Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
"КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА?"
Еми ние нищо не може да го правим.Трябват много пари и сериозна организация,която да се грижи ра рибните ресурси в България(или това,което е останало от тях).Такава НЯМА !
Инъче решението е едно-Да се отглеждат щуки във водоем,където има освен тях само слънчак.С времето щуките свикват да ядата само тази риба,свикват с навиците и,ловуват я лесно.
От тези щуки се разселват отраснали щуки(2-5 кг.) в избрани водоеми с много слънчак и се очаква те да се хранят предимно със слънчака,понеже така са свикнали и знаят как да го ловуват.Тук не става дума петр човека да се съберат и да пуснат 10 щуки някъде.Тук говорим за програма финансирана"по европейски",със изследователски и научни центрове обвързани,със стажуващи студенти...Абе "като хората" направено става въпрос.С две думи-скоро нема да стане
Еми ние нищо не може да го правим.Трябват много пари и сериозна организация,която да се грижи ра рибните ресурси в България(или това,което е останало от тях).Такава НЯМА !
Инъче решението е едно-Да се отглеждат щуки във водоем,където има освен тях само слънчак.С времето щуките свикват да ядата само тази риба,свикват с навиците и,ловуват я лесно.
От тези щуки се разселват отраснали щуки(2-5 кг.) в избрани водоеми с много слънчак и се очаква те да се хранят предимно със слънчака,понеже така са свикнали и знаят как да го ловуват.Тук не става дума петр човека да се съберат и да пуснат 10 щуки някъде.Тук говорим за програма финансирана"по европейски",със изследователски и научни центрове обвързани,със стажуващи студенти...Абе "като хората" направено става въпрос.С две думи-скоро нема да стане

Ribarina написа:В едно село до Бургас пуснаха костур да изчисти слънчевата рибка,но тя се размножи още повече.а костура унищожи всякаква друга дребна риба.Сега в този язовир има много слънчевка,страшно едър костур,таранки по килограм нагоре,едър шаран.Само че шарана и таранката се хващат много рядко,а слънчевки съм хващал по 328 до обяд.
Доколкото знам само щука и сом ги оправят
-
- кандидат преподавател
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз го четох товаsimbat написа:В САЩ слънчака е една от най желаните риби и една от малкото,които масово се задържат от риболовцит,понеже се смята за вкусна и е.Такива стълпотворения съм виждал специално при лова му...За сметка на това щарана е смятан за плевелна риба и често го оставят на брега ...

В САЩ го кльопат здраво

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
А на луканка хващал ли си?Carp Master написа:Van Helsing написа:Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!Хвърляш на жито(за каракуда и червеноперка)и немаш ядове(МАКАР ЧЕ И НА ЖИТО 1 ПЪТ ХВАНАХ СЛЪНЧАК
)

- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е колега недей такаsimbat написа:"КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМЕ СЛЪНЧАКА?"

Че се води вредна риба ДА

Но да не забравяме,че всяко живо същество има точно определено
място в екосистемата

Нека да не подлагаме на геноцид Слънчака

А това с щуката не може да се получи ,защото трябва да се съгласиш че не може хладилника да е пълен , а ти да ядеш само картофи

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
-
- ще става разбирач
А слънчака кълве на всичко на гола кука абе изобщо на абсолютно всичко съм хващал освен на рибка ,че те тука нашите слънчаци са малки и не могат да я нагълтват..peshinka написа:А на луканка хващал ли си?Carp Master написа:Van Helsing написа:Аз за каракуда на врачанския хвърлям на варено жито- и това е спасение, въпреки, че повече им се нрави белия.
Ама на бял ми излизат 30% слънчаци и не мога да си напълня торбата, че са малки, ама ги вземам и тях- страшно мезе са за бира!Хвърляш на жито(за каракуда и червеноперка)и немаш ядове(МАКАР ЧЕ И НА ЖИТО 1 ПЪТ ХВАНАХ СЛЪНЧАК
)
Аз веднъж го хванах на луканка и падна голям смях!
![]()
![]()
То риба има ама водата е повече.