Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
margate
новобранец
новобранец

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от margate »

Здравейте колеги,

от скоро живея в Плевен и непознавам района от към места за риболов. Препоръчайте ми някой водоем може и платен за през забранения период, за предпочитане е без голям панаир на него.

Благодаря Ви предварително.
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

към angelarii нещо хвана ли на този Вълчовец освен уклея. На фидера няма ли някоя таранка ....
към interdoc Колкото до яз.Липите има го вдясно от пътя посока Ловеч - тръгваш към хижата и минаваш през гората и после на първата поляна, кочто видиш завиваш вдясно пак (ама да знаеш,че не знам актуалното му състояние в момента и дали въобще има вода в него - беше платен преди няколко години и според мен си остана най-добрият платен водоем около Плевен)
към margate да знаеш колега ,че Плевен е беден град на платени водоеми, а да не говорим за качествени. Има няколко платени за които се сещам сега но не очаквай много от тях:(язовира на Гривица до пътя, Табаковия, Мъртвата,Телишкия ръкав и др. подобни но не ти ги препоръчвам за сега)
margate
новобранец
новобранец

Мнение от margate »

Благодаря за инфото. Само табаковия него знам но ще питам някой приятел къде се намира. Иначе ме устройва и в радиус 30 км. ако има нещо добро. Преди време съм ходил по Каменец, но ми казаха че сега не пускат на него, даже и срещу заплащане.
Аватар
tedideo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedideo »

kluna_ горе в Мъртвата платен ли е? :?
Повторението е майка на знанието!

Изображение
angelarii
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angelarii »

kluna_ написа:към angelarii нещо хвана ли на този Вълчовец освен уклея. На фидера няма ли някоя таранка ....
Нищо...
Приятели мои също ходиха за уклей, но не са търсили друга риба. Надявам се да намеря време да отскоча събота или неделя.
Ще пиша...

Чух, че на Дрен(свинският) е тръгнала таранка, но е точен лятото и ловен, така че....
Аватар
tedideo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedideo »

Колеги даите някакво инфо къде кълве в не забранените водоеми :drinkers:
Повторението е майка на знанието!

Изображение
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Някой от Плевен не преслуша ли този язовир Липите? Какво му е състоянието?
Ако вече не е арендован, да не е под забрана?
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

Единият е празен и тревясал, а другия го напълниха тази пролет след яка Никулденска цедка до дъно ... :D :rolleyes:
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Ще се пробва платения в Мъртвата долина през гергьовските празници, това е ясно. Има ли друг платен в околностите с едра таранка или шаран? Миналата година ходих на табаковия, ама там излизаше само дребосък, сега как е?
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

доколкото аз знам няма такъв язовир. Тука е много зле от към платени водоеми, не че свободните са цвете за мирисане... :|
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

kluna_ написа:доколкото аз знам няма такъв язовир. Тука е много зле от към платени водоеми, не че свободните са цвете за мирисане... :|
Ako имаш предвид табаковия - миналата година по посетих, сглобяваха някаква постройка на брега, взеха ми някакви левчета за въдица. След табакова чешма, излизаш от асфалта в ляво по чакълен път, минаваш под стената и през малка горичка излизаш на левия бряг. Но не преливаше от риба де, само таранки вадех тогава.

Ако го провериш - свирни как е, по гергьовден ще съм в Плевен, предварително thanks.

П.П. Ето го тук.
Аватар
interdoc
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от interdoc »

На 25.04. бях на Табаковия- около 2 кг. таранка, шарко не се отчете. За по-едра таранка се хвърля само на царевица от консерва. Абе мястото не е върха ама то къде ли толкова има да ходим около Плевен :evil:
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

interdoc написа:... Абе мястото не е върха ама то къде ли толкова има да ходим около Плевен :evil:
То места за ходене има, и чисти (в сравнение с други подобни), и красиви, и природа. Но май ние сме си проблема, че всичко във водата е опоскано. Гледах преди месец какво става на малкия язовир в Кайлъка - ловят се бабушки и някакви дребосъци по на 10-12 см и се събират - е кой ще ги чисти най-малкото? Е кога да порастнат? Как да има нещо по-едро, че да усетиш тръпката като дръпне плувката?

П.П. Бях чувал за някакъв платен към Градина, някой има ли информация за там?
Angmar
новобранец
новобранец

Мнение от Angmar »

Някой знае ли какво е положението на тези язовирчета до Пордим? Иначе аз ходих лятото на платения в Пелишат, беше много горещо но имаше каракудки и едно шаранче какти и много силен нереализиран удар.
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Щом питаш за платено - по празниците бях на Табаковия. Амури на царевица и едри каракуди на 10-на метра навътре.
Бях и на платения под Панорамата за шаран, но нищо не пипна, както на мен, така и на останалите колеги, този ден беше "не ще, не ще, па спре" :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”