Търся съвет за екипиране за мач риболово

Модератор: Paublo_Eskobar

odit_pro
новобранец
новобранец

Търся съвет за екипиране за мач риболово

Мнение от odit_pro »

Здравейте!
От няколко години се запалих по риболова, а от тази реших да опитам и мачовия. Досега бях практикувал основно морски риболов, малко блесна и прави телескопи по каналите...
Но сега си купих мач пръчка и макара. Започвам да трупам една що годе годна екипировка, но не съм много в час какво и колко да купувам. Изчетох много мнения за монтажи та чак ми се завъртя главата.
Питането ми е за избора на влакна и основно на ваглери. Особено ваглерите - нито са много евтини, а има голямо разнообразие. С какви и с колко за дапочна. Пръчката ми е лек клас и изхвърляне до 15 грама. Взех я за учебна общо взето. Относно макарата, резервната шпула я навих с 0.16 потъващо влакно, но основната още не съм решил с какво да е. За куки още не съм мислил.
Събирам съвети. Предпочитам с отделна тема, защото просто ще се удавя ако продължа да чета всичко наред за да достигна до истината.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Търся съвет за екипиране за мач риболово

Мнение от Георги Кръстев »

Колега съвета ми е да се запознаеш с хора, които практикуват този риболов и да ходите заедно за риба. По този начин се трупа опит . Аз лично имам късмета да ходя за риба със много добри риболовци , някой от тях са и състезатели :wink: . Там е истината , сам човек се учи трудно и понякога грешно .
И все пак да не спамя темата ще ти кажа че ти трябва прашка и маркер за влакно.
УСПЕХ :drinkers:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”