Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Генерал Колево - Щастливото число 3
-
- научил се да хвърля
Генерал Колево - Щастливото число 3
Здравейте. Този път няма да се впускам в романи, но ще наблегна изцяло на техниката и тактиката. Тръгнахме в четвъртък на обед. Беше слънчево и приятно време. Термометъра на колата показваше 28 градуса, но предишният ден беше валяло лек дъждец. Пътят беше повече от отвратителен! Закъсахме на 50 метра от язовира. Нито напред, нито назад, стояхме си на едно място, но и дума да не ставаше да пренасяме багажа на ръце! Благодарение на колеги от форума от Варна, които ни издърпаха, успяхме да се доберем до гъола. Имаше много смях, големи емоций и въобще от всичко по много, но няма да се впускам много в разкази. Настанихме се в ляво от голямата барака (по средата на гъола). Колегите имаха доста изкарани риби, но предполагам, че те ще си пуснат темата.
Този път заложихме изцяло на топчета, без царевици, пелети и други глезотий! 4кг топчета на Христо с аромати - риба, тигров фъстък, шокобан, тофи и мед! Дипове на Христо - шоколад, банан и шокобан! Имах и някое друго топче на Мейнлайн с аромат на слива. Не сме хранили с нищо! Дистанцията беше около 30-40 метра максимум. Дълбочината около 2.5м - 3м! Използвахме само ПВА! Лично аз, този път реших да експериментирам! Първоначално заложих на едната пръчка , едно топче мед и едно шокобан (дипнато в шоколад), кука Гамакацу втори номер с зелено покритие. Другата пръчка заложих на рибно топче, кука Оунър с дълго рамо + термосвиваем шлаух (изкривен)
Поводите ми бяха дълги на едната около 15 см, на другата 20 см. Всичко беше готово и около 18:00 часа въдиците бяха във водата. До 24:00 часа нямаше и помен от риба. Легнахме си след някоя друга ракия и бира. От 1 часа до 4 сутринта, нямаше как да заспиш. Рибите полудяха. Удар след удар, гол след гол. Общо имахме до петък след обед 15 удара, от които 13 реализирани! Вечерта бяха изкарани 10 риби от 1 до 4 сутринта. Рибите бяха в порядъка от 1кг до 8кг. Осмицата взе на две топчета мед по 18мм, кука Оунър дълго рамо, повод около 15см, естествено мой такъм.
Тъй като бяхме откъртили, Жоро я извади.
Не знам защо, но 80% от рибите предпочетоха мои монтажи. Използвах плетено влакно на TFG с зелено покритие 25лб. Не знайна причина. Е общо взето излета беше отличен. Много удари, хубави риби, яки рънове, запознанства, ракий и бири. Дойде ред и на снимките...

Eто какво се случи с колата ...

За трети път посещавам язовира, трима отидохме, три риби едновременно изкарахме ... щастливото число... три

И отново екшън ...

В петък надвечер си тръгнахме, защото момчето, което беше с нас имаше работа и малко бързаше ...

В Провадия спряхме и на автомивка ...

Е това е от нас, поздрави!
П.С. Благодарим на Кристиян (gligani_killer) за информацията относно техниката и тактиката!

Eто какво се случи с колата ...

За трети път посещавам язовира, трима отидохме, три риби едновременно изкарахме ... щастливото число... три

И отново екшън ...

В петък надвечер си тръгнахме, защото момчето, което беше с нас имаше работа и малко бързаше ...

В Провадия спряхме и на автомивка ...

Е това е от нас, поздрави!
П.С. Благодарим на Кристиян (gligani_killer) за информацията относно техниката и тактиката!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Генерал Колево - Щастливото число 3
Хубави риби
Все така да ви върви
Само с тая скорост да не стане беля ... Шофирайте разумно !

Само с тая скорост да не стане беля ... Шофирайте разумно !

- sashito
- ще става разбирач
браво момчета 

-
- вече хвърля и на тежко
Браво колеги! Евала! Чудесно сте си прекарали. Само нещо като ви гледам по снимките, ми се струва, че за ракийка ви е рано ама вие си знаете. И тази снимка на скоростомера малкооооо... Умната ей!
Това в никакъв случай не е конско! Поздрави и успех!

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Какви са условията на този язовир ?
-
- научил се да хвърля
Приспиването е забранено, само с позволение от собственика на язовира Реджи! Такса за светлата част на денонощието 10 лева, с нощувка ако позволи Реджи 15 лева! Всичката риба се връща обратно, без каракудата ако искаш де. Практикува се ХВАНИ - ПУСНИ! Риба много, малки и много големи. Предимно диви шарани.
П.С. Колега, малки?! Шофъора е на 25, ние на по 18.
П.С. Колега, малки?! Шофъора е на 25, ние на по 18.

-
- и господ не е толокова добър
Много добре. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
БРАВО на групата !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- разбира нещата
браво на Вас-супер риболов се получил! 

ние бяхме колегите отляво
.при нас беше почти пълна греда дребен шаран само.като стръвпредимно суха царевица и имах една пръчка на топчета.отгоре постоянно се въртеше толстолоб.там краи стената беше доста дълбоко и си мисля че заради това нямахме слука.мислехме да застанем в тръстиките но Жоро ни разубеди като каза че там скоро е нямало добър удар
а и имаше едни манговци там дет неми харесваха много много....следващият път и аз съм само на топчета
а на вас момчета БРАВО явно сте му хванали цаката на гиола.....а иначе цяла вечер са чуваха ръновете 

-
- сериозен играч