Фидер-изпъване на линията

Модератор: Paublo_Eskobar

usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Фидер-изпъване на линията

Мнение от usmiwka »

Здравейте,колеги!Това,което ще попитам може и да го има някъде писано във форума,но доста порових и не можах да намеря.Значи,искам да попитам как точно става изпъването на линията след замятането.Някой ,ако може подробно да ми обясни какво се случва от момента на замятане до момента на поставяне на въдицата на стойката,в детайли.Онзи ден бях за риба на един водоем дълбок към 7-8 метра,ще кажа как процедирах,а Вие кажете къде греша евентуално.Значи,хващам си ориентир,замятам,хранилката пада във водата и почва да потъва(държа върха нагоре и гледам как размотава влакно от шпулата,когато спре значи е паднала на дъното).После имам чувството,че поставяйки въдицата на стойката и хранилката се размества и храната се разпилява безразборно наоколо.Понеже нали въдицата е успоредно на брега и поставяйки я от положение напред до положение успоредно на брега размърдвам хранилката и тнт.Гледах един филм с братя Щербакови,ония хвърлят и направо слагат въдицата на стойката,ама явно са на плитък водоем.Какво става когато имаме дълбочина 7-8м?
p4elata
новобранец
новобранец

Re: Фидер-изпъване на линията

Мнение от p4elata »

Гледах един филм с братя Щербакови,ония хвърлят и направо слагат въдицата на стойката,ама явно са на плитък водоем.Какво става когато имаме дълбочина 7-8м? Тия са направо факири,Винаги остава влакно за обиране ,Ако искаш да е малко пробвай да го изпънеш като спреш с ръка или със бигела точно като пада във водата или малко преди това,Като пофъргаш ще го усетиш сам,За храната не мисли толко,Нали е сложена там да пада в района,
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Привет колега.
Това с развиването на влакното докато потъва хранилката малко ми е странно.(Може би това е вариант,ако имаш маркер в облавяното петно)
Иначе аз процедирам с леко изпънато влакно,докато потъва хранилката и върха надолу близо до повърхността на водата.(Възможно най-близо до стойката.)Така мисля че прави по-малък корем линията.Поставям на стойката и доопъвам.Варианта,който си гледал с моменталното поставяне на стойката също става,но пак трябва да е поопъната линията докато потъва монтажа.С времето ще добиеш усет за тези неща.Успех!
Изображение
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Най-вероятно ползват клипса на макарата и всяко хвърляне е на еднакво разстояние, та не се налага много изпъване.
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Колега, след като падне кошничката на дъното не затваряй скобата на макарата, а придвижи въдицата до стойката, отпускайки влакно, като се стремиш да е леко натегнато. Поставяш въдицата на стойката, затваряш скобата и започваш да изпъваш линията.
п.п. При по-големи дълбочини захранката ти трябва да е преувлажнена /според дълбочината/ за да не ти прави облак по вертикалата и да пръска рибата, което ще рече, че поне минута престой на храната във водата тя няма да се е освободила от кошничката. Така че при правилно овлажнена захранка, нямаш проблем и да придърпаш кошничката :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Тук от най-голямо значение е,върха с който ловиш,влакното и хранилките ( което не виждам да е упоменато ).На затворен водоем и риболов на по-дребна риба,ползвай по-меки върхове ( 0.5 , 1 , 1,5 оz. ) , така ще изпъваш линията при абсолютно всякакви условия и дълбочини.Освен това,дръж пръчката на стойката,възможно най-близо до водата,за да има най-малко съпротивление при вятър.
TICA FAN
koki

Мнение от koki »

Привет,
За да мяташ на едно и също място е нужно да фиксираш влакното или с клипса или с ластичка.
Когато замяташ, държиш високо върха на въдицта. Когато влакното стигне до клипса омекотяваш удара със самата въдица.
Още с падането във водата на хранилката , ако е тихо времето поставяш веднага въдицата на стойката.
Ако има вятър, вкарваш върха на въдицата във водата и когато хранилката потъне до дъното поставяш на стойката.
Успех!!!
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Ако я поставя веднага и докато потъва 7-8 и повече метра ще се измести кошничката от мястото дето е цопнала
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Ако всеки път се хвърля с едни и същи движения и от едно и също място ,попаденията ще са сравнително точни, въпреки дълбочината.Абе тренировка трябва :wink:
Риболовът не е слука,а наука!
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Аз хвърлях от колчето,на което стои дръжката на фидера към ориентира и после местейки върха към другото колче за да я поставя и се измества майче хранилката.При дължина 3,60 на въдицата....Не знам дали се изразявам правилно,дали ме разбирате.Може би трябва при замятането да стоя до връхното колче,т.е. върха да остане там от където съм метнал,да няма разместване
koki

Мнение от koki »

usmiwka написа:Ако я поставя веднага и докато потъва 7-8 и повече метра ще се измести кошничката от мястото дето е цопнала
Нали всеки път ще се измества по еднакъв начин?
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Ако искаш да ловиш на точно определено място как ще предвидиш изместването?
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

usmiwka написа:Ако искаш да ловиш на точно определено място как ще предвидиш изместването?
А ти сигурен ли си ,че винаги хвърляш на точно определено място?
TRS70MLF2
koki

Мнение от koki »

usmiwka написа:Ако искаш да ловиш на точно определено място как ще предвидиш изместването?
Трябва да си екстрасенс :? :? :?
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Нужна е малко практика. Това е нещо съвсем елементарно - хвърляш, изчакваш храниката да достигне дъното, като държиш върха на фидера ниско долу, поставяш на стойката и ако е нужно обираш корема. Колко ще се измести и накъде не е от толкова голямо значение, ако е в рамките на петното, което създаваш. Не си мисли, че всички , дори и опитните фидер риболовци, хвърлят на едно и също място с точност до сантиметър! Успех!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”