Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Сезон 2010
Модератор: nkolev66
Re: Сезон 2010
Браво на всички !
Днес наистина беше невероятен ден. Рибата течеше от 0 до 8м, морето беше дъска а слънцето препичаше здраво в гърба
Аз също открих черноморския риболов и най-важното изтествах пресния дънлоп(някой искаше да бъдат доказани качествата му)
Теста беше направен с дънлоп размер 14.5мм резнат на коефициент 3.8. Изстрела е мек, мощен и далечен, изпъваше ми линията(5.20м) почти без откат. Наистина няма я експлозивноста на праймлайна, но го няма и отката от по-твърдия ластик.
За час и половина тестове ето това:

Харпуна е 90см с патос дръжка и дървено тяло.
Жоро ще гмурка утре и ще изтества и 12-ката.
Днес наистина беше невероятен ден. Рибата течеше от 0 до 8м, морето беше дъска а слънцето препичаше здраво в гърба

Аз също открих черноморския риболов и най-важното изтествах пресния дънлоп(някой искаше да бъдат доказани качествата му)

Теста беше направен с дънлоп размер 14.5мм резнат на коефициент 3.8. Изстрела е мек, мощен и далечен, изпъваше ми линията(5.20м) почти без откат. Наистина няма я експлозивноста на праймлайна, но го няма и отката от по-твърдия ластик.
За час и половина тестове ето това:

Харпуна е 90см с патос дръжка и дървено тяло.
Жоро ще гмурка утре и ще изтества и 12-ката.
-
- ще става разбирач
Как да не ви завиди човек благородно,браво на всички,които успяха да се потопят в морето.Айде на хаирлия да е.... 

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Пуцайте момчета и заради такива като мен, които не могат да се топнат.
Виждам, че сте обявили война на емигрантите.
Успех на всички подводни стрелци!
Виждам, че сте обявили война на емигрантите.
Успех на всички подводни стрелци!
Никоя риба не е по - важна от живота !
- manuk
- научил се да хвърля
Браво колеги,искрено ви завиждам,че толкова рано можете да влизате в морето.
Какво рано,гледам че водата вече е 14-15 градуса,направо си му е враме.
За съжеление при мен най-ранното влизане ще бъде, не по рано от 10-15 Юли:работа по пчелите,по ранчото а и
Пловдив е доста далече от морето.Трябва да се посъберат парични знаци.
На всички колеги пожелавам,едри и охранени риби и успех.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена ,за да го постигнем трябва да я платим!
Какво рано,гледам че водата вече е 14-15 градуса,направо си му е враме.
За съжеление при мен най-ранното влизане ще бъде, не по рано от 10-15 Юли:работа по пчелите,по ранчото а и
Пловдив е доста далече от морето.Трябва да се посъберат парични знаци.
На всички колеги пожелавам,едри и охранени риби и успех.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена ,за да го постигнем трябва да я платим!
Инфо от днес, Шабла - Паметника, мътна вода видимост около 2 метра, не видях нито една платерина.От 8.10 до 11.30 голямо нищо. Пробвах да видя попчетата как са ама и при тях много слабо. Влизам на 4-5 метра дълбочина и чак тогава се появявя някое къораво. Поне пробвах Патоса Про 90. Стори ми се малко трудно се зарежда с оригиналните 19 мм ластици. Сложил съм стрела 6,25х130 Демка, ама маи нещо ми рита.
Пашата обича смелите.
Явно рибата пътува към вас, до ден два ще е страхотия, гответе се
Днес жената направи кефалите от вчера по рецепта дадена ми от Yavorsub - мусака с кефал.
Голяма вкуснотия !!!

Днес жената направи кефалите от вчера по рецепта дадена ми от Yavorsub - мусака с кефал.
Голяма вкуснотия !!!

На 30 бях в Китен и се разходих до Царево имаше мьтилка но пьк за сметка на това много риба.Кефалите и то голями направо минаваха ,като на парад.
-
- научил се да хвърля
Едно кефалче и от мен

В мътното,това беше единственото ми чисто положение за изстрел а иначе риба имаше доста.
Просто влязох с грешната пушка

В мътното,това беше единственото ми чисто положение за изстрел а иначе риба имаше доста.
Просто влязох с грешната пушка

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
миграцията на платерината почна
...а аз влязох с грешните ластици май
....цял ден (Събота ) пълних каяка с паури , рапани и попчета и на излизане вече супер каталясъл ги засяках : безкрайни ята от риба от всякакъв калибър , бях точно пред едно носче , като дълбочината наистина беше от 0 до 6,7 метра , мътно - около 2 метра видимост а рибите профучаваха на макс. ...очите ми светнаха , но от умората ли , от ластика ли ( май се втвърди ) , много трудно си зареждах пушката...последваха 7 неуспешни изстрела , после се усетих и почнах да давам по голямо предварение - в резултат се разхвърчаха доста люспи , но пак без успех ...накрая ме заболя гръдната кост - га съм стрелял аз толкова много на един излет - всъщност това ми е първата пролетна миграция
...в заключение да кажа че ластика има значение ако стреляш в студеното ...пусто му няма кинти за друг , засега щи я караме тъй
...на другия ден имах жестока мускулна треска , едвам изпълзях от палатката и се отказах да влизам , нека останат и за вас

- Jack Daniels
- разбира нещата
имам един СуперСтен - дълъг един метър и него имах впредвид , но е на вилата и до Гьоргьов ден ще си остане там , голяма базука е и може и да свърши работа , за късия няма смисъл - много бяга тоя пролетен добитък ве
, че и дистанция пази
...следващата стъпка ще е целенасоченото търсене на по добри укрития ( маскировъчния неопрен ми е тънък
) и закотвяне на лодката по далеч от мен , аве винаги , ама винаги има ли въже до мен , рибата ме заобикаля
...имам и една маскировъчна фанелка и нея ще сложа
...аве ще му скъсам гъ...ъ , нема му се размине

spear издай рецептата за мусаката и ние да пробваме 

Мусака от кефал
Рецептата е за 1 кг риба:
----------------------------------
1 кг картофи се сваряват и се обелват.
1кг Платерина/кефал се вари в малко вода в която има зеленчукова подправка(бульон). Обезкостява се.
Задушавате 1 глава лук.
2 скелидки чесън
И слагате подправка за риба - 1 или 2 лъжици
Риган - 1 лъжица
Всичко това се смесва с варената и обезкостена риба
В намазана със зехтин тава се редят картофи нарязани на кръгчета.
Нареждаме рибата(омешана с чесъна, лука, ригана и подправките) върху картофите.
Настъргваме върху рибата кашкавал за да стегне месото.
Върху кашкавала слагаме още един ред варени картофи на кръгчета.
Заливате със стандартна заливка за мусака.
Пече се на фурна 20 мин.

Рецептата е за 1 кг риба:
----------------------------------
1 кг картофи се сваряват и се обелват.
1кг Платерина/кефал се вари в малко вода в която има зеленчукова подправка(бульон). Обезкостява се.
Задушавате 1 глава лук.
2 скелидки чесън
И слагате подправка за риба - 1 или 2 лъжици
Риган - 1 лъжица
Всичко това се смесва с варената и обезкостена риба
В намазана със зехтин тава се редят картофи нарязани на кръгчета.
Нареждаме рибата(омешана с чесъна, лука, ригана и подправките) върху картофите.
Настъргваме върху рибата кашкавал за да стегне месото.
Върху кашкавала слагаме още един ред варени картофи на кръгчета.
Заливате със стандартна заливка за мусака.
Пече се на фурна 20 мин.
Войната с емигрантите продължава.terzosub.snimka.bg/fishing/sezon-2009.419235.18524387]
[/URL]

Благодаря spear
Дано утре да даде морето риба,прясна.......ох окапах се

Дано утре да даде морето риба,прясна.......ох окапах се