Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Слуз!
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Слуз!
Смятам, че слузта обвиваща сома служи за .......?За какво?Изолация?Безшумно плъзгане?Прикриване?Скорост?Не мога да намеря никакво четиво по въпроса и се опитвам да си отгворя сам по пътя на логиката и на базата на скромен опит.Някой знае ли нещо по въпроса?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
- krokibg
- учете се от него
Може да играе роля на някаква примамка / миризма /за да се събират около него рибки
Може да го предпазва от разни бацили и др.гадинки ...........
Абе всичко е възможно .....сомски тайни

Абе всичко е възможно .....сомски тайни

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
И при баба щука е така
не сте ли забелязали че и щуката има слуз като я хвана да я ристя немога да я задържа в ръка плъзга се обаче кустура не е така явно това е таината им да са толкова бързи в водата ттази слуз им осигурява минимално триене а и перфектната аеродинамика на главите им позволява да са бързи тихи и с един опит да хваштат плячката си
http://www.vbox7.com/play:4c372671
http://www.vbox7.com/play:4c372671
Последно промяна от Gan4eff на Пет Фев 02, 2007 9:35 pm, променено общо 1 път.
- barutchiata ©
- Администратор
Слузта при рибите се образува от жлези под кожата.Основните функции са да намали съпротивлението при плуване и има антибактериално действие.Четох някъде,че слузта на някой риби е със силно антибактериално действие и други видове се търкат в тях за да се лекуват ама незнам до колко е верно.Дали не ставаше дума мисля за лина

- krokibg
- учете се от него
Така е,даже има във разни водни басейни риби-ДОКТОРИ,при които риби ходят по-големи риби,даже и хищни без да ги ядат а само да се лекуват.Уредили са си и здравните проблеми рибите а ние още се мъчимbarutchiata написа:Слузта при рибите се образува от жлези под кожата.Основните функции са да намали съпротивлението при плуване и има антибактериално действие.Четох някъде,че слузта на някой риби е със силно антибактериално действие и други видове се търкат в тях за да се лекуват ама незнам до колко е верно.Дали не ставаше дума мисля за лина![]()
![]()

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сомът е единствената риба,която се движи като змия!Другите риби,плуват със замах на опашката и независимо,че са обвити в слуз издават голям шум.Докато слузта при сома заедно с плавното движение гарантират безшумност.С това си обяснявам качеството на сома да изненадва бързи риби като:клен,сулка или костур.Дали е така в действителност или си фантазирам?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
Troli явно никога не си и виждал наживо змиорка.Същата е най хлъзгавата и лигава твар която съм пипал.Със тия прибързани и случайни приказки объркваш мноо хора.Като няма слуз защо ли се хлъзга толкова ми кажи?И да ти кажа на яз. Овчарица има змиоркиTroli Rapala написа:Така е!Змиорките обаче не са обвити в слуз и не обитават нашите язовири!Освен Дунава има и други водоеми!
![]()
![]()
Последно промяна от barutchiata © на Съб Фев 03, 2007 9:05 pm, променено общо 1 път.