Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

17.03.07 - каналите край с. Бръшлен
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
17.03.07 - каналите край с. Бръшлен
На 17.03.07 (събота) в компания с баща ми, посетихме бръшленските канали с цел "Я да видим тръгна ли щуката?" и задни мисли от рода на "Ако няма ша ловим квот има!"
. Около 8 часа сутринта бяхме на канала с асвалтовия път и ... изненада, на канала няма никой
!!! Викам си на акъла - явно пак пропуснах нещо... да не би да са ги дезинфекцирали каналите междувременно и аз да не съм разбрал
. Както и да е, седнахме в началото на канала. Нивото на канала беше както и при предишното ни посещение - високо. Времето отначало беше слънчево и тихо, но аз очаквах да се сбъдне синоптичната прогноза за "слаб - до умерен вятър". В действителност след 9:00 започна едно сериозно духане, но добре че поне беше откъм гърба и мястото беше горе-долу на завет. Като изключим вятъра, с малко подхранка (няква универсална българска + бял червей + пинки + почва) се получи един чудесен риболов на бабушка. Освен бабушката, се хванаха и около 10-тина червеноперки, както и едно попче(ултраминиатюрно)
и уклей, както и седем-осем слънчевки
. В един момент около обяд, взеха да се появяват и други колеги, които обаче бяха твърдо решени, че ще ловят щука... да ама не... За целия ден от щуката нямаше и помен.
В крайна сметка завършихме излета с около 3 кг отбрана бабушка и ... три пиявици в живарника
, както и с добро настроение от сравнително успешния излет. Ако и вятърът не ни беше надухал удоволствието щеше да е пълно, но ... такъв е животът 

В крайна сметка завършихме излета с около 3 кг отбрана бабушка и ... три пиявици в живарника

Re: 17.03.07 - каналите край с. Бръшлен
а сега в момента , искам да кажа не в забраната има ли риба там ,щото имам добри спомени от тогава
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Има заповед на ИАРА, която забранява риболова в тези канали. За пръв път ги забраниха миналата година, но и в тазгодишната заповед за целогодишна забрана отново са включени. Надявам се след известно време отново да разрешат любителския риболов там, но преди да ги забранят местните роми ги бяха унищожили направо .
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Колега, не можах да разбера, там където си ловил е разрешено през забраната, не е разрешено или е с целогодишна забрана?
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето линк към заповедта за целогодишна забрана -> http://iara.government.bg/wp-content/up ... a_2010.pdf
Прочети най-отдолу на 6-та страница за Русенска област.
Прочети най-отдолу на 6-та страница за Русенска област.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Колега Зен, прощавай, не видях годината на твоя репортаж.