Язовир "Тополница"

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Carp_only
новобранец
новобранец

Язовир "Тополница"

Мнение от Carp_only »

Здравейте колеги!Имам въпроси отностно яз.Тополница.До сега никога не съм ходил там,но планирам скоро да го посетя и сега събирам информация за него.Тъй като никъде във форума не видях нищо за язовира,реших да попитам.Та аз съм от Елин Пелин,от къде е по-пряко да се стигне,къде е по-добре да се лови на язовира-на стената или по ръкавите,каква е основната риба там и най-вече има ли тарани и шарани,защото това са ми любимите екземпляри :lol: На каква стръв излизат и всичко останало.И най-вече върви ли риболова и заслужава ли си да се ходи?
Извинявайте за многото въпроси.Благодаря ви отсега!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

otиваш откьм село поибрене-там има едни станции-под тях,ама не ме питай за пьт и подробности,че не ми се занимава....другата дестинация е село мухово-около стената-имай впредвид,че язовира е направо ОТВЕСЕН там(при мухово)и мноо зор не си давай да меташ навьтре-най готино на мен ми се струва реката след стената-има секва риба+маришка мряна и то сериозни екземпляри-само трябва да си хванеш мамарци от някой бьрзей :wink: наслука :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

В общи линии , ако смениш язовира с друг -няма да сбъркаш :wink:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

Мъти вир е река, която се влива в язовира и образува малък, но за сметка на това крив ръкав...ей това направо ме попиля от смях :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Carp_only
новобранец
новобранец

Мнение от Carp_only »

Днес посетих яз.Тополница.Тръгнах в 7:00 и в 8:00 бях в село Поибрене.От там започна едно лутане докато намеря пътя за язовира.Спрях един овчар и той ме насочи.Както и да е в 9:00 бях намятал и захранил.Захранката се състоеше от два плика за езеро,0.100 грама бели червеи и сладка царевица.За стръв както предполага използвах царевица,бели и торни червеи.До 10 часа нямах нито един удар и вече след половин час неиздържах и смених мястото.Преместих се няколко метра по-нагоре.Отново захраних и след има няма 10 минути първата таранка взлезе в живарника :lol: .Много добро парче,около 0.500 грама.До 12 часа улових още 6-7 каракуди и няк0лко костура,един от които беше малко по-голям отново около половин кило.След 12 всичко замря и нямах нито едно пипане.Нервите ми стигнаха да издържа до 13:00 пък и слънцето доста ме беше опекло :evil: .Збрах пръчките и каде дома.Общо взето останах доволен от язовирчето и със сигурност ще го посетя отново.Успех на всички и наслука!
nickcho
новобранец
новобранец

Re: Язовир "Тополница"

Мнение от nickcho »

Значи така наречения концесионер се казва Венко , от 10 години и повече унищожава язовира.Говори се че Ахмет Доган е зад него , няма измъкване от тая гад , дори той самия е казвал , че няма кой да го бутне. Ходил съм по всички инстанций и всеки си бърка в носа , сврял се е в стаичката си и чака да дойде поредната заплатка. От язовира с мрежите се вади абсолютно всичко от оклей до шаран. Като червеноперката въпросния Венко я дава за храна на прасетата , а останалата риба я пласира в София в 3те магазина на жена му.
Моля нека се обединим и да направим нещо по въпроса. Е- меила ми е drehi123@yahoo.com
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Язовир "Тополница"

Мнение от snegk »

Откъде ги вадите тези теми днеска :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”