Въпрос за влакно

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Въпрос за влакно

Мнение от butnik »

ДА,вече се досещам,високо планинец,от долината на широките гащи.Жоре,такива мижитурки като него и Лапландеца са ми ясни,анонимността ми е ясна защо им е .Но има начин да се провери тя ,нали :wink: Хага,може да се оплачеш публично,че ти трия постовете и с онзи сарказъм където си дал отговор на питане в Манията,само се изложи.Предоставих информация за водоеми в Испания и за всичко което ме пита колегата и смешника беше ти,не аз,многознаещия,а ако си лайното което ме извъртя с амортизираната макара,си го наври .....в ухото.А защо мълча-само 26мнения за повече от две години ,а аз те принудих да пишеш или смени ника ,май.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

butnik написа:Ивелин,тук не си мерим .......,колегите ти казаха какво мислят,придържай се към темата,ако искаш да си четеш мненията,моля .Пусни тема кой колко хвърля и ще получиш за отговор това :D :D :D ФИДЕР,не дънен риболов с род подове .А за фидер риболов разпъване,захранване на такива дистанции е несириозно.А какво остава до точност.
Извинявам се за спама по темата :oops:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Разбира се,че си извинен :smt023
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Само да питам-червеният цвят на Аксиала не плаши ли рибата?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

не би трябвало,нали лежи по дъното.Но аз предпочитам мачовите влакна или за фидер с по-тъмен цвят.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

По принцип като си купувам влакна гледам само диаметъра да отговаря.Не гледам килограмите.Но сега като разглеждах разни влакна ми направи впечетление,че влакното на Браунинг за което писаха Каридата и Боги при д.0.18 му дават около 2.5кг,а при влакната на други фирми при същият диаметър килограмите се въртят около 4,що така :roll:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
nasju
новобранец
новобранец

Мнение от nasju »

В крайна сметка някой ще обясни ли компетентно кога се ползва плетено и кога монофилно влакно??? :shock:
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

nasju написа:В крайна сметка някой ще обясни ли компетентно кога се ползва плетено и кога монофилно влакно??? :shock:
Ще се помъча да отговоря кратко, без да имам претенции за изчерпателност.
1. Монофил 0.16 -0.22 за риболов в диапазона 30 -50 м. когато рибата е активна.
2. Плетено - големи дистанции и капризен риболов.

Сигурен съм че има колеги, които на базата на опит биха дали превес на плетеното влакно и ще се съглася с тях що се отнася до параметрите чувствителност на кълването и нулева разтегливост на влакното, което кореспондира с директната индикация, която се предава на върха на фидера. Но плетеното влакно ако не е качествено проявява някои своеволия, като разнищване и т.н, което от своя страна би бръкнало сериозно в джоба на риболовеца.
Е това е все пак мое мнение.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Предимството на плетеното влакно е, че няма никаква разтегливост което от една страна е добре защото предава всяко кълване и може да се гони разтояние с него, но от друга страна точно тази липса на разтегливост понякога не е желателна защото води до откачане на риби. Монофила от своя страна може да не е толкова чувствителен и да не постигаш кой знае кви дистанции, но благодарение на своята еластичност увеличава доста процента на извадените риби, което според мене е най-важното т.е. всяка засечена риба да влезе в живарника, а не да се губи по време на вадене.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

dunavski написа:Предимството на плетеното влакно е, че няма никаква разтегливост което от една страна е добре защото предава всяко кълване и може да се гони разтояние с него, но от друга страна точно тази липса на разтегливост понякога не е желателна защото води до откачане на риби. Монофила от своя страна може да не е толкова чувствителен и да не постигаш кой знае кви дистанции, но благодарение на своята еластичност увеличава доста процента на извадените риби, което според мене е най-важното т.е. всяка засечена риба да влезе в живарника, а не да се губи по време на вадене.
затова брат комбинираш плетеняка с мек фидер,а не със сап,и проблема е решен. :idea:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

затова брат комбинираш плетеняка с мек фидер,а не със сап,и проблема е решен.
Така така......... Това е много верно, а и не познавам друг човек с по - меки върхове от твоите :D
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

От година и половина ловя само с плетено и определено не съм забелязал да са се увеличили откачените ми риби спрямо монофила. При положение, че основните риби, които се ловят са "обичайните заподозрени" не мисля, че има значение фидера с който се лови. Дата ми фидера са съответно с акция хеви и екстра хеви и си вадя рибоците безпроблемно. Важният елемент при плетеното влакно е качеството му, както спомена и колегата BZI :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

ivelin_1976 написа:От година и половина ловя само с плетено и определено не съм забелязал да са се увеличили откачените ми риби спрямо монофила. При положение, че основните риби, които се ловят са "обичайните заподозрени" не мисля, че има значение фидера с който се лови. Дата ми фидера са съответно с акция хеви и екстра хеви и си вадя рибоците безпроблемно. Важният елемент при плетеното влакно е качеството му, както спомена и колегата BZI :wink:
нещо не разбрах за "важния елемент при плетеното влакно". :mrgreen:
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

shekira написа:
ivelin_1976 написа:От година и половина ловя само с плетено и определено не съм забелязал да са се увеличили откачените ми риби спрямо монофила. При положение, че основните риби, които се ловят са "обичайните заподозрени" не мисля, че има значение фидера с който се лови. Дата ми фидера са съответно с акция хеви и екстра хеви и си вадя рибоците безпроблемно. Важният елемент при плетеното влакно е качеството му, както спомена и колегата BZI :wink:
нещо не разбрах за "важния елемент при плетеното влакно". :mrgreen:
Ай не са прави че не разбираш сега :D :D
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Моето влакно за фидер е Match & Feeder на мастерфишинг :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”