Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Честит празник,соколари!
Модератор: dantho.mihov
Барутчия, аз съм твърдо за соколарстовото. Като бях дете, един дивак-учител гръмна с флоберка в гърдите прекрасен кръстат орел в Осогово в пионерския лагер при Три буки. Орелът падна на земята ,но не умря, а здраво разпра ръката на идиота и докато майка ми, която бе лекарка в лагера превръзваше тъпанарина, ние децата, скрихме орела и той само ни съскаше, но не ни нападаше. Гледахме го още 10 дни, докато умря в страшни мъки, но благородството, храбростта и достойнството на това гордо същество никога няма да го забравя. Може би затова Ботев е казал в безсмъртната си балада:barutchiata написа:Соколарството е разрешено в цял свят и не виждам причина да е забранено у нас.За да стане човек соколар трябва първо доста да почете след което да се яви на изпит .Абе доколкото четох се иска доста време и труд за да си соколар.И не на последно място се иска соколара да бъде преди всичко ЧОВЕК с чисти мисли и да обича природата.Който иска да знае повече да погледне долу:
http://kameno88.myfreebb.com/viewtopic.php?t=532
А всички останали примери с видри и скачащи китайци са си несериозни и малко детски.
"Денем му сянка пази орлица
и вълк му кротко раната ближе,
над него сокол- юнашка птица
и тя се за брат - за юнак грижи!"
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- barutchiata ©
- Администратор
Доценте аз пък знам за един див селянин .Където изял яйцата на едина двойка скални орли
на яз. Ивайловград.Местото го знаят като КАРТАЛОВОТО ГНЯЗДО месните хора а и тези дето ходят често на риба там.Та тоя изчезващ вид на два пъти снасят яйца и на два пъти този серсем и башбракониер им изяжда яйцата.И накрая двойката орли се мести някъде другаде и дано да са намерили спокойствие.Та идват англичани които знаят за тази двойка и наемат тоа същия да ги кара с лодката .Отиват до местото и тоа гладния пита преводача тиа кво търсят.И като разбрал казал геройски на преводача....Абе тия луди ли са аз им изядах яйцата и те изчезнаха.Добре,че англианите незнали и дума български а и преводача си затраял да не се излагаме като нация. 

Последно промяна от barutchiata © на Пон Фев 05, 2007 2:00 am, променено общо 2 пъти.
-
- сериозен играч
а пък аз бих казал че дивите птици не бива да бъдат опитомявани нека си останат диви...хубаво Барутчията е дал линк..нека обаче не само мнението на Ралица бъде видяно а и на тия под нея във форума... 
хубаво де...и аз го познавам лично...ма простотията си е негова...
както каза колегата НИК 74 давай да не се прайим на велики ...решил изял..а промени го де...веднага ще ти извади доводи за джунглата че това и до днес се прави...даже и по дискавари и нешънъл го дават
те яйцата на морската костенурка събират и ядат ти за тия на птиците ми говориш 

хубаво де...и аз го познавам лично...ма простотията си е негова...

Последно промяна от отец Ми Го Нафърфорий на Пон Фев 05, 2007 2:02 am, променено общо 1 път.
Господ може всичко чада мой !
-
- новобранец
Re: Честит празник,соколари!
Не ми е ясно как ще обучиш патица да ти лови риба? Корморан разбирам - той се храни с риба, но патицата? Май първо трябва да я правим хищник, а? Патица стръвница?! При това, анатомично човката й въобще не е пригодена да задържи рибата. Как ще я хване? Несериозно ми звучи...
А, според мен, проблема със соколарството е в тома, че ако се узакони ловът със соколи, популацията вероятно ще се наруши защото куцо, кьораво и сакато ще тръгне да лови малки соколета или да взима яйца за да ги мътят в инкубатори.
А, ако знаете пък на мене как ми се иска да имам сокол... Който е виждал Ловния или Скитника как атакуват в полет, знае за какво иде реч. А веднъж на Точката в Атанасовско езеро видях как един Малък се опитваше да хване някакъв дрозд. Епохална битка беше. Дрозда е почти колкото него. Дълго се гониха в небето и на земята (дрозда се опита да се скрие в тревата). Накрая влязоха на територията на летището и там на откритото се реши изхода на битката и соколчето го пребори. Страхотна гледка...
А, според мен, проблема със соколарството е в тома, че ако се узакони ловът със соколи, популацията вероятно ще се наруши защото куцо, кьораво и сакато ще тръгне да лови малки соколета или да взима яйца за да ги мътят в инкубатори.
А, ако знаете пък на мене как ми се иска да имам сокол... Който е виждал Ловния или Скитника как атакуват в полет, знае за какво иде реч. А веднъж на Точката в Атанасовско езеро видях как един Малък се опитваше да хване някакъв дрозд. Епохална битка беше. Дрозда е почти колкото него. Дълго се гониха в небето и на земята (дрозда се опита да се скрие в тревата). Накрая влязоха на територията на летището и там на откритото се реши изхода на битката и соколчето го пребори. Страхотна гледка...
Ако пък и кълве... Още по-добре!