Черен списък

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

svilen
новобранец
новобранец

Черен списък

Мнение от svilen »

Призовавам всички да споделят мнение за така наречените платени водоеми.Днес обиколих 3 такива в Пловдивският регион.Това наистина са платени водоеми.Противно на всички очаквания,в тях има всичко но не и риба.Отделих на всички по 2 часа.НИЩО.Лошото е ,че не само аз бях капо.През това време не видях никой да хване нещо,дори не клъвна на никой.Мисля си ,собствениците пускат по 2-3 шарана и слагат табела,че има много риба.А баламурнците като нас,плащат и се надяват на нещо.На всеки от водоемите имаше поне по 30-40 човека.Сляпа риба да мине ще се закачи.
Това е на Куклен,Цалапица и един заграден с бетонна ограда на пътя между Пещерско шосе и разклона за Първенец,на главният път за София срещу автоморгите.
luxorbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Черен списък

Мнение от luxorbg »

Колега какво искаш да хванеш за два часа?
Какво като е платен водоема , той пак си има свойте капризи и особености.
Рибата вече се бие и хвърля хаивер тъй , че на бъди толкова краен.
Просто опитай пак и отдели малко повече време на един водоем.
Препоръчвам ти този на Тополово.

Успех и наслука
Аватар
demorock
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от demorock »

Аз за това на такива места не ходя!!
НАСЛУКА!!!

Изображение
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

И аз не ходя!!! :smt025
Тошко Африкански
новобранец
новобранец

Мнение от Тошко Африкански »

За мене всички платени водоеми са в черния списък. Бойкотирам тотално не за друго ами заради порочни практики и безкрайно сбъркан модел. Разбирам да плащам дневни карти на някои риболовен клуб, които поддържа водоем (да го зарибява с качествена риба, да го пази и т.н) но не и да го превръща в бира -скара с елемент на рибен магазин + мол. Ай мерси на такава селяния.

Другият вариант е някой арендатор цяла година развъжда за никулден шаранчета после изгребе рибата и източи язовира. При такъв също не стъпвам и убедено бих агитирал и другите колеги да не го правят.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

По-страшното е друго, колега. Поне в казанлъшкия регион, собствениците на така наречените "частни" водоеми, тарашат с мрежи близкостоящите язовирчета, и прехвърлят рибата в "своите" такива :evil: !
Вчера се разходих до платения до Розово, и разбрах, че някой ядосан риболовец е хвърлил чувал карабит в него. Не одобрявам подобни наказания, гледката е страшна, целия бряг е осеян с мъртва риба, но говедата, които държат водоема под аренда, буквално оставиха съседните без риба....
Никога не пия карал!

Изображение
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Saxon написа:По-страшното е друго, колега. Поне в казанлъшкия регион, собствениците на така наречените "частни" водоеми, тарашат с мрежи близкостоящите язовирчета, и прехвърлят рибата в "своите" такива :evil: !
Вчера се разходих до платения до Розово, и разбрах, че някой ядосан риболовец е хвърлил чувал карабит в него. Не одобрявам подобни наказания, гледката е страшна, целия бряг е осеян с мъртва риба, но говедата, които държат водоема под аренда, буквално оставиха съседните без риба....
Не е само в Казанлъшкия край...90 % от собствениците правят така!!! :butthead:
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Колега свилен...Някога и аз опитах и пуснах такава тема,като призовах за платените водоеми да дадем полезно инфо като пътища,цени,видове риба,собственици...Тоест да си помогнем в отсяването на всичко изписвано тук.Темата беше оспамена още първият ден,поради което справедливо замина в историята без да бъде запомнена.Е,за съжаление и твоята тема върви натам...Мога да ти дам полезно инфо за водоемите,които ми харесват на мене на лс защото аз ходя по платени.А колегите,дето си падат по емотикони и генерални изводи без никой да им ги търси - вземете се в ръце и пишете когато имате нещо полезно за споделяне.Наслука на всички.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

И аз мразя платената любов.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
svilen
новобранец
новобранец

Мнение от svilen »

Аз не ходя на платени,обаче сега е забранена и нямам избор.
Отделно тези платени водоеми са всъщност една дупка издълбана с багер и пълна с вода,няма дървета,няма място къде да се размине човек.Как отида там със сина си на 4г.?
Аз като отида за риба ,искам да си почина,да ми се отпусне душата.Не е важно да избия рибата или да натръшкам 50кг,достатъчно ми е 1-2кг,без значение каква е рибата,просто искам да си направя кефа.
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

А кой ти каза,че платените са само дупки,копани с багер? :) На такива и аз не ходя...Иди на Тополово,хората го поддържат чист,хубави полянки,малкият ще се изкефи :) И си е язовир,където огромен процент люде се капотират редовно.Рибата е много шарена - чаушан,кефал,каракуда,каленик,бяла,шаран - тези съм ги ловил.Толупи се виждат а според собственика са пуснали американки(не съм виждал хванати).Имало и амур - не съм хващал.Иди,виж и после ще си говорим за багери.Наслука.
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

steven1969_bg написа:Колега свилен...Някога и аз опитах и пуснах такава тема,като призовах за платените водоеми да дадем полезно инфо като пътища,цени,видове риба,собственици...Тоест да си помогнем в отсяването на всичко изписвано тук.Темата беше оспамена още първият ден,поради което справедливо замина в историята без да бъде запомнена.Е,за съжаление и твоята тема върви натам...Мога да ти дам полезно инфо за водоемите,които ми харесват на мене на лс защото аз ходя по платени.А колегите,дето си падат по емотикони и генерални изводи без никой да им ги търси - вземете се в ръце и пишете когато имате нещо полезно за споделяне.Наслука на всички.
Аз като гледам , май само ти не си в унисон с мненията в темата...а аз генералните изводи ще си ги правия и не си ти човека , който ще ми каже дали да ги правя или не. А и между другото , пуснал съм 2 шарана във ваната....ела и срещу 5 лева ще ти дам да ловиш цял ден :D
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

steven1969_bg написа:А кой ти каза,че платените са само дупки,копани с багер? :) На такива и аз не ходя...Иди на Тополово,хората го поддържат чист,хубави полянки,малкият ще се изкефи :) И си е язовир,където огромен процент люде се капотират редовно.Рибата е много шарена - чаушан,кефал,каракуда,каленик,бяла,шаран - тези съм ги ловил.Толупи се виждат а според собственика са пуснали американки(не съм виждал хванати).Имало и амур - не съм хващал.Иди,виж и после ще си говорим за багери.Наслука.
Видяхме, видяхме....знаем че собственика там ти е приятел ама поспри се малко с рекламите де :wink: Иначе за Брягово и Езерово например какво лошо може да се каже??? Ами те са си почти диви язовири и е удоволствие да се лови там...за разлика от там дето искаше да ни водиш...на Кричим де-жива дупка копана с багер (както се е изразил колегата)
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Колегата започна тема,която може да ни спести нерви и разходи...И веднага получи(и всички ние) няколко изпълнени със дълбок смисъл,суперполезни отговора кой не обичал да ходи на платено!Изключително конструктивен диалог!Спамете на воля...А ти Евгени...Ако тръгна да ти отговарям ще трябва да правя компромис със себе си...
Аватар
aboman
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от aboman »

Здравейте колеги,
и аз не ходя по платени водоеми, но сега е забрана и няма къде да "начешем крастата".
Миналата седмица реших да отида на Стрелци - резултата беше плачевен- 60-70 колеги за 3 часа хванаха 1 рибка :twisted: :twisted:
Преместих се на Труд - същата работа -30 рибари -5 рибки. :twisted: :twisted:
Положението в района е плачевно.
Само за Тополови и аз чух добри одзиви.
Ако има някой който знае добро водоемче сега е момента да сподели/може и на лично!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”