въдица за спининг на сом от брега

Модератор: sapuna

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: въдица за спининг на сом от брега

Мнение от Павел Иванов »

Само да подчертая че риболова на сом в никакъв случай не ми е приоритет и в случаят основно си чешам пръстите по клавиатурата :wink: Та за какво иде реч ? Не случайно наблегнах на варианта "лека" въдица като споменах Гаттито :wink: Ако я съпоставиш със Спиид Мастера то вторият ако и да ти се струва "слаб" си представям като го съпоставиш със 140 грамовото Гатти . Друг е въпроса обаче когато вече почнеш да работиш със съответната гега и тъй . Друг е въпроса че примерно в случаят по-къса едноснадкова гегичка би ти свършила перфектна работа както от брега тъй и от лодка . Примерно - http://www.gloomis.com/publish/content/ ... _bait.html - модела - LR844S GL2 . В случаят имаш страшно здрава и чуствителна въдица на доста приятна цена . Акцията и е Модерейт Фаст което ще рече бърза при засичане на рибата работеща с цялата бланка с цел изморяването и . Теста и от около 11 / 67 гр. ти дава голям диапазон на ползвани примамки . Препоръчителнота горна граница от 20 либри влакно по принцип е малко занижена по американска традиция та спокойно можеш да сложиш 25 либров качествен брейд http://cgi.ebay.com/YGK-WX8-Real-Sports ... 25571d72ed и да си свиркаш . Късата и дръжка ще ти е предимство щом я предпочиташ и пр. Друг е въпроса че след като извадиш примерно двайсе килограмова риба с посочените Гатти или Лумис краката ти ще треперят като след цяла нощ с Джесика Алба примерно ама нали това се търси в спорта :wink:

пп - само на мен ли ми прави впечатление че си в Испания и питаш за там ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

Наистина съм в испания павка аз не само питам за тук ,просто исках да видя вашите мнения знам че ти не си по сомския риболов но все пак ти благодаря исках да чуя и крокибг и др. маистори на сомския спининг.За тук знам кои марки се ползват,но по принцип се залага на по здрави пръчки като 40/120,50/150 и др.става въпрос за акция а за дължина кои което му е удобно .павка мерси за линковете после ще ги видяи ако ти трябва нещо от тук пиши.А какво ще кажете за Beast master ax super cat multi spin 2.70/3.00 акция 200гр.според мен може да се ползва на 3.00 за дъно и 2.70 за спининг какво мислите .и в момента е на добра цена.Преди купувах само пръчки шимано,но след като ми се счупи върха на единия спеед мастер и ми искаха 150 евро за горната снадка се отказах от тази фирма и друго когато купуваш тук в испания пръчките нямат гаранция/на шимано
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

колега аксел това с 5 литровата туба според мен не е фактор че е здрава ,за мен една пръчка е здрава когато ми извади сом без проблем в силно течение имаики предвид и силата на сома в течението ,тук в испания съм виждал много дистрибутори огъващи пръчки до земята и всякакви други проби,а после като я купих на течението едно 10/12кг сомче ми я счупи
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Колега аз ползвам Shimano BeastMaster BX Spinning 3.00m 50-100 акция на р.Марица доста е здрава въдица е,ама е и тежичка де.
Изображение Изображение
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

знам я колега и нея съм я имал ставаше въпрос за серията им за сом 2.70/3.00 акция до 200гр
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Павел Иванов написа:Само да подчертая че риболова на сом в никакъв случай не ми е приоритет и в случаят основно си чешам пръстите по клавиатурата :wink: Та за какво иде реч ? Не случайно наблегнах на варианта "лека" въдица като споменах Гаттито :wink: Ако я съпоставиш със Спиид Мастера то вторият ако и да ти се струва "слаб" си представям като го съпоставиш със 140 грамовото Гатти . Друг е въпроса обаче когато вече почнеш да работиш със съответната гега и тъй . Друг е въпроса че примерно в случаят по-къса едноснадкова гегичка би ти свършила перфектна работа както от брега тъй и от лодка . Примерно - http://www.gloomis.com/publish/content/ ... _bait.html - модела - LR844S GL2 . В случаят имаш страшно здрава и чуствителна въдица на доста приятна цена . Акцията и е Модерейт Фаст което ще рече бърза при засичане на рибата работеща с цялата бланка с цел изморяването и . Теста и от около 11 / 67 гр. ти дава голям диапазон на ползвани примамки . Препоръчителнота горна граница от 20 либри влакно по принцип е малко занижена по американска традиция та спокойно можеш да сложиш 25 либров качествен брейд http://cgi.ebay.com/YGK-WX8-Real-Sports ... 25571d72ed и да си свиркаш . Късата и дръжка ще ти е предимство щом я предпочиташ и пр. Друг е въпроса че след като извадиш примерно двайсе килограмова риба с посочените Гатти или Лумис краката ти ще треперят като след цяла нощ с Джесика Алба :lol: примерно ама нали това се търси в спорта :wink:

пп - само на мен ли ми прави впечатление че си в Испания и питаш за там ?
Ако ще ловя с пръчка с къса дръжка, предпочитам да прекарам цяла нощ с Джесика Алба :wink: :wink:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Абе то аз пред всякакъв риболов предпочитам ноща с Джесика ама нали пуста деликатност , траем си :oops:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Павел Иванов написа:Абе то аз пред всякакъв риболов предпочитам ноща с Джесика ама нали пуста деликатност , траем си :oops:
И аз така, затова не споневам и приятелките и :wink:

п.п. надявам се другите модове, да не ми се разсърдят много че нещо ме е налегнал спама в последните редове.
Поздрави!!!!

Малце сериозно сега: Не мисля че има СОМ, който да строши пръюка от сорта на Сийда при правилно и адекватно поведение на задвъдичното устройство!
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

GODFATHER написа: Малце сериозно сега: Не мисля че има СОМ, който да строши пръюка от сорта на Сийда при правилно и адекватно поведение на задвъдичното устройство!
Тъкмо щях да напиша същото. Не съм имал късмет да ми удари голям сом на нея, но съм вадил пълен чувал с боклуци от най-голямото течение с нея. При закчка в един дънер, се отпуснах с цялата си тежест на пръчката и тя издържа и ако не се бе изправила куката може и да бях успял да го извадя :D . Но като съм виждал какви сомове има в Испания :roll: може и да е прав колегата да се съмнява .
Павел Иванов написа:Абе то аз пред всякакъв риболов предпочитам ноща с Джесика ама нали пуста деликатност , траем си :oops:
Павка ще те замоля само да ми кажеш на каъв такъм на каква стръв се хваща :oops: :roll:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Аз,да ти кажа на парички(много).
А,колкото до сомовете в Испания бях гледал бая,бая добичета имат хората.
Изображение Изображение
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

напълно съм съгласен с godfather за задвъдичното , но все пак ми се вижда слаб спиида за риби от 20 кг нагоре защото не се знае какво ще удари.Иначе е перфектна пръчка лека и т.н. ти знаеш нали я имаш на една снимка с дно сомче
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

За мустакати до 50кг. в голям маришки бент съм 100% сигурен че СПИЙДА ше издържи в комбинация с читава макара и брейд 50лб. тест. Виж над тия кила-нещо в линията няма да издържи, при силово спиране.Може би пръчка, макара,конец и т.н. Със Спийда нямам голяма риба. много се надявам да удари нещо това лято 40 и нагоре кила, защото 27кг. съм вадил с Чери и знам какво е!

Наслука, и нека късмета бъде много мустакат през цялото лято!!!

п.п. Разликата между СОМ ловен на спининг в река и язовир е голяма, това имам в предвид с килограмите цитирани по-горе в поста, но това си е МОЕ мнение.
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

godfather влез тук http://www.silurusglanis-video.com не знам така ли се прави,и сте видиш какви риби вадят с пръчката за която писах /rhino .с един кусур че те ловят от лодка ще видиш от близо и макари и въдици .трима са в лодката единия е плешив и един стар с бели коси
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Има ОГРОМНА разлика от ловене от брега и от лодка :idea:

Аз като ми удари на бента на р.марица съм сам-с такъма, ограничен съм от терена-тръгне ли към неподходящо място, трябва да издевателствам с такъма.Умората при ваденето му от брега на реката и от лодка също е много различна. С лодката мога да го разхождам почти навсякъде, докато от бреа съм ограничен.

Поздрави!!!
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Има ОГРОМНА разлика от ловене от брега и от лодка :idea:

Аз като ми удари на бента на р.марица съм сам-с такъма, ограничен съм от терена-тръгне ли към неподходящо място, трябва да издевателствам с такъма.Умората при ваденето му от брега на реката и от лодка също е много различна. С лодката мога да го разхождам почти навсякъде, докато от бреа съм ограничен.

Поздрави!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”