Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Край реката на детството свято...
Край реката на детството свято...
В събота, 1 май, с Алексан отскочихме до моето село и решихме да пробваме балканската пъстърва на спининг на една планинска рекичка. Но още на първия по-проблемен мост ударихме на камък в прекия смисъл на думата:

По-нагоре пътят стана невъзможен, паркирахме и поехме по ботуши.
Малий-й, свят ми се завъртя от зелено и хубаво!

Три часа мятахме железа и дървье по реката, имах само една лека атака на микросиликонка от типа на тия, дето ги ползва Кърцата, а при Сашо, с който се разделихме, за да обловим различни участъци, също е имало едно подгонване или по-скоро избягване. Денят бе много топъл и може би трябваше да се качим доста по-нагоре към билото.
Събрахме си такъмите и решихме да проверим какви са условията на платения язовир в Гурково, Ботевградско.
Хубаво язовирче, писал съм и друг път за него, надявах се да хванем клен, който там не се плаща, а е бонус. Сашо изобщо не разпъна въдица, но аз преоборудвах за кой ли път блеснарката, захраних и ги почнах ето тия:

Тъпи и дребни каракуди на типично шаранско място!
Но други колеги с по-добър арсенал и тактика ловяха така:

Този колега е родом от Видин, но живее и работи в София. Преди шарана, бе хванал порядъчно количество толстолоб и един бял амур.
При мен след третата каракуда ми писна, Сашо си замина за София, а аз останах да си нагледам селската къща и да сложа ново знаме, че старото се бе изпокъсало.

Да живей, живей труда! И човешките права на мангалите, които този път ми бяха отмъкнали желязното скеле на асмата за скрап, а горката лоза пълзеше вече по земята

По-нагоре пътят стана невъзможен, паркирахме и поехме по ботуши.
Малий-й, свят ми се завъртя от зелено и хубаво!

Три часа мятахме железа и дървье по реката, имах само една лека атака на микросиликонка от типа на тия, дето ги ползва Кърцата, а при Сашо, с който се разделихме, за да обловим различни участъци, също е имало едно подгонване или по-скоро избягване. Денят бе много топъл и може би трябваше да се качим доста по-нагоре към билото.
Събрахме си такъмите и решихме да проверим какви са условията на платения язовир в Гурково, Ботевградско.
Хубаво язовирче, писал съм и друг път за него, надявах се да хванем клен, който там не се плаща, а е бонус. Сашо изобщо не разпъна въдица, но аз преоборудвах за кой ли път блеснарката, захраних и ги почнах ето тия:

Тъпи и дребни каракуди на типично шаранско място!
Но други колеги с по-добър арсенал и тактика ловяха така:

Този колега е родом от Видин, но живее и работи в София. Преди шарана, бе хванал порядъчно количество толстолоб и един бял амур.
При мен след третата каракуда ми писна, Сашо си замина за София, а аз останах да си нагледам селската къща и да сложа ново знаме, че старото се бе изпокъсало.

Да живей, живей труда! И човешките права на мангалите, които този път ми бяха отмъкнали желязното скеле на асмата за скрап, а горката лоза пълзеше вече по земята

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Re: Край реката на детството свято...
И тук ше се повторя, защото определено си струва!
Много хубава разходка, Доценте! Колкото до капото откъм балканки - това си е "солта и черният пипер" на един излет!
Още веднъж поздрави и за хубавото представяне на излета!
ПП
Сори, за асмата, но пък браво за знамето!
Много хубава разходка, Доценте! Колкото до капото откъм балканки - това си е "солта и черният пипер" на един излет!

Още веднъж поздрави и за хубавото представяне на излета!
ПП
Сори, за асмата, но пък браво за знамето!

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Хубава природа
,а за асмата съжалявам
,просто нищо ново под слънцето .Мога да ти разкажа нещо с подобен сценарий,но без хубава природа и на друго място ,и без знаме 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- вече хвърля и на тежко
Много красива разходка сте спретнали! 

-
- разбира нещата
Поздравления за излета.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Докосването до вълшебството на детските спомени и красотата на божествената природа - какво по-добро пречистване на затлачените ни в градското ежедневие души! За съжаление не мога да пречисля към това случката с европейските ни "роми"
Бъди здрав и продължавай да ни радваш с прекрасни репортажи, Доценте!

Бъди здрав и продължавай да ни радваш с прекрасни репортажи, Доценте!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- jasonsmith
- разбира нещата
Страхотен репортаж приятелю!
Много ме радват репортажите ти, добре си си изкарал ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !