Инфо за яз. Крапец

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за яз. Крапец

Мнение от Alucard »

Та и аз сега от там :) ида от вчера на обяд до днес на обяд нищоооо ;> :lol: не мога да ви кажа точно къде бяхме,защото не познавам язовира,но не беше точно от към Малиново,но няма значение.Язовира е доста пълен,вижда се тревата навътре,но спада доста бързо,на това отдавам и причината да няма слука.Само на спирали хвърляхме.
Все пак прекарахме чудесно и се надявам следващия път да има слука.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
danielo
новобранец
новобранец

Мнение от danielo »

Събота-капо!Като напече-към1.30 се вдигнаха горе тараните-скоро не бях виждал хиляди литровки на едно място!
Все големи ,но явно още не са се били щото не обръщаха внимание на червея-подавах им го буквално в устата със булдо и торен без утежнение-нъцки!
Изображение
rogera
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rogera »

Аз съм от малиново. Относно оградения залив собственика на земята се казва Асан Велиев и проблемите с него тепарва предстоят. Риба излиза на плитките разливи, незнам защо колегите я търсят в малиновския или преломския ръкав има я и там но са дребосъци. Рибата сега е на широката част на водоема на 4-5 мерта от брега в тревите на далбочина не повече от метър. За мен каракудите представляват интерес само като стръв имал ли е някой вече удар на бяла и къде се върти сега на по-дълбоко или по-плитко макар че хищника е там където е храната ;). Интересува ме дали е хвърлила хаивера бялата риба и дали вече се храни активно ако някой има слука да каже.
дал Бог всеки му най-много на наз
калоян митев
новобранец
новобранец

Мнение от калоян митев »

Вие оправете мрежарите и токачиите там,че скоро риба няма да видите.Вие си ги знаете кои са ,местни играчи ,които никога въдица не са хващали в ръка.ИАРА хваща няколко пъти там бракониери.Контрола на този язовир трябва да бъде всекидневен и денонощен,че ще си остане някой ден само гьол с вода без риба.
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Сега бях на язовира на разходка-спадат го и рибата неще да кълве.Разбрах че от ИАРА в петък били извадили мрежи,но без повече подробности.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Бях три дни сега по празниците. Дъжд як и студ-казаха, че по върховете на Стара планина имало пресен сняг след това. Първият ден само тематично слънчевки без брой, е излъгаха се две каракуди да се чуди човек как успяха да се доберат до белият червей преди слънчевките. Мястото плитко и затревено/40-50 см./. Заглеждах едно дере на около тридесетина метра, но не ми се разпъваше чадъра, а и не ми се стоеше сам. На другият ден дойде колега и се настани там, та вече си имах компания и аз се настаних наблизо. Той беше хванал дълбокото на дерето. Разликата при него и мене в дълбочината беше около метър и това се отразяваше на честотата на кълването. Примерно на три хванати от него аз хващах две. Излизаха каракуди и няколко червеноперки. Имах малко захранка от кюспе,галета и коноп приблизително в равни части- бях решил да я пробвам. Основно и той и аз захранвахме от време на време с гранули, като мятах понякога и бял и на двете места. Плувките ни бяха на около два-три метра една от друга. И двамата сме с поводи 0.10 и куки тънки 14. Основната час от самоделната захранка хвърлих от към моята страна и на това отдавам, че хванах десетина голи красиви шаранчета около 15-20 см. Явно скоро е зарибявано и след година две ще ни радват, ако останат до тогава. Другото което исках да споделя е, че преди беше доста чисто по бреговете- не съм горил повече от чувал-два отпадъци. Сега сина събра на около по тридесетина метра в ляво и дясно над 30 торби от била. На него това му е хобито да събира и гори отпадъците по брега, иначе не е много запален да хваща риби. На третият ден сутринта излезах , но с вериги след като валя/и продължаваше/цяла нощ. Местните които дойдоха сутринта си оставиха колите на високото, така че може и да има проблеми за излизане след дъжд.
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

Въпреки всичко добър излет - ЕВАЛА за боклуците
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Снимките и рибите не са мои,но са много пресни:

Изображение
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
djambazov_
новобранец
новобранец

яз.Крапец

Мнение от djambazov_ »

Здравейте! Някой има ли информация за яз.Крапец ? Относно переспективните места,риба и т.н? Интересува по конкретно от кьм устието(от кьм селото) ?
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Към кое от двете села-Малиново или Прелом?Риба има основно каракуда.Живот и здраве от утре вечер заминавам натам за 10 дена и ще давам когато мога актуално инфо,но за Преломският ръкав
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
djambazov_
новобранец
новобранец

Мнение от djambazov_ »

Ами от кьм малиново
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

В петък 12.06 влачих около 4 часа и нямах нито един удар.Преди около две години направих добър рибарлък на този язовир.Заплетох се даже в една мрежа,която явно беше доста стара,защото влакното беше почерняло.На мрежата имаше добри костури,но и доста риба беше избита с мрежата.Не посмях да я извадя,първо защото на брега имаше голяма компания и друго да не помислят,че е моя.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
kluna_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kluna_ »

Бях на язовира на откриването - голяма лудница и олелия, малко риба и смъртен случей (един се удави и го намериха на другия ден в Малиновския ръкав - лека му пръст :( ) Като цяло съм разочарован от поведението на всички, които бяха на брега и във водата, а между другото имаше и един пич, които съвсем безсрамно си опъна мрежите пред всички :oops:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Има ли лед на язовира и колко е дебел?Че мислим в неделя да прескочим натам. :-D
Манастира
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Манастира »

Лед има на Преломския,Малиновския ръкав и около стената.Прозрачен е на цвят,което
ми навява на мисълта че е тънък.Видях и 6 големи бели птици и стотици други черно-кафяви
плаващи в свободните от лед места.Според мен леда не става да се ходи по него.На
Стамболийски не се отбих,че ми се допи бира и се прибрах.

п.п. Нивото е доста ниско т.е. спаднал е много спрямо миналата зима. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”