Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Моето участие на турнира на яз.Николаевка - 16.05.2010г
- ribarshe
- ще става разбирач
Моето участие на турнира на яз.Николаевка - 16.05.2010г
След тригодишно прекъсване реших отново да се пробвам на състезание по спортен риболов.Цяла зима аверите ,които участват в турнири , ме бъзикаха с " Хайде ела ,че да не сме последни " .Този път се реших , но взех и баджанака , че аз да не съм последен
. И така в неделя сутринта се събрахме на брега на яз. Николаевка , познат на много варненци и добричлии. В началото проверка на присъстващите

следва теглене на жребия под вещото ръководство на главния съдия и мой добър приятел Радослав Темелков

В турнира взеха участие 25 риболовци и отделно 6 деца. След жребия последва и насочване към секторите.

На мен се падна сектор 10 , набързо утъпках високата трева и се заех с разпъване на моята скромна сергийка.

Наместих платформата ,сглобих щеката 11,5м ,сложих такъм с плувка 1,5г , един резервен такъм с плувка 3г , както и къса пръчка 3м за риболов на близко.Подхранката беше уж висококачествена + кутийка царевица+накълцани торни червеи+бял червей.

От предварителната информация реших да направя 2 петна - на 11м за каракуда с допълнително хранене с царевица с прашка и наблизо за много дребна червеноперка. Зарадвах се ,като разбрах ,че през един сектор вляво ще лови един от най-добрите състезатели на Варна – Стефан и ще видя как ще подходи той. Началато бе дадено и всички започнахме да храним . След третата топка погледнах към Стефчо и разбрах ,че съм направил голяма грешка.Той вкара на 13-ия метър само 2-3 чашки царевица . Накрая приключи 3-ти с около 2 кг таранки .Аз с 1050 г – три таранки и над 100 много дребни перки се наредих 9- и . За сравнение победителят е с 2,8кг риба. Снимки с риби няма,защото бях много концентриран и се стремях бързо да ловя.
Състезанието завърши в селската кръчма, където стана и награждаването на победителите.Поздравления получи организатора на турнира ,както и всички участници.Разбора на „мача” го направихме както се полага - с бира в ръка .

Това беше накратко , приятели , на мен ми хареса и пак ще участвам. Участвайте и вие.

следва теглене на жребия под вещото ръководство на главния съдия и мой добър приятел Радослав Темелков

В турнира взеха участие 25 риболовци и отделно 6 деца. След жребия последва и насочване към секторите.

На мен се падна сектор 10 , набързо утъпках високата трева и се заех с разпъване на моята скромна сергийка.

Наместих платформата ,сглобих щеката 11,5м ,сложих такъм с плувка 1,5г , един резервен такъм с плувка 3г , както и къса пръчка 3м за риболов на близко.Подхранката беше уж висококачествена + кутийка царевица+накълцани торни червеи+бял червей.

От предварителната информация реших да направя 2 петна - на 11м за каракуда с допълнително хранене с царевица с прашка и наблизо за много дребна червеноперка. Зарадвах се ,като разбрах ,че през един сектор вляво ще лови един от най-добрите състезатели на Варна – Стефан и ще видя как ще подходи той. Началато бе дадено и всички започнахме да храним . След третата топка погледнах към Стефчо и разбрах ,че съм направил голяма грешка.Той вкара на 13-ия метър само 2-3 чашки царевица . Накрая приключи 3-ти с около 2 кг таранки .Аз с 1050 г – три таранки и над 100 много дребни перки се наредих 9- и . За сравнение победителят е с 2,8кг риба. Снимки с риби няма,защото бях много концентриран и се стремях бързо да ловя.
Състезанието завърши в селската кръчма, където стана и награждаването на победителите.Поздравления получи организатора на турнира ,както и всички участници.Разбора на „мача” го направихме както се полага - с бира в ръка .

Това беше накратко , приятели , на мен ми хареса и пак ще участвам. Участвайте и вие.
- ninastefanina
- сериозен играч
Re: Моето участие на турнира на яз.Николаевка - 16.05.2010г

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- и господ не е толокова добър

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво, супер репортаж и супер представяне.
Следващия път в тройката
Следващия път в тройката

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво на организаторите и всички участвали , готино турнирче 
Много бяха ядосани таранките в неделя!

Много бяха ядосани таранките в неделя!

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
супер състезание браво!!следвашият път и аз ще доида.само много ме е яд за тоя язовир дето го съсипаха тея гадове мръсни

- ribarshe
- ще става разбирач
А дано , много съм амбициранchirusa_bg написа:Браво, супер репортаж и супер представяне.
Следващия път в тройката

- jotem06
- научил се да хвърля
браво.а за сергийката много си е добре.жив и здрав и нема да се даваме.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Адмирации, обичам да чета и разглеждам такива репортажи. 

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ехе, браво
Гледам че бившия рънър на марсел е там ако не се бъркам

Гледам че бившия рънър на марсел е там ако не се бъркам

-
- кандидат преподавател
Браво и за състезанието , и за репортажа !!!
Върл Shimano фен!
-
- вече хвърля и на тежко
Супер колега,можеш ли да кажеш какви са условията за риболов на язовира ,рибата активна ли е .Благодаря
simo72 написа:Браво и за състезанието , и за репортажа !!!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
Браво
Прекрасен турнир сте спретнали

Прекрасен турнир сте спретнали
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- dimitar_
- сериозен играч
Тръпката е страхотна , когато човек загърби класирането , удоволствието от участието в такова състезание е върховно , още повече когато е между приятели . Вярно майсторството си е майсторство , винаги има призьори , но пък следващият път може да си ти ... !
Поздрави за състезанието и неговото закриване , късмет ти желая , че без него няма нито купи , нито удоволствие от излета !
Поздрави за състезанието и неговото закриване , късмет ти желая , че без него няма нито купи , нито удоволствие от излета !