Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

ДА ПУСКАМЕ ЛИ СОМОВЕТЕ ?
Модератор: sapuna
- kalins
- научил се да хвърля
Ти пък кога си чистил сом?тарзан написа:Над 4 кг. НЕ . Но АКО хвана над 60 кг. СЪС СИГУРНОСТ ще го пусна и една от причините да го направя е че хамалогията по чистенето си е доста сериозна - така е чиста работа : хем си много хуманист , хем не се омазваш в слуз , хем се биеш в гърдите колко си велик - АМА не съм хванал ...
Добре е да си добър
- krokibg
- учете се от него
Хайде да кажа и аз нещо,щот много се умълчах и ще решите че съм се удавил
Хубаво е всеки да пуска малките до2-2,5 кг защото те точно тогава започват да растат и да наддават килограми.Ако ме мързи да го нося или нямам здрав чувал за да го транспортирам жив до моя гьол,задължително го пускам.Ако е по голям го взимам /говоря 3-4кг и нагоре/.Ако хвана повече бройки и със мене има хора,раздавам и на тях.Това за мен е правило.Но всеки си има собственно отношение към мустакаткото и сам решава,макар че болшинството рибари прибират всичко.Абе вече нищо неме интересува всеки да прави каквото знае,защото никой никога няма да спре този български феномен.Хубаво че жена ми неходи покрай водоемите че и нея ще искат да вземат

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Без да искам да засягам никой,никакъв закон неможе да спре българската простотия.Който си е коректен е такъв до края на живота си.Всичко друго е за пред хората.Така е било,така е и така ще бъде.предполагам че това звучи доста скептично,но е факт.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
опре ли работата до раздаване значи нещо е объркано
сам ловиш, сам ядеш и взимаш толкова колкото ти трябва на теб самия
размер мин. 3-4кг.
По риба на ден или само най голямата, заговори ли се за фризери става страшно
ако има повече хора които се ръководят от този принцип, няма да има нужда нито от закони нито от забрана
на мен 1-2 по-големи риби на сезон са ми достатъчни
размер мин. 3-4кг.
ако има повече хора които се ръководят от този принцип, няма да има нужда нито от закони нито от забрана
- barutchiata ©
- Администратор
scooter написа:опре ли работата до раздаване значи нещо е объркано
размер мин. 3-4кг.
Колко е това по-големи

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А бе Троли,аз да не съм медийна звезда.Егати,много поздрави от тоя,много чест и почитания от ония.Тва са глупости.Уважавам всеки риболовец и на никой не съм отказал помощ.Те едните ми се сърдят за това,другите пък си мислят,че се правя на интересен.Не бе обичам да си общуваме и учим един друг.Какво лошо има в това не знам.
Гледам по горния аватар на скутер и си мисля:Каква ли мишка се крие зад този човек.Разбрахме аз какво съм хванал,но той така и не се показа какво той е хванал.Най-гадно е да злобееш за успеха на колегата.Нямам предвид мен.За сега казвам и пиша каквото мисля,но без подробности.Просто никой не ме пита-а това е добре.
Гледам по горния аватар на скутер и си мисля:Каква ли мишка се крие зад този човек.Разбрахме аз какво съм хванал,но той така и не се показа какво той е хванал.Най-гадно е да злобееш за успеха на колегата.Нямам предвид мен.За сега казвам и пиша каквото мисля,но без подробности.Просто никой не ме пита-а това е добре.
Имах натискания и в последствие по стръвта забелязах сомски следи,но не ще да хапне стръвно!
Местните твърдят,че това са малки сомета!Аз обаче съм сигурен,че само дъртите магарета са толкова претенциозни и предпазливи.Според мен най-големия сом жевее там,но ще те послушам и този уикенд сменям позицията и пак ще си говорим!