Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ПЛАВНИЦИ
Модератор: nkolev66
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: ПЛАВНИЦИ
Гризмин според мен на теб плавници не ти трябват с този 50-ти размер
имаш си фабрични. Ти направо ме разбиваш, от къде ти идват? Сигурен съм, че ще вършат работа, но само в плиткача( вода до брадичката) 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- ще става разбирач
абе те като бяха по зле отиваха на 12 и дотам,сега моля изчакайте да видите крайния резултат,по ремонта. Аз за какво не ме познава варненската гилдия(с изключение на 2 ма),с тия партакеши като отида на море гледам много много да не ме гледат.Идеята е, че гумата е просто аут,остана само другото като материал.А новото е 3 мм гума за подметки,нахакана с толкова болтове и гайки,че ще се разпадне перото,ама пантофа повече няма да мръдне,има да се шие,лепи по дъното на чепика,не е е така бадева работа.Техниката е в ума на човека.Преди 30 години ако дадеш един сегашен харпун,неопрен,и плавници на тогавашен спортист,ще стане човека амфибия.Сам си шия и лепя ръкавиците,ботите, тежестите са правени,маската ми е "Хемус"-който иска да се смее,но ми е удобна,единственото марково дето аз съм си го купил е шнорхел "технисуб" и колана ми е ''технисуб''-подарък за един рожден ден. Толкоз години хобито ми беше на втора линия-деца,памперси,ремонти по апартамента...всички сме на тоя хал,ама да робувам на марки и моди- не ,не съм такъв.Техниката и оборудването всеки човек сам си преценява.Един си сменя колата на всеки 5 години,друг има възможност да смени екипировката си поне два пъти за 5 години.Е някой ден и ние ще сме така.Никой обаче не видя,че БГ харпуна е с реверсен спусък,и който е стрелял с такъв само знае как се държи под вода, а има и нов елемент при плавниците на петата
събуй-обуй система.Само човек,който се е опитвал да си натика Февруари месец крака в плавник дето му стиска с трипръста ръкавица,и е леко дебел,може да оцени това нововъведение.Вас манекените какво да ви мислим,всичко има.Аз си избирах кола в която да се събера под кормилото,а а не да ми харесва,неопрена го търсих 2 месеца,не съм виновен-198 см височина,123 килограма пишлеме. 

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пич си от всякъде ако идваш към Сл. Бряг драсни два реда преди тръгване, ще пием по бира 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- ще става разбирач

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Не се коси Гризмин че си големичък
мерака е важен.Скоро влизах с един приятел-154кг. живо тегло на около 2метра
Значи намерил си е само долнище,отгоре с една фанела и пуловер,някакви антики за плавници и пловин шишенце ракийца да стопли коремчето
Ама устиска без поражения 3 часа на 13-14 градуса,е не можахме да съберем толкова олово че да го потопим,ама желанието му е поразително 

Дерзай Гризмине !!! Нямаш си представа колко много ме кефиш!!!Завиждам ти за мерака !!!

-
- ще става разбирач
А ето и крайния резултат,след подмяна на болтчетата с по-къси, шев и кройка,и лепене отвътре на тънки ивици гума за да е удобно на копитцето

Дето се вика "заспа" ми пачата вътре.вижда се колко се показва отпред ботата

по шест от всяка страна-така ще имат ефекта на плавниците с закопчалки и каишки,тоест там където е най-голямо натоварването,има най-добро укрепване.Но иначе съм спазил ъгъла и извивката на оригиналното пантофче.

Табана отдолу го подсилих с още две,та да станат общо три.

Там където са шити на петата е с двойна подсигуровка-лепене,шев,и после вулканизация отвътре с парче гума-по-тънка,от МПС. Залагам си един харпун на бас че няма да се скинат от там,където аз съм барнал.Макар че като видяхте харпуна -едва ли някой ще се хване на бас.

Ако от офиса на Марес четат тук и търсят хора за работа на ишлеме да ми се обадят.Следва да си "оправя" буя.Грешка ,направя буя.
Поздрави и благодаря за вниманието.

Дето се вика "заспа" ми пачата вътре.вижда се колко се показва отпред ботата

по шест от всяка страна-така ще имат ефекта на плавниците с закопчалки и каишки,тоест там където е най-голямо натоварването,има най-добро укрепване.Но иначе съм спазил ъгъла и извивката на оригиналното пантофче.

Табана отдолу го подсилих с още две,та да станат общо три.

Там където са шити на петата е с двойна подсигуровка-лепене,шев,и после вулканизация отвътре с парче гума-по-тънка,от МПС. Залагам си един харпун на бас че няма да се скинат от там,където аз съм барнал.Макар че като видяхте харпуна -едва ли някой ще се хване на бас.

Ако от офиса на Марес четат тук и търсят хора за работа на ишлеме да ми се обадят.Следва да си "оправя" буя.Грешка ,направя буя.

Поздрави и благодаря за вниманието.
Ако те видим в морето по плавниците ще те познаем 

Поздравления за усилията , от нищо си направил нещо. Дано да изтраят повече време.
Пашата обича смелите.
- rikitikitavi
- разбира нещата
от мен имаш едно возене за риба по твой избор-попчета, кефалови, а при късмет лавраци. Ако настояваш може и калкани- само да ги видиш, че сега са в забрана.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега Гризмин, много ме кефят твоите творби наистина! Обаче лично аз с плавниците не бих се е..вал, щото като си помисля само, че мога да се удавя като ми се счупи някой плавник и то в най-неподходящия момент
То не че това не може да ми се случи и с купешките, но все пак.

-
- ще става разбирач
Това,че пиша в леко шеговит тон,не значи, че съм толкова тъп,да не зная какви са ми възможностите.Никога не съм гледал на морето като нещо за забавление.Влизал съм и с един плавник,другия си го поделих с бъдещия ми шурей,но това беше преди години.Когато имам на идея какви са ми екипировките и оборудването,естествено че няма да ходя да превземам 15+.Мина времето за геройства,семейни сме,с деца.Рикитикитави помни периода ,когато бях без неопрен,и даяних сума ти време в морето.Плавници никога не съм пробвал професионални,поради простата причина че не ми стават.Нахлузвал съм ги като чехли,връзвал съм ги и с връзки за обувки,и съм влизал и без плавници да се гмуркам.Просто този чифт стоеше на стенд бай от няколко години,и все не му идваше времето за ремонт.Рикитикитави(Никито) си ги е пазил и отремонтирал винаги когато е имало нужда.Накрая ми ги подари,за да може да си вземе нови,иначе вечно щеше да ги ъпгрейдва,и никога да не усети удоволствието да плува с готин чифт,меки, удобни и по мярка.Имам кетап за спасител от далечната 1997,и винаги съм бил протиф ефелъка в морето.Сега кротко ще си дълдисвам покрай семейните задължения като водене децата на плаж,разходка за риба и прочие.Болни амбиции нямам,да покорявам дълбините и да се тупам по гърдите - видяхте ли стана,както аз казах..Самото усещане да върнеш нещо към употреба,а не че си прецакал производителя с 100 евро ми е водещото.Де да имах възможност да се накича ,както аз си знам.Де да имах.Важното е че всичко което ми е минало през ръцете,мога да го дам на всеки да го ползва,без да се притеснявам че ще го изпорти,и да му погоди кофти номер,насред салантията и три бала вълна.Всеки испитал удоволствието да запали огън не с кибрит или запалка,които са му в джоба,може да ме разбере."Да донесеш месо в пещерата"-както казва жена ми е най-добрата мотивация за мен,но да го направя с идеята че за триста евро всеки може да трепе попчета и иларийки за кеф,и удоволствие не е стимул.За триста евро ще купя на децата и колело(щото ще е тъпо да ремонтирам старото Балканче ,и да кажа ето тати колело!!!) и ще направя куп други неща,които искат своята цена,която не мога да заместя с (виж какво направих).Идеята е, че човек има свободата да направи своя компромис ,когато знае цената,която плаща.Моя живот в очите на семейството е безценен,но това не значи че аз трябва да се подсигуря на 1000 процента с екипировка,за да не стане сакатлък.По лесно е да разчиташ на уменията си и да знаеш че това което правиш е на 100 процента дилетантски проект,с който шега не бива.Любител-да,професионалист-нема как да стане с тел и канап.Просто за първи път успях да си направя пантоф по мярка,а не да се съобразявам с неудобството да имам нещо несигурно на краката си.Не претендирам за оригиналност или многознайство,просто имам една алтернатива-искаш море и емоции,направи най-доброто на което си способен,да имаш максимум удоволствие и комфорт,без да игнорираш което и да е от сигурността.SAFETY FIRST..Професионализмът за мен е никога да не се надценяваш,а да се съобразяваш основно с твоите способности и налични ресурси.Всичко останало е късмет.mirocomm написа:! Обаче лично аз с плавниците не бих се е..вал.
За мен от това предишния им собственик да ме покани за риба няма по -голямо признание.Това мерака не е болест,то се придобива с времето.rikitikitavi написа:от мен имаш едно возене за риба по твой избор-попчета, кефалови, а при късмет лавраци. Ако настояваш може и калкани- само да ги видиш, че сега са в забрана.

Благодаря за вниманието.
Гризмине , продължаваш да ми се издигаш в очите , честно !!!

grizmin, бате къртиш отвсякъде !
радвам ти се на мерака, но и за трезвата преценка на ситуацията.
и все пак, да знаеш че има решение на проблема с размера на пътъците
аз съм 194/5 - 118 кг сега ( миналата година бях 130 ), нося 49 номер маратонки , е те тези ми ЛОПАТ с 5мм чорап !
http://www.simones-hammerladen.de/catal ... cts_id=576
радвам ти се на мерака, но и за трезвата преценка на ситуацията.
и все пак, да знаеш че има решение на проблема с размера на пътъците
аз съм 194/5 - 118 кг сега ( миналата година бях 130 ), нося 49 номер маратонки , е те тези ми ЛОПАТ с 5мм чорап !
http://www.simones-hammerladen.de/catal ... cts_id=576