Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

въдица за спининг на сом от брега
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
въдица за спининг на сом от брега
здравеите на всички .въдицата ще я ползвам от брега.примамките са ми от 40/90гр.сомовете са от5/40кг става въпрос за река в Каталуния.аз съм се спрял на Rhino серия black cat.които иска да даде някакво мнение.благодаря ви предварително.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: въдица за спининг на сом от брега
Аз ловя по река Mарица с това и съм доволен:
1. Пръчка - Shimano SpeedMaster 3m. 50-100gr.
2 макара - Shimano tehnium 4000FA
3. Конец - power pro 50libri test, diametyr 12 lb
Наслука
1. Пръчка - Shimano SpeedMaster 3m. 50-100gr.
2 макара - Shimano tehnium 4000FA
3. Конец - power pro 50libri test, diametyr 12 lb
Наслука
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Моята пръчка за спининг риболов е Колмик-Пауър Спин,акция 30-80гр,на 3метра,10бр.подсилени водачи водачи на три крачета,с кевларена оплетка,много здрава,като изключим малко по-високото и тегло смятам,че е идеална.Вадил съм с нея сомве на спининг от 2-29кг,закачал съм и по-големи и нито веднъж не ме е подвела.За мене е практически нечуплива,като дългата коркова дръжка е допълнително предимство.Другото предимство сравнена с Шимано Спийд Мастер/50-100/ е сравнително двойно по-ниската и цена.Има много добри отзиви за спинингови пръчки на Тика,Бълркли и Лазер,които също се използват масово за спининг на сом,но аз нямам лични впечатления.Бих искал да си купя нова,ако някой сом ми счупи пръчката,ама досега не съм срещал такъв. 

валатът не най-лошото нещо на света
-
- вече хвърля и на тежко
колега godfather имам го speed master но ми се вижда слаб .не знам но ми се струва че ще я счупя.имам и cormoran black bull S 40-95гр. но миналата седмица я счупих защото мястото кадето ловя е с много голямо течение и вместо да му отпусна аванс аз го натегнах ,а що се отнася до макарата ползвам stradic 6000fa .според мен мястото не позволява да се правят експерименти с по леки такъми
-
- вече хвърля и на тежко
колега аксел пръчката за която писах е 2.80 акция 150/180 и тежи 344гр.и е със сик водачи/8броя коркова дръжка за карбона не се сещам,а конец ползвам на whiplash 50 lb
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
То и зависи какво разбираш под "леки такъми" ? Примерно ако се решиш да додадеш некоя и друга кинта отгоре си взимаш една невероятна гега - много лека и много здрава - Gatti SRX 905-2TA 2 TA 9'0" gr 20-50 10 Ђ 257,00 . Верно че стъпва педесетина процента над Зебкото ама ако имаш възможност ще останеш очарован .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
павка ако мога така да те наричам били ми пратил саѝт да я видя, а zebco я чакам днес да престигне
- Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
благодаря ти но аз как мога да я поръчам защото по интернет не съм купувал никога.по принцип отивам в магазина и си поръчвам от каталозите,а между другото съм харесал и една daiwa-tuna ама идва доста скъпичка
- Павел Иванов
Пишеш му на бай Сандро по мейла - http://www.gattiflyfishing.it/index.htm - казваш му какво искаш да си вземеш , той те информира колко ще ти е шипинга и как можеш да платиш и си готов . По принцип приема всичко - Пей Пал , Виза , Масеркард , банков превод и пр. Най-добре си е с Пей Пал както и за всичко което се пазарува по нета щото ако не дай си боже стане нещо ти възстановяват кинтите и тъй
Някак си не мога да преодолея това - спининг пръчка с ЕВА дръжка най-малкото че ме хваща баси му и скомината от докосването на суха такава та ще се въздържа относно Дайвата . Инак японките имат страшно богат избор от яки и читави геги - Евъргрийн , Мегабасс , Дайко , Треню , ЮФМ , Дайва и пр. но лично аз предпочитам класическите американски ( Гари Лумис , Ламиглас , Ст. Кроа ) и единствените европейски ( това Гатти де ) . При американските недостатък за теб предполагам че ще е възкъсата дръжка при повечето та за това ти споменах Гаттито .

Някак си не мога да преодолея това - спининг пръчка с ЕВА дръжка най-малкото че ме хваща баси му и скомината от докосването на суха такава та ще се въздържа относно Дайвата . Инак японките имат страшно богат избор от яки и читави геги - Евъргрийн , Мегабасс , Дайко , Треню , ЮФМ , Дайва и пр. но лично аз предпочитам класическите американски ( Гари Лумис , Ламиглас , Ст. Кроа ) и единствените европейски ( това Гатти де ) . При американските недостатък за теб предполагам че ще е възкъсата дръжка при повечето та за това ти споменах Гаттито .
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
аз точно за това имам предвид ЕВА дръжките се отказах от daiwa-tuna и nexave bx game type не е като корка, що се отнася до дължината на дръжката аз съм дребен и не ми харесват дългите дръжки за това и не ползвам много speed mastera
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тогава си вземи един АВИД на Ст.Кроа или един евтин Лазер пауър Х!silurus glanis написа:аз точно за това имам предвид ЕВА дръжките се отказах от daiwa-tuna и nexave bx game type не е като корка, що се отнася до дължината на дръжката аз съм дребен и не ми харесват дългите дръжки за това и не ползвам много speed mastera
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
godfather като казвам че не я ползвам много не значи че не ми харесва, напротив просто ми се вижда крехка за големи сомове евала на теб и на kroki-bg изчел съм ви всички теми и мнения
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега,погледни все пак сайта на Колмик,тази пръчка за която говоря я има и във вариант 80-150гр.Аз лично предпочитам по-малката акция,защото примамките с които работя рядко надхвърлят 60гр.Пръчките са с подсилена кевларена оплетка.При моето/леко казано/,грубовато отношение към пръчката не съм имал никакви забележки.Също работя с Уиплаш Кристал-50лб.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
П.С..........и между другото,пак ще повторя,че когато я купувах продавачът закачи с конец една 5 литрова бутилка с минерална вода и я вдигна от земята.