на всички колеги ! В неделя след дълги колебания накъде да се завеем , в последния момент решихме да посетим яз. Леново . Аз всичко на всичко бях ходил там само веднъж и ми е абсолютно непознат . Та забрах групата сутринта и в 8 и кусур бяхме вече там . Групата включваше мен , двама колеги (единият със сина си ) и още един познат. Аз най - много мерак имах да сефтосам новият фидер и на плувката много - много не обърнах внимание . Останалите колеги основно заложиха на плувка , като единият също сефтосваше фидер . Извадихме сергията и кой с квото разпънал почна да лови .
Изображение
Изображение
Мойто работно място и новата придобивка . Тук е момента да споделя , че този риболов определено ми хареса и в бъдеще определено ще залагам и на него . Но май всички нови видове риболов които пробвам ми харесват и вече се чудя на какво да ловя като ида на водоема , ма това си е моя грижа . Ето ги и другите от групата :
Изображение
Изображение
Колегата Ivan_72 със младата риболовна надежда - сина му Наско . И колкото и да не му се иска на Иван , сина му май хвана повече риба от него :lol: . По едно време ловеше с три въдици едновременно и ги дърпаше и на трите .
Изображение
Изображение
Минчо с дънната артилерия
Изображение
И разбира се нашата гордост Дернев , който обясняваше , че много му се яла леновска каракуда .
Изображение
Ето ни тримата колеги
х
х
х
х
х
х
х
Ами на местата на хиксовете трябваше да има снимки на монтажите , стръвта и уловената риба , но след последната снимка телефонът ми каза : -Мяу! И със снимките бяхме до там :oops: :oops: :oops:
Ситуацията накратко : Рибата горе - долу кълвеше добре на бял и торен .На фидера се ловеше на дистанция 30 - 35 метра , дълбочината беше малка - 1-1.5 м. Бяхме застанали точно преди малката стена , по която се минаваше за да се стигне до аза . Рибата определено беше в плиткажа и каракудата и чаушана си даваха доволно на плувка . Аз на фидера хващах само каракуди , като размера варираше 200-500 гр. Всички си хванахме риба , кой - повече , кой по - малко , но всички останахме доволни . Нещо интересно - до нас беше застанал колега , който беше довел и дъщеря си (около 7-8 годишна според мен) . Беше и дал една въдичка с която си пляскаше цял ден и хващаше някоя рибка чат - пат. По едно време тя се оплака на баща си , че е закачила дъното и с подръпвания се опитваше да си откачи въдичката , докато изведнъж "дъното" тръгна нанякъде . С асистенция на баща си , разбира се , след малко дъното се оказа в ръцете им - 1-1.5 килограмово шаранче , с което малката ни удари в земята всички "майстори" покрай нея :D . Това беше и единственото шаранче , което видях да се изкарва покрай нас . Но общо взето се получи приличен риболов с много релакс и определено рибата ще се активизира там тепърва . Не мисля , че трябва да обяснявам колко много боклук имаше на този толкова хубав язовир и колко продължава да се остава , жалко наистина ! В скоро време определено пак ще го посетим . Наслука на всички и отново се извинявам за липсата на снимки , ама другият път ще компенсирам !!!
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Леновска неделя

Мнение от петър власев »

Чуден язовир беше това преди години.Поздравления за излета.
Имам над 100 риболова на Леново,като по-голям процент от тях са успешни.
Според мен не сте застанали а правилното място.По това време се ходи в близост до аза.Навремето най-голямите риби взимаха на царевица с бял на куката.
Дай инфо каква е таксата и има ли ограничения къде можеш да застанеш на язовира.
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Таксата в момента е 6лв. и каквото хванеш взимаш . Забранени са местата , които са след като минеш голямата стена долу вляво . В началото на черния път има табела " Риболова забранен " - пазача каза , че там хвърляли зарибител . Колкото до аза - там имаше 5-6 коли като отидохме , колеги които се връщаха оттам следобяд казаха , че не са хванали шаран и че се носела силна миризма на л..на . Аз лично не ходих до там да погледна какво е положението .
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

И аз си мисля, че язовира е почнал да се съживява.Колегата е бил на разливака,и там е доста плитко.Но другия път може да минат през малките водоеми преди с. Леново,и са горе на устието.А там вече,от хващане няма да има време за цигара :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

bigfish133 написа:Таксата в момента е 6лв. и каквото хванеш взимаш . Забранени са местата , които са след като минеш голямата стена долу вляво . В началото на черния път има табела " Риболова забранен " - пазача каза , че там хвърляли зарибител . Колкото до аза - там имаше 5-6 коли като отидохме , колеги които се връщаха оттам следобяд казаха , че не са хванали шаран и че се носела силна миризма на л..на . Аз лично не ходих до там да погледна какво е положението .
Е не знам кво е положението сега,Не съм ходил там от 5 години поне.От както го опоскаха до дупка :twisted: :axe: :axe:
Иначе има един ръкав успореден на аза с доста шавар ,те там е работата в момента.На 1м. дълбочина страшни шарани вадехме навремето.
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Колега Дончо,
Забелязвам, че за всеки водоем в региона даваш такова инфо, все едно си бил ей сега там :rolleyes:
Я си сложи ръка на сърцето и си кажи от колко време не си стъпвал по тези гьолове !
Или ходиш постоянно, за да осведомяваш хората , а пък цялата асеновградска бригада е в неведение :wink:
И не смяташ ли,че риболова на перо, камо ли пък на фидер напоследък ти е доста чужд .
Всички знаем, че си ходил много . И, че си хващал !
Ама сега ходиш да тролиш и пускаш инфо отпреди 10 години .
За местата евала- знаеш ги , но за положението в момента си на режим дистанционно .
И да ми се обидиш все тая, ще си го преместа в другия крачол,вече сме се примирили с тебе, ама не ти подхожда на акъла !

С уважение:...все още " ненаучен " риболовец - даскала :wink:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ий от такива замотани даскали и някакви самовлюбени селски колеги,хората не могат да получат информация.Не знам кво ва болят пишките, кой каква полезна информация дава.И никой скоро не ми е светил, къде съм ходил и кво съм правил :lol: .Аман от навлеци и спамаджий.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Don4o_62 написа:Ий от такива замотани даскали и някакви самовлюбени селски колеги,хората не могат да получат информация.Не знам кво ва болят пишките, кой каква полезна информация дава.И никой скоро не ми е светил, къде съм ходил и кво съм правил :lol: .Аман от навлеци и спамаджий.
Ами каквото си сипал това ще ядеш колега, на сички ни писна се акъл да даваш и на сяка мандажа мерудия да ръсиш :D Апък ние самовлюбените селски колеги поздравявеме колегите за излета независимо от това какво са хванали, важното е да са на язовира а не пред монитора.На монитора бели риби има ама в руската рибалка.
Поздрави за излета. :wink:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Еми така де .
Човек като иде на някой водоем пуска инфо- снимки, стръв,монтажи и т.н.
Твоите постове досега са били все от Кърджали или Студен кладенец.
За тука нищо не си писал, а и ние знаем, че от такива платени водоеми бягаш като дявол от тамян.
И изведнъж пускаш инфо за всички / при това го имаш за прясно, точно и както винаги пълнещо чували риба / :?:
Ама с това твойто инфо , който и да хванеш от нас ще е по-подготвен за региона :idea:
За Кърджали и Студен кладенец нямаме претенции , с изключение на останалите колеги занимаващи се с тролинг и риболов на кльонк !
Но и не даваме акъл за там, щото имаме чуство за мярка :idea: :idea: :idea:
Не се ядосвай, приемай нещата философски - винаги е имало и ще има по-велики рибари от нас, но великото при тях не се състои в натрапване на мнения по всеки въпрос и самоизтъкване !

И аз се извинявам на колегите за кавгата !
Наслука :D
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На тия двамата сигурно ги е хванал мензиса,или бая карат на ч---й,та са толкова нервни.Или си мислят, че само те трябва да казват кое и как е по водоемите.Аз говоря,откъде може да се мине за по лесно до устието,те ми лаят като микишар кучета.Но карай,трябва и да има такива.
Относно запитването на 2-та колеги на лични,за пътя до устието,ще го пиша тук.Предполагам че има хора дето не го знаят.Като си стигне до двата водоема който са на края на лозята,отляво на пътя,се продължава между двата по пътя.Минава се една рекичка и се завива на дясно.Пътя води направо на самото устие.Има друг път,който върви успоредно на дясно преди двата водоема.Като се мине втория,се минава през неговата стена и веднага в дясно.Но пътя е лош.Иначе се излиза мужду двата ръкава,което е идеалното място за риболов.
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ignatov78 »

Хубав излет е станал! :smt038 Благодаря за изчерпателното инфо. :smt023
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

благодаря на Дончо за изчерпателното инфо
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sava_1968 »

Добре си е риболова.А и условията на водоема добри.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”