Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг като за аматьор
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Спининг като за аматьор
Както винаги си леееко прав, маЙсторебаш_майстора написа:калъфа от кордура дига уловитостта на пръчката поне с 30%!!!Jechev написа:п.п. пъ и с много гиздаво калъфче върви пръчлето...![]()
![]()
с риск да вляза в лек спор с колегите ама пак лека полека отиваме към безкалъфната стока
човека иска нещо не-скъпо като за първа въдица
mimasaka
моя съвет е да си вземеш нещо евтино пък ако ти допадне вида риболов тогава по скъпа въдица
виж евтините модели на колмик мавър корморан гравел...
има доста нелоши модели в рамките на 50-70 лева
и не залитай към много високи тестове
нещо 10-30 или 15-40 грама ти е напълно достатъчно за щука
другия вариант е нещо по скъпо но втора употреба
успех!

Според мен за тази цел идеална работа ще ти върши Колмик Даймънд Спин-а 10-30.Цената му е 60-70 лв

Корморан не бих си купил никога повече , съветват те и ти да не си купуваш ако нямаш нужда от колци за доматите

В крайна сметка се спрях на 2 спининга:
- Berkley Cherrywood 2 2.70 9-28 - прочетох ревюто за този но за катаната нищо не успях да открия
- Shimano Catana SCATBX270M 2.70 10-30
А колкото до голямата щука от 10 кг.
или ще я измъкна или ще счупи въдицата, какъв е вашият професионален съвет за тези две тояги.
- Berkley Cherrywood 2 2.70 9-28 - прочетох ревюто за този но за катаната нищо не успях да открия
- Shimano Catana SCATBX270M 2.70 10-30
А колкото до голямата щука от 10 кг.

Моят коментар е следният Shimano си е Shimano НО в твоят случай мисля,че Бърклито е по-добрият вариант(незнам защо така мисля)но като,че ли бърклитата са кадемлиики за щука(поне за мен) защото тези който са ми на поста са уловени с чериууд 1 и ги вадех на водни ски.

Към него съм се насочил и аз, сега остава само да намеря магазин в пловдив в който да го продават, че иначе ще са нужни куриери.
Лошото е че при сладурите от Видрах този модел спининг липсва, и чак след около месец ще вкарат новата партида, ако има някой от пловдив който знае каде може да се продава това пръчле в рапмите на града моля да пише. И в краен случай ще мина на Shimano

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В Риболовен свят ги няма ?
Черито е по-добрия (евтиния вариант).
Шимано си е Шимано - номер едно в скоростите за колелета :Р
И само да вметна - удоволствието при ваденето на рибите не е да ги дърпам с колец на водни ски
Поне за мен .. 
Черито е по-добрия (евтиния вариант).
Шимано си е Шимано - номер едно в скоростите за колелета :Р
И само да вметна - удоволствието при ваденето на рибите не е да ги дърпам с колец на водни ски

Сандо,прав си но нали колегата иска здрава въдица за 10 килограмови,и аз съм на това мнение,че на водни ски не е интересно.

Почвам да се замислям за 10 - те кила
, при добро стечение на обстоятелствата: растителност, влакно, аванс и тн. пак ще мога да я докарам до кепа, независимо от времето дето ще ми е необходимо за борбата със забатите дяволи или някой друг вид рибета.

Пу за мен едната !
Колега 10 килограма щука за да ти удари трябва да си нереален късметлия.А и със дълга борба всичко се постига.
Колега 10 килограма щука за да ти удари трябва да си нереален късметлия.А и със дълга борба всичко се постига.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има, Марко .. ама винаги са кълвяли вчера и то на местния бай Мангау. Пу за мене втората ... Айде само една останаааMarco Polo написа:Не се разсейвай! Има останали ПОНЕ 3 такива в наша мила родна страна!mimasaka написа:Почвам да се замислям за 10 - те кила...

-
- ще става разбирач
Мдаа..И аз ги чакам тези,многокилограмовите,но сигурно ме виждат отдалеч и си бият шута,щото все не могаmimasaka написа: ..Не съм сигурен дали ще стана запален Спинингист, но предпочитам тоягата да е здрава и сигурна ако дойде момент в който трябва да се вади 10 килограмово животно![]()
![]()
да съм готов...
да се доредя до такава..

Иначе,оптимистите ги уважавам по презумпция.

-
- вече хвърля и на тежко
Берклито нема да ти ареса, освен ако не си "Крали Марко"! Пръчката е доста тежка. Това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... anguage=bg бих взел на твое място. Има тема точно за тая сопа, добър избор като за начало, здрава и непретенциозна пръчка, а и по-универсална от беркли чери 2,70.mimasaka написа:Към него съм се насочил и аз, сега остава само да намеря магазин в пловдив в който да го продават, че иначе ще са нужни куриери.
![]()
![]()
![]()
Лошото е че при сладурите от Видрах този модел спининг липсва, и чак след около месец ще вкарат новата партида, ако има някой от пловдив който знае каде може да се продава това пръчле в рапмите на града моля да пише. И в краен случай ще мина на Shimano