Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

зарган-помогнете в избор на въдица
Модератор: sapuna
Re: зарган-помогнете в избор на въдица
Според мен първият вариант е най-добре.Колегата щом пита значи не знае какво точно му трябва.Да си купи нещо по-семпло ,за да опита и после да избира точните такъми.Така правя аз.
Той колегата, който пусна темата... сигурно купи пръчка и май вече е за заргани и забрави да благодари 

- Encho-master
- вече хвърля и на тежко
И като улови да се похвали!!!MARLIN написа:Той колегата, който пусна темата... сигурно купи пръчка и май вече е за заргани и забрави да благодари

- maljak
- вече хвърля и на тежко
не съм си купил пръчка още колеги-просто ме нямаше и нямаше как да ви отговоря все още се двоумим за сопа
- maljak
- вече хвърля и на тежко
колебая се между това New Gorila 40 и товаTunder ако някои ги притежава да дава мнение много ще ми е от полза
-
- вече хвърля и на тежко
Имам Горила, само че пръта с по високата акция New Gorila 60 (акция 20-60гр.) Мисля беше китайско производство (както и 90 % от риболовните стоки в България), но въпреки това си е много лек и качествен прът . Ползвам го вече 2 год. за зарган и сафрид . Както писах в по горното си мнение според мен акция до 40 грама ми се струва малка, а и дължината трябва да е поне 3,80 - 3,90 най добре 4,0 - 4,20 нещо такова.
Пп . Ето това е моя прът: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=439
Пп . Ето това е моя прът: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=439
Нямам претенции да съм наясно с тънкостите на зарганджийския риболов, обаче от това което имам като опит смятам, че New Gorila 40 е по-правилния избор. В момента ползвам параболичен Jaxon Orion 20-60gr. и както не е удачен за постигане на дистанция, така и няма нужната чувствителност. За New Gorila 40, мога да кажа - пръчката е лека, прилично стегната, строят е средно-бърз, изработката е малко груба, но за парите не може да се очаква кой знае какво. Щеше е да е по-добре ако е 4,20м., но не е
Пръчката е прилична за парите си. Аз лично се въздържам да си я взема за момента защото не ми подхожда на цвета на макарата
но за бомбарди 20-25гр. мисля че е идеална, а по-тежките изобщо трябва да се изключат от арсенала.

Аз все още се чудя на Exori - Trout Impact, но не съм я виждал на живо. Мога да взема нея на сляпо или Crown New Gorila 40, която все пак става...
Според мене каквато и да вземеш гледай колко водача има. Ако искаш да мяташ понавътре вземи си с по малко водачи , гледай да са не повече от 8-9 , като гледам повечето пръчки са с доста водачи , знай че колкото повече водачи има толкова повече се увеличава съпротивлението на влакното.
-
- научил се да хвърля
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
това гледах вав Бургас при Славчо тежи 150 гр. и е много стегнато смятам да си я заприходя другия месец . Ако можеш да я пробаш няма да се разочароваш . Някои ако я има нека сподели мерси предварително .наслука на всички

това гледах вав Бургас при Славчо тежи 150 гр. и е много стегнато смятам да си я заприходя другия месец . Ако можеш да я пробаш няма да се разочароваш . Някои ако я има нека сподели мерси предварително .наслука на всички

Тя тая не е за менеvstoikov написа:http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
това гледах вав Бургас при Славчо тежи 150 гр. и е много стегнато смятам да си я заприходя другия месец . Ако можеш да я пробаш няма да се разочароваш . Някои ако я има нека сподели мерси предварително .наслука на всички![]()

- makiavelli
- новобранец
Хайде и аз да попитам спецовете. Колебая се между Горила 40 и 60, като искам да я ползвам освен за бомбарда и за чепаре от брега. Смятате ли, че 60-ката би ми свършила работа или просто да си взема 40-ката за бомбарда, а да търся друга въдица за чепаре. Мерси предварително за отговорите ви.
По добре да си мъртъв и да ти е гот отколкото жив и нищо да не ти е наред!
- pepi71
- научил се да хвърля
Колега,това е въдицата за такъв риболов.......не се занимавай с телескопиJavor написа:за максимална дистанция това е добър прът:
http://www.diemfishing.com/catalog/spec ... -p-81.html