САФРИД - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
mokanov
новобранец
новобранец

Re: САФРИД - 2010

Мнение от mokanov »

Колега,между твоя пост и моя са изминали 10 дни,и не знам защо реши,че трябва да се обиждаш.
Ако живееш с мисълта че ти си най големия "капацитет"и последна инстанция,просто БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ.
Не си ли даваш сметка,че точно заради такива заяливи изказвания,много свестни риболовци не искат да споделят във форума,
и ти не правиш услуга никому :?:
Между другото,изобщо не бях ти прочел поста а и смятам,че никой не е длъжен да изчете целия форум,за да придобие право да
сподели информация,или да изкаже мнение,било то вярно,или не.Всички сме хора,всички грешим.
Има много да учим,за да разберем ИСТИНАТА.
п.п.Не се чувствай длъжен да отговаряш.Няма да влизам в полемика.За мен тази тема приключи.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ахтопол ...над 500кила на мрежи през уиканда.Информацията е сигурна .За жалост не знам до колко е законно но за мен това е признак , че риба там има!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Аз снощи пробвах край Балчик - нищо. Иначе попче - доволно.
mokanov
новобранец
новобранец

Мнение от mokanov »

Днес от 13 до 16 часа проби на Болата.Пълно КАПО,но въоръжени с търпене,ще почакаме.Малко остана.
п.п.Това с лодка пред Болата,Русалка,Калиакра и Зеленка.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Булти и mokanov, мир бе, хора, какви са тези приказки! :shock: Той форумът не е място за психо-емоционално натоварване, а за разтоварване! :D Той е място, където е добре да се разменят мнения, тези, идеи и информация(все неща, от които всеки има полза), а не обидни реплики или заядливи изказвания(неща, от които никой няма полза(нито обиждащи, нито обиждани) :? )!
Та, понеже, моментът е предстартов за началото на сезона на въдичарския риболов на сафрид, предлагам да организираме една блиц-анкета-състезание за това кога ще започне сафридът да кълве тази година на определено място по крайбрежието! :D
Аз давам моята прогноза: за Варна - 20.май.2010г., а изобщо за българското черноморие - би трябвало естествено да е в най-южните части(около Ахтопол, например) и казвам дата 16.май.2010г.! Сега вие сте наред! :D
Успех в прогнозата и наслука в риболова! :D
hrpetrov
новобранец
новобранец

Мнение от hrpetrov »

Аз предполагам 23.05.2010 за Варна.Почти всяка год. е така ,с изкл.миналата година . Това е моето наблюдение.Имало е и други години с по ранни слуки , но общо взето е тази датата според мен.На слука на всички и дано не позная.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Сафрида ще избие около Варна,като си направя лодката.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
hrpetrov
новобранец
новобранец

Мнение от hrpetrov »

Кире Искрено Ти съчуствам,но поне дай координати с датата,че да не изтървем срока.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аааа,бем ли му кефа на сафридака.
Има го и сега,ама се прай на алтав,и не почита чепарето май.
Оди кът гламав из нашия край,само по мрежите се заплита.

А сериозното - водата горе е горе долу добре,но под 3-4м е много студена все още.
Тази година има нещо,дето не можем да си го обясним още.
Примерно днес на Дуранкулак,шурито с друг авер имат по 2-3кг лихнус,още с хайвер.
И са го вадили много студен.
Скоро не съм влизал в морето,нямам наблюдения относно течения,температурина водата и тем подобни неща.
Но който има възможност,нека вече свеки ден да влиза.
По принцип,трябва да удари поне 3-4 дена силен СИ вятър,и тогава да дойде сафрида.
Тогава водата покрай брега се забърква като в тенджера,и става еднаква по температура от горе до долу.
Ама това са си мои наблюдения де - не ми вярвайте много.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Да пишат от бургаско - вчера се говореше ,че започнали да изкарват много на чепаре (там по тяхните места , май за Японското пристанище ставаше дума)
Даже някой спомена и за чернокоп, ама дали е вярно :roll:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

str.hadjiev написа:Да пишат от бургаско - вчера се говореше ,че започнали да изкарват много на чепаре (там по тяхните места , май за Японското пристанище ставаше дума)
Даже някой спомена и за чернокоп, ама дали е вярно :roll:
дано е така снощи въртях 2ч. на златните и само дракони и миджит а уж като имало дракони и сафрид имало

както казва Ribarina вече е 4-0 за сафрида в рамките на 10 дена а и снощи беше точно така както го описва КИРО и аз съм стигнал до този извод че когато морето е по бурничко се появява риба но са нужни няколко дена такива не само вчерашния
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

Днес се засякох с един колега връщаше се от агалина - пробвал за сафрид но без резултат . Още малко остана стискайте зъби !
Киро прави я тая лодка де, зарад теб сафрида го няма още . :D
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

хмм,тва за японското е интересен но много невероятен слух :) отивам да проверя ей сега :D
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

....с даването на инфо в тоя подфорум бях дотук :wink:....може да ми изтриете неоснователно и това ми мнение Тихомълком
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

информацията е вярна!!!в момента на японското пристанище има 3-ма(утре ще са около 300 :D ) човека с по около 20-ина сафрида почти хаймани смесени тук там с някой блеч.хайде честито на бургазлии и дано да заври тези дни :)
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”