Как бихме рекорда на Чируса

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Как бихме рекорда на Чируса

Мнение от Кърцата »

Повлиян от подвизите на групата от те тая тема:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=34915,
а и понеже бях дал едно обещание във вчерашната си тема за скимерите:
Кърцата написа: че се е задал още един, Деня на Победата! К'ви ли ще ги свърша тогава...
Реших, че е време да го проверя и аз това добре изглеждащо водоемче.
Още повече, че бе време да заведа наследника на първия му риболов. Скоро ще стане на три месеца, а още не е ходил на риба. Я какъв е щастлив от предстоящото събитие:
Изображение
Сутринта се наспах хубаво, после гледах парада от Червения площад в Москва. Е те т'ва е парад. Напълниха ми душичката. То не беа армии, под чиито крака трепереше паважа, танкове и установки, които със съгурност са съборили мазилката по таваните на близките, а и по-далечни кооперации, самолети в небето, чиято големина закриваше слънцето. Абе ... Парад с главно П.
Обадих се на колегата bobi25, който живее във Волуяк и се разбрахме да ме води. По обед вече бях натоварил домочадието в колата и поехме по пътя.
Волуяк ни посрещна със слънчево време, но и с ураганен вятър. Това малко помрачи настроението ни, но не можеше така да излъжа детето, все пак му бях обещал да го водя за риба. :wink:
Първата гледка на язовира не беше много обещаваща. Надигнали се едни огромни вълни и аха ще прескочат дигата към реката. Добре, че духаше в обратната посока. Обаче бият в отвесния бряг и съответно водата се бе замътила доволно.
Но тук сме, ще се пробва.
Набързо забърках малко захранка:
Изображение
Малко от любимия ми "Трапер", "Река" и "Шаран и лин"
шоколадова галета,
коноп,
глина.
За хвърляне бях подготвил това:
Изображение
царевица с коноп, както и малко бял.
Поради силния вятър, който бяхме загърбили се оказа, че прашка няма да ми е необходима. С ръка спокойно хвърлях храната на десетина метра пред нас.
Премерихме дълбочината и на тази дистанция намерихме праг върху който легнахме.
В началото захранката събра дребосъците и набързо излъгахме няколко каракуди, но ме мързеше да вадя апарата, така хубаво се бях заслонил зад една топола.
Взех да се притеснявам, къде са шараните. Жената докара наследника при нас. Досега бе стоял в колата, от страх да го изкараме на силния вятър, но бе запшочнал много да буйства и се наложи да излезе навън.
Идването на малкото рибарче ми донесе късмет. Едва що се настани, добре опакован в кошницата си до мен и плувката ми плавно потъна. След кратка борба в кепа полегна те този красавец:
Изображение

Изображение

Я, как го гледам преценяващо, това ли е рекорда на Чируса?:
Изображение
Не рискувах да отвия детето за да го снимам до трофея, а и той пак се размрънка и отиде в колата на завет. Там обаче пак не се успокой. Явно риболова му бе дотегнал. М'чи така е, как нема да му дотегне, като една въдица не му дадохме на детето.
Разбра се , че ще трябва да си ходим. А бяхме дошли само преди час и захранката сега би трябвало да почне да работи. Тъкмо си приказвахме за това с Боби , когато в потвърждение на думите ми плувката му изчезна. След засечката нещо се опита да изтръгне въдицата от ръцете му, та чак се наложи да вадя моята, да не я оплете.
Хванах кепа и застанах до него, но той ми каза да не се надявам много да успее да удържи рибата. Действително въдицата му се бе сгънала яко:
Изображение
Сега внимание! Боби ловеше с директен на 6 метра "Ню хънтър", с жило, корда 0.16
До нас бе дотичал колега, който "вещо" даваше съвети, как да морим рибата. Какво морене с директния, ни аванс има ни ластик, стискаш и се молиш.
Изображение
Баш в сюблимния момент партньорът на даващия съвети се развика отдалеч. Ударило им бе и на тях. Кепа им бе на топло в колата, та се налови да тичам да асистирам с моя, зарязвайки Боби да се моли на голямата риба. Набързо изкарахме едно шаранче около кило и половина и побързах в свински тръст да се върна при Боби. Колегата притича до колата им и измъкна техния кеп, който се оказа доста по голям от моя плувкарски, тъй че го взех.
Малко по малко рибока поддаваше и скоро подаде глава. Бързо подпъхнах кепа под него и вече можех да стисна ръката на майстора:
Изображение
Те го щастливеца:
Изображение

Изображение

Я и аз със трофея:
Изображение

Извадихме и първото шаранче от живарника за обща фотосесия:
Изображение

Изображение

Време беше и за претегляне:
Изображение

Изображение
Касетката бе предварително претеглена. Тежи точно едно кило.
След всички тези изтощаващи за добичетата действия бе време да им върнем свободата:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В крайна сметка се получи добър, макар и едночасов риболов. Сигурен съм, че ако можехме да останем, още риби щяха да ни навестят, явно конопа им хареса. Прощъпулника на малкия в риболова ми донесе успех а и успяхме да отбележим запомняща се победа навръх Деня на Победата
Последно промяна от Кърцата на Нед Май 09, 2010 9:38 pm, променено общо 1 път.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Ачо ♣

Re: Как бихме рекорда на Чируса

Мнение от Ачо ♣ »

Кърцата написа:.............. Прощъпулника на малкия в риболова ми донесе успех...........
Кадемлия ще да е малкото рибарче. Браво ! :D
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Много яко....
Хубаво е,че е още жива тази риба(защото една такава замина вече).Евалата за излета,страшен сладур е малкия,честит му първи риболов!

П.п Кърца викам Чирката да му измисли едно име на "този риба",ако някой пита да им го показваме. :lol:

Изображение
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
boby_25
новобранец
новобранец

Мнение от boby_25 »

маи е сьштия а :)
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Телескоп написа:
Кърцата написа:.............. Прощъпулника на малкия в риболова ми донесе успех...........
Кадемлия ще да е малкото рибарче. Браво ! :D
Да ти е жив и здрав малкия рибар Кърца, другия път повече ! :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
boby_25
новобранец
новобранец

Мнение от boby_25 »

малкия донесе касмета преди да доиде тои бяхме на каракуди
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Браво на Боби! Голям екшън е било с директния и тва дживотно... :smt023
На какво удари големият?
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Направо невероятно как сте го извадили тоя шаран с директния. :smt026 :smt026
От малък ще свиква с големите риби бебока :D
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
boby_25
новобранец
новобранец

Мнение от boby_25 »

на царевица а за изваждането и аз не вярвах ама се поомори виках на карцата снимаи го като го дигна горе 4е няма да го извадим
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Отличен излет, макар и кратък. Кво да се прави-деца. :D
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

По гръбната перка си личи, че е същия рибок. Добре, че paublo_eskobar го е уморил предварително, че да не строши 6-та. :wink: :wink:
Браво на малкия по-тежки от него тез шарани :D
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Кърца, не си честен бате!! Шаран си го хранил почти месец и сега бил по-голям, ами по-голям ще е много ясно. :lol: :lol:

Нище де, аз му бях първия :wink:

Бебока е страшен сладур, да сте много здрави и щастливи и другия път на пъстърви да го водим заедно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сега огледах моя, не е същата риба. :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Браво на майсторите !!! :drinkers:
Върл Shimano фен!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Еее Кърцааа лека ръка имаш.Каква и въдица да барнеш,винаги и намираш достоен противник.Че почнеме да те пипаме за "Кадем",да знаеш. :D
Малкия е голям сладур,нека ви е жив издрав, а и вие с него.
Поздрави.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”