КАЛКАН - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: КАЛКАН - 2010

Мнение от adventurebg »

КИРО написа:
adventurebg написа:Плувчо, има ги :D не много ама има :!:
Има ги на " клечка ",
не на кука. :wink:
Поне за мен де.

Ще има, ще имаааа :wink:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

миналата неделя докато ловях попове (по-скоро клисарчета) някъде в аспарухово станах неволен свидетел как се разтовари повече от 200кг калкан и около 100кг ватос. на баничарката в която се натъпка рибата корема й почти опря в земята.... не знам разрешен ли е забранен ли е ама го има явно ;)
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

За калкан кой номер кука се ползва.
от страх файда няма
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Поначало 0,но глей да е здрава-тоя гълта до ануса,не се коси.
Аватар
gojco
новобранец
новобранец

Мнение от gojco »

До четири нули, морска кука с дълга опашка. Колегата е прав за гълтането. :drinkers: :)
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

Тенкю.
от страх файда няма
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

tolio_pm написа: Пп1:Как да обясня на 70% от познатите ми,чичо ми,мъжката страна на родата на жената и тн. тн.(все пак живея в Поморие) че според шепа хора,които са виждали морето само от плажа са браконери, защото се опитват да оцелеят в тоз лаинян живот
Значи казваш - утре някой като ти открадне колата и я продаде - за да оцелее в тоя лайнян живот, закона не го лови ? :ANAL:
Киро и друго е писал - да се чете закона и да се спазва, да се алармира ИАРА при нарушения. Бракониерите да си понесат глобите, това че искат да оцеляват с престъпване на закона не е извинение и не ги спасява.
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

jamiemirror написа:
tolio_pm написа: Пп1:Как да обясня на 70% от познатите ми,чичо ми,мъжката страна на родата на жената и тн. тн.(все пак живея в Поморие) че според шепа хора,които са виждали морето само от плажа са браконери, защото се опитват да оцелеят в тоз лаинян живот
Значи казваш - утре някой като ти открадне колата и я продаде - за да оцелее в тоя лайнян живот, закона не го лови ? :ANAL:
Киро и друго е писал - да се чете закона и да се спазва, да се алармира ИАРА при нарушения. Бракониерите да си понесат глобите, това че искат да оцеляват с престъпване на закона не е извинение и не ги спасява.
Еда де,да де-нали за това иде реч :wink:
Според 70%от пишещите във форума:Щом си с лодка(с изключение на "гуменките")в морето,значи си бракониер :wink:
Пп1:В този момент и да ми откраднат колата-закона никой няма да улови-за жалост(опит от познат) :wink:
пП2:ситуацията се "оправи" с десетина"вазовки"-кой крив,кой прав-не знам,ама къде са "ОРГАНИТЕ"
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

tolio_pm написа:
jamiemirror написа:
Еда де,да де-нали за това иде реч :wink:
Според 70%от пишещите във форума:Щом си с лодка(с изключение на "гуменките")в морето,значи си бракониер :wink:
Пп1:В този момент и да ми откраднат колата-закона никой няма да улови-за жалост(опит от познат) :wink:
пП2:ситуацията се "оправи" с десетина"вазовки"-кой крив,кой прав-не знам,ама къде са "ОРГАНИТЕ"
Какво общо има лодката, говорим за незаконен риболов. С лодка или без лодка - все едно (освен че е редно да се конфискува И лодката при бракониерство).
Органите са на паша - как къде? Като има овце за стригане, ще има и кой да стриже. Не приемам оправдания като "да оцелее в тоя лайнян живот" при престъпване на законите, хеле подкупи съвсем! Всички оцеляваме - но някой - не за сметка на всички останали.
Аватар
Томa37
фен клуб-скобар

Мнение от Томa37 »

Някой може ли да ми разясни най-общо тъкъма за калкан :?: Съжалявам ако не задавам въпроса в правилната тема
Риболовът е нещо много повече от ваденето на рибата от водата...Той трябва да се извършва с финес и мярка и най- важното с уважение към рибата
petar 2009
новобранец
новобранец

Мнение от petar 2009 »

Колеги имам няколко въпроса ! Благодаря , ако някой отдели време и сподели за :
1.Кога кълве писията ? Знам , че е на пролет , но кълве ли и зимата ?
2. На какво кълве писията ? Знам за бяла емка , например солена трицона , но може ли и на друго ?
3. Какъв такъм се използва ? Като например за попчета или иска по специален повод ?
4. Откъде около Варна може да се лови , като нямам лодка ?
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

От Декември до Април,на Зеления фар се хващат риби,такъма каяджийски с поводи малко по дълги 20-25 см.
Зарганолог
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Едно птиченце ми сподели,че е време за проби. :wink:
Дано и грацата още да се върти,че ще потрябва сега.
На следващото излизане,ако няма чернокоп,ще пробвам де.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
petar 2009
новобранец
новобранец

Мнение от petar 2009 »

КИРО написа:Едно птиченце ми сподели,че е време за проби. :wink:
Дано и грацата още да се върти,че ще потрябва сега.
На следващото излизане,ако няма чернокоп,ще пробвам де.

Киро, като казваш "..Дано и грацата още да се върти,че ще потрябва сега.." , за стръв ли смяташ да я използваш ?.....
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Ми тя е най-добрата стръв особенно като е прясна, но става и осолена :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”