Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Новия арсенал воблери
Модератор: sestrata
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Новия арсенал воблери
Колеги това са новите воблери които подготвям за предстоящия сезон. Моля дайте мнения и наблюдения за тези воблери. Извинявам се за лошите снимки но с телефона толкоз. Моля коментирайте.

Rapala Tail dancer TD-5, 5 sm. 1,8-2,7 m.

Salmo minnow 7SDR, 7 sm. 2,5-4,0 m.

YO-ZURI Cristal Minnow DD, 9 sm. 4+ m.

Rapala x-rap XRS-6, 6 sm. 1,8-3,3 m.
Rapala x-rap XRS-8, 8 sm. 2,1-4,5 m.

Salmo Executor 7SDR, 7 sm. 1,5-3,0 m.
Rapala Shad Rap SR-7, 7 sm. 1,5-3,3 m.

Rapala x-rap deep XRD-8, 8 sm. 1,5-3 m.
Rapala x-rap shad XRS-6, 6 sm. 1,8-3.3 m.

Salmo Hornet 6S, 6 sm. 3,0-4,0 m.

Rapala Tail dancer TD-5, 5 sm. 1,8-2,7 m.

YO-ZURI Cristal Minnow DD, 9 sm. 4+ m.

Rapala x-rap XRS-6, 6 sm. 1,8-3,3 m.
Rapala x-rap XRS-8, 8 sm. 2,1-4,5 m.

Rapala x-rap deep XRD-8, 8 sm. 1,5-3 m.
Rapala x-rap shad XRS-6, 6 sm. 1,8-3.3 m.

Salmo Hornet 6S, 6 sm. 3,0-4,0 m.
Re: Новия арсенал воблери
поз.1имам 2 щуки,невероятна игра поз 6 x rap-shad имах го за 2 часа
но го изгубих чисто нов беше
мн.добра игра ама неможах да му се нарадвам, абе рапала си е рапала аз ползвам само тази марка и съм мн.доволен мн.успех със новите бойци

Жаден съм а вода не ми се пие
-
- сериозен играч
Теб не трябва да те допускат до вода.Дай им някакъв шанс на рибите колега.Това си е много добър арсенал.
-
- сериозен играч
Колега,имаш грешка при четвърта позиция!
Воблерите на снимката са
Deep Tail Dancer и Jointed Shad Rap
Воблерите на снимката са

-
- вече хвърля и на тежко
за сега е сигурно само,че си се охарчил здраво
пожелавам ти успех,не съм специалист в областа,но чета темите и мисля съдеики по останалите мнения,че наистина не трябва да те допускат до вода 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
На мен лично ми е интересно къде ще ловиш с тях (регион) малко по точно описание на водоемите търсените риби и тн.
Питам защото за някои условия може да са много подходящи а за други не!
Лично аз не бих заложил на такива примамки за търсен успех... може би на Salmoтата да се прилъжат удари нооо...

Лично аз не бих заложил на такива примамки за търсен успех... може би на Salmoтата да се прилъжат удари нооо...

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- ще става разбирач
Последното салмо винаги присъства на моите излети.... Често се отчита но никога с трофей(засега) 

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ами като цяло ще влача на яз. Въча за бяла или сом !?.. Но ще направя откриване на яз. Кърджали и там ще търся това но може и някой друг кефал да се излъже. Ходя и на яз. Тракиец и на яз. Ивайловград но наблягам на яз. Въча. Та основно търся Бяла риба или некво сомче. Предполагам че стават.AL KAPONE написа:На мен лично ми е интересно къде ще ловиш с тях (регион) малко по точно описание на водоемите търсените риби и тн.Питам защото за някои условия може да са много подходящи а за други не!
![]()
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
За Ивайлов град и Тракиец Ако се търси Бяла - Shad Rap, Fat Rap на Rapala виждам, че си фен на марката май!
Търсим цветове близо до бялото с естествени украски... може и елетрикови сини и зелени...
Предлагам ти да пишеш на VAL, че влиза рядко във форума, но има добри ловящи попълнения от YO-ZURI, които може да ти разширят колекцията с правилен подбор и да си гарантираш ловджийки...
Поздрав и успешен сезон

Предлагам ти да пишеш на VAL, че влиза рядко във форума, но има добри ловящи попълнения от YO-ZURI, които може да ти разширят колекцията с правилен подбор и да си гарантираш ловджийки...
Поздрав и успешен сезон
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Какво искаш да кажеш, че тези нестават ли ?AL KAPONE написа:За Ивайлов град и Тракиец Ако се търси Бяла - Shad Rap, Fat Rap на Rapala виждам, че си фен на марката май!Търсим цветове близо до бялото с естествени украски... може и елетрикови сини и зелени...
Поздрав и успешен сезон
Последно промяна от Commander на Нед Май 16, 2010 11:09 pm, променено общо 1 път.
- горан
- ще става разбирач
За това, за което ще ги ползваш са супер, на 90 процента от тях имам хванати риби /не по една/
, така, че успех.

- Don4o_62
- учете се от него
Като гледам бая си се изръсил,НО изобщо не съжалявай.Като почне сезона ще разбереш
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Колега ще ме извиняваш, но идеята на риболова не е да влачиш цял ден за поне една риба... налиCommander написа: Какво искаш да кажеш, че тези нестават ли ?

Когато инвестираш в лодка, излет, транспорт, примамки и тн. е редно да се чете повече и да се обменя информация и опит с колеги, които практикуват ежеседмично... а във форума има десетки такива...

Хубави са ти примамките разбира се...

п.п Прави силно впечатление, че при нас пазаруваме и после питаме! Във руските форуми е точно обратното... има дълги дискусии, множества коментари полезни и качествени... Нашето хоби не е евтино и правилния подбор на такъми е много важен! Казвам го защото магазина на форума в последствие се пълни със кофти стока вместо раздела с успешни излети...

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
[quote="AL KAPONE"]
За четенето си прав разбирасе.
Незнам защо си мислиш че несъм чел достатъчно преди да ги взема.
Тези които съм взел са на база рибарски улов и т.н., въпроса ми беше някои от форума дали ги е ползвал понеже харесвам форума и често пиша по нещо. Като се има предвид, че някои риби виждат чернобяло, един приятел ми каза повечето цветове са за рибарите не за рибите (колко е верно незнам) но при коридата червеното платно на тореадора е да може да се вижа от публиката а бика реагира на вибрацията когато го клати. Но ако минеш покрай някоя по голяма риба и воблера ти играе добре мисля, че самия цвят не е кои знае колко от значение (има значение форма и големина). Виждал съм как горе долу на едно и също място вадят бяла риба на червен с зелено воблер и след 15 минути на син с бяло. Всичко това е само мое мнение и небих се сърдил ако някой ме опровергае или се съгласи с мен. Все пак нали това е целта на форума всеки да споделя собствени мнения и случки

За четенето си прав разбирасе.

-
- новобранец
Кои от тези стават за язовир Ал.Стамблииски http://imageshost.ru/links/da93195c0153 ... 699bdcc988