Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Плаваща захранка???
Модератор: Paublo_Eskobar
Плаваща захранка???
Въпросът ми е малко глупав,но все пак да питам.На последният излет смесих 2 пакета захранка ягода и коноп с 1 пакет бисквита,разбърках ги хубаво и ги прекарах през ситото.Направих си топките и започнах да храня,но изведнъж забелязах,че топките не потъват,а остават на повърхността на водата!
И чак след 3-4 минути потъват.Дали това се получава от бисквитата?И ако да,защо се получава така според вас?

Вчера кълвеше,днеска не ще!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Плаваща захранка???
Еми или не си ги намачкал хубаво(топките) или не си я овлажнил,хубаво(захранката).
По принцип така става със захранките,които поемат повече вода,ма незнам аз така тълкувам проблема.Понеже захранките,който гълтат много вода искат време да дръпнат. И ако се използват веднага след мокренето те си плуват.
По принцип така става със захранките,които поемат повече вода,ма незнам аз така тълкувам проблема.Понеже захранките,който гълтат много вода искат време да дръпнат. И ако се използват веднага след мокренето те си плуват.
Последно промяна от Paublo_Eskobar на Вто Май 04, 2010 7:14 pm, променено общо 2 пъти.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Овлажнявай захранката на 2-3 пъти в рамките на минимум 30 мин.за да потъне и да заработи бързо.
Above us only sky
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Малко е била водата 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прав си, затова пробвай на 2 пъти да я овлажняваш.
Първия път я правиш почти готова за ползване. Остави я за 5-10-15 минути. Аз използвам времето за подреждане и разпъване на въдици. Когато пак и обърнеш внимание захранката ще е по-суха, всички частици ще са поели вода и ща са набъбнали. Отново овлажняваш, но този път внимателно, за да не прекалиш с водата. Сипваш малко, бъркаш хубаво и правиш топка за проба и така докато стане ОК.
Първия път я правиш почти готова за ползване. Остави я за 5-10-15 минути. Аз използвам времето за подреждане и разпъване на въдици. Когато пак и обърнеш внимание захранката ще е по-суха, всички частици ще са поели вода и ща са набъбнали. Отново овлажняваш, но този път внимателно, за да не прекалиш с водата. Сипваш малко, бъркаш хубаво и правиш топка за проба и така докато стане ОК.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.