Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Въпрос за влакно
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Въпрос за влакно
ДА,вече се досещам,високо планинец,от долината на широките гащи.Жоре,такива мижитурки като него и Лапландеца са ми ясни,анонимността ми е ясна защо им е .Но има начин да се провери тя ,нали
Хага,може да се оплачеш публично,че ти трия постовете и с онзи сарказъм където си дал отговор на питане в Манията,само се изложи.Предоставих информация за водоеми в Испания и за всичко което ме пита колегата и смешника беше ти,не аз,многознаещия,а ако си лайното което ме извъртя с амортизираната макара,си го наври .....в ухото.А защо мълча-само 26мнения за повече от две години ,а аз те принудих да пишеш или смени ника ,май.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ivelin_1976
- разбира нещата
Извинявам се за спама по тематаbutnik написа:Ивелин,тук не си мерим .......,колегите ти казаха какво мислят,придържай се към темата,ако искаш да си четеш мненията,моля .Пусни тема кой колко хвърля и ще получиш за отговор това![]()
![]()
ФИДЕР,не дънен риболов с род подове .А за фидер риболов разпъване,захранване на такива дистанции е несириозно.А какво остава до точност.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Разбира се,че си извинен 

Само да питам-червеният цвят на Аксиала не плаши ли рибата?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
не би трябвало,нали лежи по дъното.Но аз предпочитам мачовите влакна или за фидер с по-тъмен цвят.
По принцип като си купувам влакна гледам само диаметъра да отговаря.Не гледам килограмите.Но сега като разглеждах разни влакна ми направи впечетление,че влакното на Браунинг за което писаха Каридата и Боги при д.0.18 му дават около 2.5кг,а при влакната на други фирми при същият диаметър килограмите се въртят около 4,що така 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
В крайна сметка някой ще обясни ли компетентно кога се ползва плетено и кога монофилно влакно??? 

-
- разбира нещата
Ще се помъча да отговоря кратко, без да имам претенции за изчерпателност.nasju написа:В крайна сметка някой ще обясни ли компетентно кога се ползва плетено и кога монофилно влакно???
1. Монофил 0.16 -0.22 за риболов в диапазона 30 -50 м. когато рибата е активна.
2. Плетено - големи дистанции и капризен риболов.
Сигурен съм че има колеги, които на базата на опит биха дали превес на плетеното влакно и ще се съглася с тях що се отнася до параметрите чувствителност на кълването и нулева разтегливост на влакното, което кореспондира с директната индикация, която се предава на върха на фидера. Но плетеното влакно ако не е качествено проявява някои своеволия, като разнищване и т.н, което от своя страна би бръкнало сериозно в джоба на риболовеца.
Е това е все пак мое мнение.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Предимството на плетеното влакно е, че няма никаква разтегливост което от една страна е добре защото предава всяко кълване и може да се гони разтояние с него, но от друга страна точно тази липса на разтегливост понякога не е желателна защото води до откачане на риби. Монофила от своя страна може да не е толкова чувствителен и да не постигаш кой знае кви дистанции, но благодарение на своята еластичност увеличава доста процента на извадените риби, което според мене е най-важното т.е. всяка засечена риба да влезе в живарника, а не да се губи по време на вадене.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

затова брат комбинираш плетеняка с мек фидер,а не със сап,и проблема е решен.dunavski написа:Предимството на плетеното влакно е, че няма никаква разтегливост което от една страна е добре защото предава всяко кълване и може да се гони разтояние с него, но от друга страна точно тази липса на разтегливост понякога не е желателна защото води до откачане на риби. Монофила от своя страна може да не е толкова чувствителен и да не постигаш кой знае кви дистанции, но благодарение на своята еластичност увеличава доста процента на извадените риби, което според мене е най-важното т.е. всяка засечена риба да влезе в живарника, а не да се губи по време на вадене.

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- разбира нещата
Така така......... Това е много верно, а и не познавам друг човек с по - меки върхове от твоитезатова брат комбинираш плетеняка с мек фидер,а не със сап,и проблема е решен.

- ivelin_1976
- разбира нещата
От година и половина ловя само с плетено и определено не съм забелязал да са се увеличили откачените ми риби спрямо монофила. При положение, че основните риби, които се ловят са "обичайните заподозрени" не мисля, че има значение фидера с който се лови. Дата ми фидера са съответно с акция хеви и екстра хеви и си вадя рибоците безпроблемно. Важният елемент при плетеното влакно е качеството му, както спомена и колегата BZI 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

нещо не разбрах за "важния елемент при плетеното влакно".ivelin_1976 написа:От година и половина ловя само с плетено и определено не съм забелязал да са се увеличили откачените ми риби спрямо монофила. При положение, че основните риби, които се ловят са "обичайните заподозрени" не мисля, че има значение фидера с който се лови. Дата ми фидера са съответно с акция хеви и екстра хеви и си вадя рибоците безпроблемно. Важният елемент при плетеното влакно е качеството му, както спомена и колегата BZI

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- разбира нещата
Ай не са прави че не разбираш сегаshekira написа:нещо не разбрах за "важния елемент при плетеното влакно".ivelin_1976 написа:От година и половина ловя само с плетено и определено не съм забелязал да са се увеличили откачените ми риби спрямо монофила. При положение, че основните риби, които се ловят са "обичайните заподозрени" не мисля, че има значение фидера с който се лови. Дата ми фидера са съответно с акция хеви и екстра хеви и си вадя рибоците безпроблемно. Важният елемент при плетеното влакно е качеството му, както спомена и колегата BZI

Моето влакно за фидер е Match & Feeder на мастерфишинг 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !