Церово - платения язовир

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Lars
новобранец
новобранец

Церово - платения язовир

Мнение от Lars »

Как се стига до него (от София)? Виждал съм го на път от Пловдив и прочетох условията в секцията за платени водоеми на сайта, но не съм сигурен как се стига до там. Предполагам трябва да се мине от северната страна на магистралата при ханчето на Калугерово, но не мисля, че има отбивка директно от магистралата за язовирчето (отбивката при разсадника на Церово е затворена с мрежа) та сигурно се минава през Церово... Ако някой е ходил моля за инфо как се стига най-лесно за да не обикалям. Споделете още как са условията там за пикник на жените и децата примерно, че иначе ни тормозят през 5 минути по GSM-ите "кога ще се приберете?" :D

Още - ако някои е ходил скоро - какво и на какво кълве?

Благодаря!
Ambitious people are simply too stupid to be lazy
SASHO
новобранец
новобранец

Мнение от SASHO »

Пътувайки от София, на Ханче"Церово" се качваш на надлеза и минаваш от другата страна на магистралата. Спускаш се по долината към Лесичево и на първото Т-образно кръстовище завиваш вляво към Церово. Точно преди селото завиваш наляво и тръгваш нагоре. Завоя е почти 180 градуса. След километър и нещо ще видиш язовира ...

Скоро не съм ходил, за да ти кажа как е положението с рибоците..

Поздрави и Наслука
Lars
новобранец
новобранец

Мнение от Lars »

SASHO, благодаря!

То е срамота да не знам, щото баща ми е роден в Лесичево, ама нали съм начинаещ риболовец... :D
Ambitious people are simply too stupid to be lazy
SASHO
новобранец
новобранец

Мнение от SASHO »

:D То сега и земляци ще се окажем :D Майка ми е от Калугерово .. :wink:

Има и условия за пикник там ... Можеш и жената да вземеш. Не съм ходил на язовира от както го взе някаква жена от София ..

Поздрав
gergenenov
новобранец
новобранец

re

Мнение от gergenenov »

Преди си влизах директно от магистралата .Като се пътува от Пловдив след язовира на около 70 метра има отбивка в дясно .Но сега незнам да не са я затворили..Преди забраната ловяха шарани . Срам и за мен ,защото съм от Ветрен.
SASHO
новобранец
новобранец

Re: re

Мнение от SASHO »

gergenenov написа:Преди си влизах директно от магистралата .Като се пътува от Пловдив след язовира на около 70 метра има отбивка в дясно .Но сега незнам да не са я затворили..Преди забраната ловяха шарани . Срам и за мен ,защото съм от Ветрен.
Отбивката е затворена! Има и мантинела и мрежа .. А беше удобна и то доста ..
avariec
новобранец
новобранец

Мнение от avariec »

да наистина е така ас см от тоэи раион но да ви кажа че риба ниама и таэи жена е луда беэ маитап :roll:
jim_jim_jim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Церово - платения язовир

Мнение от jim_jim_jim »

интересно.....по пътя от Лесичово към Церово малко преди кръстовището за надлеза към магистралата и церово в дясно забелазах едно язовирче миналия ден....2-3 коли с рибари имаше там.Някой знае ли нещо за въпросния водоем ?
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

jim_jim_jim написа:интересно.....по пътя от Лесичово към Церово малко преди кръстовището за надлеза към магистралата и церово в дясно забелазах едно язовирче миналия ден....2-3 коли с рибари имаше там.Някой знае ли нещо за въпросния водоем ?
Казва се "Сухото дере". Преди около 3-4 години беше взет за спортен риболов, но е освободен. Преди около 2 години хванаха шаран и доста хора от Лесичово и Церово хвърляха въдиците, но до колко чух повече не са хващали. И аз ходих но излезна само каракуда. На този етап това мога да кажа.
Мисълта убива действието!
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re:

Мнение от leonardo »

avariec написа:да наистина е така ас съм от тоэи раион но да ви кажа че риба ниама и таэи жена е луда беэ маитап :roll:
Има някаква истина в тези думи, кака Донка която все още държи гьола дори да е малко шантава - това не е от значение толкова... По-важното е че момента не става добър риболов там. Скоро там се ходеше за много добър едър уклей,червеноперка, каракуда и ако излезе нещо по-едро - добре дошло. Плаща се 5лв , риба не се плаща... В гьола има останали много големи риби , едри толостолопи и т.н... , но да се хване такава риба ще е някакво чудо .
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
brustwer
новобранец
новобранец

Мнение от brustwer »

Здравейте, Колеги. Тази година ходих 2 пъти април и преди 2 седмици. условията са си същите 5 лв на пръчка и кака Донка си е все там :D. Основно на бял и торен червеи ми кълвеше дребен костур, и извадих 3 каракуди по ок.300-400гр. но това бе април . последния път язовира току що го бяха източили на 2/3 ти и си останах само с ходенето .Иначе мястото е красиво и става за пикник :)

не е важно да се хваща ,а да се ходи :D :D :D
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

От лятото на 2012 язовира е с нов собственик.Г-жата от София тотално обезриби водоема.Не съм чул да е зарибяван наново.Има табели че е платен , но кой е новият собственик-не знам.
Иначе колегата е описал пътя да язовира много точно.
Око се продължи посока с.Лесичово от лявата страна има друг водоем, който е свободен.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”