17.03.07 - каналите край с. Бръшлен

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

17.03.07 - каналите край с. Бръшлен

Мнение от Zen »

На 17.03.07 (събота) в компания с баща ми, посетихме бръшленските канали с цел "Я да видим тръгна ли щуката?" и задни мисли от рода на "Ако няма ша ловим квот има!" :D . Около 8 часа сутринта бяхме на канала с асвалтовия път и ... изненада, на канала няма никой :shock: !!! Викам си на акъла - явно пак пропуснах нещо... да не би да са ги дезинфекцирали каналите междувременно и аз да не съм разбрал :?: :lol: . Както и да е, седнахме в началото на канала. Нивото на канала беше както и при предишното ни посещение - високо. Времето отначало беше слънчево и тихо, но аз очаквах да се сбъдне синоптичната прогноза за "слаб - до умерен вятър". В действителност след 9:00 започна едно сериозно духане, но добре че поне беше откъм гърба и мястото беше горе-долу на завет. Като изключим вятъра, с малко подхранка (няква универсална българска + бял червей + пинки + почва) се получи един чудесен риболов на бабушка. Освен бабушката, се хванаха и около 10-тина червеноперки, както и едно попче(ултраминиатюрно) :shock: и уклей, както и седем-осем слънчевки :twisted:. В един момент около обяд, взеха да се появяват и други колеги, които обаче бяха твърдо решени, че ще ловят щука... да ама не... За целия ден от щуката нямаше и помен. :?
В крайна сметка завършихме излета с около 3 кг отбрана бабушка и ... три пиявици в живарника :lol: , както и с добро настроение от сравнително успешния излет. Ако и вятърът не ни беше надухал удоволствието щеше да е пълно, но ... такъв е животът :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Браво, звучи наистина добре :) Като чета за такива излети и ми се ще отново да хвана телескопечто за 1-2 излета, колкото да ми мине мерака :lol:
Поздрави и дано другия път и щуката се размърда ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
speedo1
новобранец
новобранец

Re: 17.03.07 - каналите край с. Бръшлен

Мнение от speedo1 »

а сега в момента , искам да кажа не в забраната има ли риба там ,щото имам добри спомени от тогава
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Има заповед на ИАРА, която забранява риболова в тези канали. За пръв път ги забраниха миналата година, но и в тазгодишната заповед за целогодишна забрана отново са включени. Надявам се след известно време отново да разрешат любителския риболов там, но преди да ги забранят местните роми ги бяха унищожили направо .
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Колега, не можах да разбера, там където си ловил е разрешено през забраната, не е разрешено или е с целогодишна забрана?
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Ето линк към заповедта за целогодишна забрана -> http://iara.government.bg/wp-content/up ... a_2010.pdf
Прочети най-отдолу на 6-та страница за Русенска област.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Колега Зен, прощавай, не видях годината на твоя репортаж.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”