Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Иво, шлаухки има по рибарските магазини много /поне във Варна/.Ribarina написа:Я ми кажете от къде да си взема такава тънка шлавка.Пробвах се да беля едни кабелчета тука ама нещо не се получава.
Имай в предвид че са различни размери - Ф/мм. Има обикновенни , но има и светещи. Първо трябва да решиш за какво ще ги използваш и къде ще я слагаш. Така че като отидеш в магазина пробвай с куката която ще използваш и тогава копувай.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Май скоро пак ще дойда във Варна ама този път ще искам да ме разходите по магазините.Тука бедна изтория.Всеки гледа да те прекара и да ти набута някакъв боклук.
-
- научил се да хвърля
Ми, то и тука така !!!
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Митак по този начин взеха да се получават 

кое се получава??? за начина по който ти показах ли става дума???felippemassa написа:Митак по този начин взеха да се получават
снимай и показваийййййййй
Последно промяна от dobria1 на Пет Май 07, 2010 2:24 pm, променено общо 1 път.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да, веха да приличат на нещо чепаретата 

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не е точно така, зависи къде ще отидеш.spetro написа:Ми, то и тука така !!!
Така е,има ли риба се лови.Моите чепарета си ги правя сам с куки 2 ка бяла с дълга опашка и чрвен шлаух от кабел.И не се оплаквам.SILVESTER написа:Много изчетох от както влизам във форума за различни чепарета,и винаги съм стигал до един извод:има ли я рибата,пасажа-със всичко се хваща,няма никаква разлика-купешки,правени,флуорокарбон-дрън дрън,когато си яде-яде.
Няма ли я,няма ли пасаж-колкото и да са 'хващащи"-все тая!
Това е,за мен всичко останало е реклама на продукт за продаване.А що се отнася за правени чепарета-който има нерви нека си ги прави-няма нищо по хубаво от това да ти се напълни правеното от теб чепаре
http://www.duloknives.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колко е добро чепарето , се разбира, когато е зле от гледна точка активността на пасажните риби. Дори и когато го има пасажа, има разлика в активността на вадене на рибата. Например риболовец с обикновено чепаре ще вади риба, но ще има разлика в бройката на улова с това на флуорокарбона. Когато има единични бройки, няма го това изпреварване между рибите за "манджата" и тогава целта е да я прилъжеш.
Това е моето мнение.
Това е моето мнение.
felippemassa написа:Колко е добро чепарето , се разбира, когато е зле от гледна точка активността на пасажните риби. Дори и когато го има пасажа, има разлика в активността на вадене на рибата. Например риболовец с обикновено чепаре ще вади риба, но ще има разлика в бройката на улова с това на флуорокарбона. Когато има единични бройки, няма го това изпреварване между рибите за "манджата" и тогава целта е да я прилъжеш.
Това е моето мнение.

Зарганолог
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Взеха лид а приличат на нещо чепаретата ми

-
- вече хвърля и на тежко
Смятай че ще им нацепиш шортаците на рибите с това нещоfelippemassa написа:Взеха лид а приличат на нещо чепаретата ми![]()

Чепаретата са ти страхотни.Мойте са от пера на токачка и патица бяло и черно,с много ярко червен конец.В момента ловя с тях на Дунава карагьоз.И никак не се оплаквам от резултата.А видях и чепаретата на местните от селото,те са с кука 2 бели с дълго стебло и нанизан по стеблото червен шлаух от кабел,също са доста резултатни.felippemassa написа:Взеха лид а приличат на нещо чепаретата ми![]()
http://www.duloknives.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
А бе, обърнах целият мой архив ( разбирай старите боклуци ), но не успях да открия останало от миналото чепаре, с което ловихме заргана от естакадата при Шабла, когато беше здрава. Това бяха чепарета без перушина, а с нанизани на куките шайбички от шлауфки, като се редуваха бели и чени или тъмно сини. Резултатите бяха много добри, ама сякаш и рибата беше повечко. От десетина години не съм пробвал. Нали станахме големи разбирачи, та я морим с бомбарди и я научихме на морски червейilkonick написа:.......
А видях и чепаретата на местните от селото,те са с кука 2 бели с дълго стебло и нанизан по стеблото червен шлаух от кабел,също са доста резултатни.

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Зарганът живее максимум 9 години така, че може да си спомня за тези чепарета и да атакува, като на колбас с вкус от старото време