Спининг като за аматьор

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Спининг като за аматьор

Мнение от sandista »

баш_майстора написа:
Jechev написа:п.п. пъ и с много гиздаво калъфче върви пръчлето...
калъфа от кордура дига уловитостта на пръчката поне с 30%!!! :lol: :lol: :lol:

с риск да вляза в лек спор с колегите ама пак лека полека отиваме към безкалъфната стока
човека иска нещо не-скъпо като за първа въдица
mimasaka
моя съвет е да си вземеш нещо евтино пък ако ти допадне вида риболов тогава по скъпа въдица
виж евтините модели на колмик мавър корморан гравел...
има доста нелоши модели в рамките на 50-70 лева
и не залитай към много високи тестове
нещо 10-30 или 15-40 грама ти е напълно достатъчно за щука
другия вариант е нещо по скъпо но втора употреба
успех!
Както винаги си леееко прав, маЙсторе ;) ;)
Според мен за тази цел идеална работа ще ти върши Колмик Даймънд Спин-а 10-30.Цената му е 60-70 лв :) Не се изхвърляйте с тия дунавски акций ! Ще ловиш цяла година щукоретки по кило,две ( дай Боже) и няма да успееш да се насладиш тотално и евентуално един път ще ти удари голямата (дай Боже!). Аз предпочитам да си правя кефя на макс на момента от колкото да се оборудвам с колци и тежка артилерия ,чакайки някойа стара баба да удари. А за да стигне 10 кг например знаеш ли,че трябва да е поне на 15-20 години .. Колко ли рибари е надхитрила ;) Та .. вземи си нещо с което ще се насладиш на момента, не се хвърляй на 50-100гр акция ;)
Корморан не бих си купил никога повече , съветват те и ти да не си купуваш ако нямаш нужда от колци за доматите :)
mimasaka
новобранец
новобранец

Мнение от mimasaka »

В крайна сметка се спрях на 2 спининга:

- Berkley Cherrywood 2 2.70 9-28 - прочетох ревюто за този но за катаната нищо не успях да открия

- Shimano Catana SCATBX270M 2.70 10-30

А колкото до голямата щука от 10 кг. :D :D :D или ще я измъкна или ще счупи въдицата, какъв е вашият професионален съвет за тези две тояги.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Моят коментар е следният Shimano си е Shimano НО в твоят случай мисля,че Бърклито е по-добрият вариант(незнам защо така мисля)но като,че ли бърклитата са кадемлиики за щука(поне за мен) защото тези който са ми на поста са уловени с чериууд 1 и ги вадех на водни ски.
Изображение Изображение
mimasaka
новобранец
новобранец

Мнение от mimasaka »

Към него съм се насочил и аз, сега остава само да намеря магазин в пловдив в който да го продават, че иначе ще са нужни куриери.
:evil: :evil: :evil: :evil: Лошото е че при сладурите от Видрах този модел спининг липсва, и чак след около месец ще вкарат новата партида, ако има някой от пловдив който знае каде може да се продава това пръчле в рапмите на града моля да пише. И в краен случай ще мина на Shimano
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

В Риболовен свят ги няма ?
Черито е по-добрия (евтиния вариант).
Шимано си е Шимано - номер едно в скоростите за колелета :Р
И само да вметна - удоволствието при ваденето на рибите не е да ги дърпам с колец на водни ски ;) Поне за мен .. ;)
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Сандо,прав си но нали колегата иска здрава въдица за 10 килограмови,и аз съм на това мнение,че на водни ски не е интересно.
Изображение Изображение
mimasaka
новобранец
новобранец

Мнение от mimasaka »

Почвам да се замислям за 10 - те кила :roll:, при добро стечение на обстоятелствата: растителност, влакно, аванс и тн. пак ще мога да я докарам до кепа, независимо от времето дето ще ми е необходимо за борбата със забатите дяволи или някой друг вид рибета.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Пу за мен едната !
Колега 10 килограма щука за да ти удари трябва да си нереален късметлия.А и със дълга борба всичко се постига.
Изображение Изображение
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Marco Polo написа:
mimasaka написа:Почвам да се замислям за 10 - те кила :roll:...
Не се разсейвай! Има останали ПОНЕ 3 такива в наша мила родна страна! ;)
Има, Марко .. ама винаги са кълвяли вчера и то на местния бай Мангау. Пу за мене втората ... Айде само една останааа :)
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

mimasaka написа: ..Не съм сигурен дали ще стана запален Спинингист, но предпочитам тоягата да е здрава и сигурна ако дойде момент в който трябва да се вади 10 килограмово животно :D :D :D да съм готов...
Мдаа..И аз ги чакам тези,многокилограмовите,но сигурно ме виждат отдалеч и си бият шута,щото все не мога
да се доредя до такава.. :roll: :(

Иначе,оптимистите ги уважавам по презумпция. :)
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

mimasaka написа:Към него съм се насочил и аз, сега остава само да намеря магазин в пловдив в който да го продават, че иначе ще са нужни куриери.
:evil: :evil: :evil: :evil: Лошото е че при сладурите от Видрах този модел спининг липсва, и чак след около месец ще вкарат новата партида, ако има някой от пловдив който знае каде може да се продава това пръчле в рапмите на града моля да пише. И в краен случай ще мина на Shimano
Берклито нема да ти ареса, освен ако не си "Крали Марко"! Пръчката е доста тежка. Това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... anguage=bg бих взел на твое място. Има тема точно за тая сопа, добър избор като за начало, здрава и непретенциозна пръчка, а и по-универсална от беркли чери 2,70.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”