Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски) 27.11..2010

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Бъкарските ми излети...

Мнение от salmo »

Смелчаци ... :smt023 , а и попчето щом мърда - якооооо... :smt041
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

3.Направихме в Поморие голямата сбирка.Времето в началото много тихо .
По някое време взе да духа от югоизток но въпреки всичко си изкарахме прекрасен ден -пракрасно откриване.
Колко е хубаво да е пролет.Пейзажите може да са ъщите но а мен морето всеки път е различно!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
По късно още малко снимки
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ето още малко снимки
Изображение
Изображение
Тук се вижда какво бе в началото :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ БАКЪРИ ОТ ОТДЕЛ КАРИБУ!!!!!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави на всички ви![/img][/url]
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Много яко :supz:
Много хубав репортаж :smt038 :smt038 :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

благодаря ти колега
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Насладили сте се на прекрасното време.....Поздрави :D
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Супер :smt023 : :smt038 :supz:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Супер репортаж,ама и вие сте си изкарали страхотно :smt023
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Благодаря момчета.
През изминалия уикен не можах да съм на вода и направо все едно не съм почивал. Не можах да правя компания на моя приятел Роско , който от капаните на плажа в Бургас отида да провери има ли граца около Болшивик:...
roskobosko написа:Вчера поради липса на свободни Карибу-Бъкари реших да си спретна едно излетче до остров Св.Анастасия (или Болшевик). Времето не беше лошо, лек югоизточен вятър. Бях взел една въдичка проформа само, не се и надявах да хвана нещо, водата е студена и сега се ловят само попчета. На половината път поглед назад към Бургас
Изображение
На километър и половина пред острова вятъра утихна и аз си направих почивка. Бях гребал към час и 10 мин. По разписание. Точно след час и половина те ти го и островчето:
Изображение
Изображение
Пообиколих острова като пробвах няколко местенца за някоя заблудена граца, но не би. Още малко картинки:
Изображение
Изображение
Бях стоял около може би 40 мин. и понеже даваха времето да се разваля към 3 следобед, реших да поема обратно. Бях гребал към 500 метра, когато задуха слаб източен вятър, който, се усили точно на средата на пътя. Каяка се опитваше да си обърне носа към вятъра и постоянно правех коригиращи загребвания отдясно. На обратно направих 3 почивки. Извода за мен от излета е - ако се правят дълги излети в морето - ако може да се монтира рул на каяка - монтирайте без колебание - независимо колко е дълъг каяка. Поупражнявах малко и гребането, още не съм изчистил техниката на гребане, но се научавам.:)
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

4. 02. Май.
Този път решихме да разнообразим мястото.Както се бяхме разбрали единодушно тръгнахме за Созопол.Малкия паркинг в края на пристанището е много удобен извън сезона и почи винаги празен.Освен това плажчето зад него е много близко и удобно.При наличие на неприятни вълни пък може да се пуснат каяците директно от пристанището. Ато ни и тримата от запаса !Готови да проверят дошъл ли е сафрида , който миналата седмица натирих от Босфора:
Боян (или по скоро сянката му )
Изображение
и останалите
Изображение
Изображение
Готови сме вече да посетим островите Свети Иван и Свети Петър
Изображение
Хайде да тръгваме.Врмето прекрасно със слаб ветрец.
Изображение
Изображение
Всеки със своите надежди за каквито и да е риби.И най-вече САФРИДА.Толкова чакан цяла зима. Боби получаи няколко "факс" сигнала от сонара и веднага спира за проби.Уви , най вероятно са били мигриращите кефалови риби
Изображение
Разбира се той е най големия майстор рибар в тайфата.Освен това е със сонар и ние го слушаме , като ученици. Примера е последван :)
Изображение
Изображение
А ето и стария Созопол. Там вече има туристи:
Изображение
Понеже не намерихме рибите отпрашихме в северозападна посока от острова в района на мидарниците.
Изображение
Изображение
Ето още малко от най големия остров по нашето черноморие:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Всъщност горните снимки са от южната страна на острова.А ето и от северната:
Изображение
Там срещнах и белите ангъчи.Успях да се приближа доста близо преди да отлетят.Неочаквана не но много вълнуваща среща:
Изображение
Изображение
В далечината се виждат буйовете на мидарниците. В този район се обадиха няколко попчета.Майстор им беше Боби.Преминаваха и пасажи с риби на сонара .Най вероятно пак кефалови. Решихме да продължим с обиколката и да упорстваме за сафрид по на изток.Същевремно и разглеждахме красивия остров.Попаднах на едно проливче -красотийка:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето го и него:Изображение
Изображение
Продължихме на изток .Я да видим какво е това заливче:
Изображение
Изображение то не е хич плитко
Изображение
Обаче какво се оказа.В края на заливчето има тесен процеп в отвесните скали.Толкова тесен че трябва да прибереш греблото за да минеш с каяк. Огледах се и понеже не се виждаше какво има вътре реших да се мушна назад та ако не може вътре да се завърти човек излизането да е по лесно .След 6-7 м през цепнатината се озовах в еерце с диаметър около5-6 м.Половината от него бе покрито с скален полукупол .В края на цялата тази красотия се намираше и малка пещеричка .Невероятна красота .Бяхме поаднали в друг свят.По дъното се виждаха паури.Много медузки с бяха навряли.Мърдаха малки рибенца...... абе ....
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това вече е от вътре.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето дъното -пещеричката
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Така изпратихме това райско място. Човек не знае как да се почувства в такъв момент. Илизаме да ловим риба с каяците с някаква нагласа.Да хванем някакви рибки , да видим хубави места , моренце прекрасно или не чак дотам време. Но това което видяхме беше прекалено красиво за мен. Нереално до някъде. Не знам какво можеше да се желае от един релаксиращ излет след виждането на красивите ангъчи и това място.На всичкото отгоре хванах и няколко меджитчета.
Но да видим какво ще ни покаже по нататък острова:
Изображение
Няколко прекрасни заливчета....райски

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето такива бяха меджитчетата .

След като подминахме и остров Свети петър обиколихме целия Свети Иван и решихме да отидем отново при мидарниците с цел да илъжем още някое попче.Ето снимки от пътя до там:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение_Пролива между островите
Скалата на остров Св.Петър -Скалата на Кормораните
Изображение
Изображение
Така обиколихме и заметнахме.Вятъра се усилваше лека полека .Подпряхме се на някоя шамандурка и заметнахме.Аз бях през цялото време с класическа перушинка -10 номер.На долните куки стръв -миди , бял червей , филе меджит.Боцнах едно попче още с хвърлянето. При следващото хвърляне почти моментален удър.Бреее спипах ги....!
Хоп и ...геле.Пускам пак ...Прас ..хубаво кълване .Повам да дърпам нагоре.Приятна тежест от качествен поп. Да но той излезе много хитър и като го изтеглих на нивото на мидените въжета веднага се шмугна в тях.. оплете и скъсах.Всъщност така и не видях какво беше се хванало.Нов такъм .Този път сложих седмица -зелено ламе .Сложих филетата от меджит и заметнах .Кълване и неуспешно засичане.Уж добре клъвна а ... Тези попчета им става нещо.Пак кълване.Хоп...ахааа! Тук е .В началото си тръгна даже като дребосък.Дребосъка обаче колкото повече се вдигаше толкова повече натежаваше. В един момент пръчката доста се огъна.Мислех че съм хванал някой як лихмар.Изнесох върха максимално далеч от въжетата .Вдигам и какво да видя!!!!!!!!!
Изображение
Писия!При това , доста добра риба за този вид.30-35см .Трудно ми е да ви опиша кефа и радоста си ! Една такава рядка риба може да ми осмили излета.А в този ден много хубави неща се събраха накуп.Това беше прекалено :D
Kофата не е 25 кг от латекс :D
Изображение
Изображение
Изображение

Това беше и последната риба.След нея нищо не клъвна.А и вятъра се усили и се опасяахме , че плажчето се е разбушувало .Ако това беше вярно трябваше да обикаляме през пристанището .За посоката на вятъра беше югоизток и нещата не бяха повече от спокойни.

И накрая всичко свърши с приятната компания на учасниците и отпразнуване на рожденния ден на Боби!.Жив и здрав да си ни и след 50 г пак така да празнуваме!
Наздраве на всички!
Изображение

Ето всички снимки( за който желае):
цък
и цък
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Страхотно !
Респект за БЪКАРИ-те :prayer: :prayer: :prayer:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Излетите ми с каяк и въдица... (Бакърски)

Мнение от mita4eto »

Страшни сте ... а до какви красоти сте се докоснали ... без думи, РЕСПЕКТ!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Благодаря момчета.Желая и на вас от тази красота колкото може в повече!!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Респект Тишо, другия път 2 пъти повече риба :drinkers:
Клавиатура риба не лови!!!
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sava_1968 »

Красота и риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”