Проблем със собственоста на автомобил.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Проблем със собственоста на автомобил.

Мнение от Моряка »

GODzillata написа:Ок, сега друго да те питам:

1. На чие име по талон се води колата?
2. Ако е на жена ти, тя по време на брака ли я е придобила?...защото ако е така, ти също е трябвало да го подпишеш, а щом не си - значи е недействителен.
Е?
Колата е на името на жена ми,живея без брак.
А сега де? :roll:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

В случая има уговорка, но неприключила покупко-продажба, тъй като закона изрично указва, че за такъв вид сделка за такава вещ, се изисква нотариална заверка, което пък означава, че няма прехвърляне на собствеността т.е колата си е твоя. Даже съм сигурен, че данъците за колата се дължат от жена ти.Първо анулирай пълномощното което си му дал. Това е добре да стане при същия нотариус при който си го направил. Обади му се че си го направил /обзалагам се че ще го изпотиш, защото токе вече не може да сключва действителни сделки с веща/ В 70% от случайте това дава резултат и той сам ще почне да те търси. Изчакай около две седмици и отивай спокойно да си пуснеш жалбата за обсебване в полицията /Ще има разправия но прочети чл.209 от НК. това дава ефект в 20% от случайте/ и вече и там ако не стане остава съда. Там вече адвокат и т.н.
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Абсолютно съм съгласен с мнението на Бай Добри! :smt023 Само не ми е ясно как си дал пълномощно за автомобил, при положение, че нямате брак, т.е. ти нямаш собственост над това МПС! За договора за покупко-продажба също ще ти кажа, че задължително трябва да е нотариално заверен, т.е. нотариуса да е потвърдил истинноста на положените подписи. В твоя случай това трябва да са подписите на собственика по талон (жената, с която най-вероятно живееш на съпружески начала) и на копувача. Проверка в масива на КАТ също ще покаже кой е реалния собственик на МПС-то към момента. Най-вероятно още е тя. Освен ако са изпозвали накоя схема и са успяли да пререгистрират колата, но много ме съмнява... Ако сте правили пълномощно задължително го анулирайте пред нотариуса, при който е правено!!! Ако пък не сте го заверявали, считай че е нелегитимно!!! Успех! :smt039
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

deto_g написа: Само не ми е ясно как си дал пълномощно за автомобил, при положение, че нямате брак, т.е. ти нямаш собственост над това МПС!
Грешката е моя,пълномощното го направихме при нотариус и се подписа естествено единствения собственик(жената на децата)
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Колега аз имам същия случаи,самоче без пълномощи,даи парите даи колата–пълномощо после и така без пълномощо и до сега!Ходих в съда,пуснах жалба,не за друго но ако не даи си боже утре згазят човек колата е на мое име и аз ще съм отговорен и там НИЩО! След това в полицията и там НИЩО!Съветите които ми дадоха клоняха единствено да я обява за открадната,но още не съм сигурно защото данака е 10 лв ако беше 100....
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

А и да добавя,пълномощното бе направено миналата година,така,че то вече не важи(за календарна година е)
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Моряка написа:
deto_g написа: Само не ми е ясно как си дал пълномощно за автомобил, при положение, че нямате брак, т.е. ти нямаш собственост над това МПС!
Грешката е моя,пълномощното го направихме при нотариус и се подписа естествено единствения собственик(жената на децата)
След като има натурално заверено пълномощно, той може да прави каквото си поиска с колата.Ако не е продал или прехвърли на свое име, то може да се подаде молба в съда за разваляне на пълномощното.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Абе аз само не разбрах тоз тарикат платили ти за колата, и ако да ходи му я пални (пък като те питат), нали е имала проблем със стартера :finga: и да се оправя.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

snegk написа: След като има натурално заверено пълномощно, той може да прави каквото си поиска с колата.Ако не е продал или прехвърли на свое име, то може да се подаде молба в съда за разваляне на пълномощното.
Илийка ,както писах горе,пълномощното не действа вече,няма смисъл да го разваляме,лошото е,че както го мисля този,който взе колата е дал всички документи на един циганин,да я кара или продава,пак без прехвърляне и може и да е разфасована.Колата е стара,няма цена,само ще и текът данъците и ,ако някой направи бела с нея,жената трябва да ходи да дава обяснения(може и многократно)а в сегашното положение,работодателя и примерно няма да я търпи,да отсъства. :(
biboin написа:Абе аз само не разбрах тоз тарикат платили ти за колата, и ако да ходи му я пални (пък като те питат), нали е имала проблем със стартера :finga: и да се оправя.
Плати я до стотинка още в началото.
snegk

Мнение от snegk »

Подавай молба в полицията.Това е начина да не си отговорен при инцидент, но за данъците ще трябва да се спре данъчно, за да се спре, трябва или да е продадена или бракувана.
Аз имам такъв случай.Купих жигула, навремето от приятел.После я продадох и документите останаха в жабката.Този не ме потърси повече.Проблема обаче, че аз не я при хвърлих данъчно и не смених талона.На скоро се обади приятелчето, че получава бележки от данъчното за дължими данъци.Той живее в Русия и се видя в чудо.Догодина като се върне ще ходим да я бракуваме по-някакъв начин. :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Моряка написа:...пълномощното не действа вече,няма смисъл да го разваляме...
T.e. в пълномощното изрично е било упоменато, че е валидно до края на миналата година, така ли? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

GODzillata написа:
Моряка написа:...пълномощното не действа вече,няма смисъл да го разваляме...
T.e. в пълномощното изрично е било упоменато, че е валидно до края на миналата година, така ли? :roll:
Не не е упоменато,просто по закон пълномощно,декларация за семейно положение и декларация за недължимост на данъци важат само за календарната година,след 12.декември тия не важат,никой нотариус не би ги признал.
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

В грешка си! Във всяко едно пълномощно може да бъде упоменат срока му на валидност, в това число може и да се запише, че действието му е безсрочно! За това единствено значение има желанието на декларатора. Нотариуса просто потвърждава с печата и подписа си това волеизявление на декларатораІупълномощителя... :idea:
Изображение
elinpelin1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elinpelin1 »

[quote="Моряка"]Не не е упоменато,просто по закон пълномощно,декларация за семейно положение и декларация за недължимост на данъци важат само за календарната година,след 12.декември тия не важат,никой нотариус не би ги признал.[/quote

Да, ама не, има си т.н. „безсрочни„ пълномощни , които се прекратяват по желание само на упълномощителя.
Сори бате, управи батака, ако трябва и с платената намеса на адвокат , с опит в тая област, не жали пари, мпже да ти излезе много по солено!
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Значи мисля съм добре запознат с пълномощните,пълномощното може да е безсрочно,но за определени действия(примерно управление на автомобил) и щом не е упоменат срок(както е при мен)важи за календарна година.Същото е и с декларациите при продажба на автомобил,не може да декларираш,че нямаш задължения към държавата и тази декларация да я пишеш,че важи 3 години примерно,важи до края на годината,след това нотариуса иска нова.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”