Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Тези са най-големите в Хасковски регион!!!
Модератор: bobopeli
Тези са най-големите в Хасковски регион!!!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Тези са най-големите в Хасковски регион!!!
"Освен това им са конфискувани мрежите, гумена лодка и електромотор, които също са били в буса." - ГОЛЯМ праз! Ще им ги върнат, даже с извинение!
Аман от тъпи чиновници и поУицаи, които си превишават правата и не знаят как да прилагат закона!

Аман от тъпи чиновници и поУицаи, които си превишават правата и не знаят как да прилагат закона!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прах в УчитИ е това...няма никаква оправия,никаква !
-
- вече хвърля и на тежко
Едно не ми е ясно на мен ! Всички четем тук хванати 500м мрежи, там извадени 1000м, на трето място намерени 3км., мрежа и т.н. и така до безкрай. А защо не вземат да хванат един бракониер . Ами близко до акъла е, че щом има заложена мрежа, значи рано или късно ще се появи и собственика и за да я извади . Еми защо тогава не им спретнат един к"р капан на тези бракониери? Даже съвместно с полицията и да ги
и
на място. И тогава вече няма да може да се оправдават че не са използвали мрежата или че била складирана в лодката .

-
- научил се да хвърля
Хора чета ви глупостите и не мога да повярвам какви ги пишете- сами се уверявате че ИАРА е с ограничени правомощия и бюджет.В нашия многоуважаем български съд правото е винаги на престъпника а не на ищеца. Как тогава ИАРА да се справи със бракониерите след като снимков материал не може да се представи за доказателство , свидетелски показания също не важат.Относно акта за бракониерство-600лв.-смешна сума която бракониера може да изкара за една вечер с мрежите.Е питам ви тогава как няма да има бракониери. Я акта да е 60 000 лв. и конфискация на цялото имущество а защо не и затвор . Тогава ще има и по-голям бюджет за ИАРА и почти никакви бракониери. НО в нашата мила България такива предложения миришат на ТОТАЛИТАРИЗЪМ- ние сме демократична страна. Пред закона всички са равни но има и по-равни.ТАка че не хулете ИАРА - тя не е виновна за бракониерството.Даже ако може да я уважавате малко ,защото без пари и правомощия нищо не може да се направи. Е това е от мене - някои може да се засегнат но това е положението.Venkicha написа:Едно не ми е ясно на мен ! Всички четем тук хванати 500м мрежи, там извадени 1000м, на трето място намерени 3км., мрежа и т.н. и така до безкрай. А защо не вземат да хванат един бракониер . Ами близко до акъла е, че щом има заложена мрежа, значи рано или късно ще се появи и собственика и за да я извади . Еми защо тогава не им спретнат един к"р капан на тези бракониери? Даже съвместно с полицията и да гии
на място. И тогава вече няма да може да се оправдават че не са използвали мрежата или че била складирана в лодката .
- maranzika
- сериозен играч
Абсолютно подкрепям.Най-лесно е да плюем по ИАРА.Но проблема не е само в тях,а и в нас рибарите.Ние не можем да се съберем на митинг да си отстояваме правата,а само търсим някой друг да ни е виновен.Тея глоби са смешни.А че нито една стотинка от тях не отива в ИАРА знаете нали?Е кво да говорим тогава.......don4o написа:ТАка че не хулете ИАРА - тя не е виновна за бракониерството.Даже ако може да я уважавате малко ,защото без пари и правомощия нищо не може да се направи.
-
- вече хвърля и на тежко
Братлета, не съм злословил по адрес на ИАРА . Хвала и за това което са свършили, но една работа като я захване човек поне да я свърши както трябва. Свършена работа ама недовършена . Все едно да се качим в една пробита лодка и да изгребваме водата, която влиза през дупка , тя пак ще се пълни, ние пак ще гребем и така до безкрай, като много по продуктивен ще ни е труда, ако просто запушим дупката първо. Вярно нямаме актуални закони. Вярно е и че няма съд и прокуратура. Но съгласете се че има в момента действащи закони които въобще не се съблюдават. И в момента ако заловят бракониери на място, ще им конфискуват превозното средство , лодка мрежи и ще бъдат глобени, па макар и със смешна сума. Все нещо е . Тогава нямаше да пиша този пост. "Язвите" в държавата ни са много не е мястото да ги обсъждаме тук. И просто изказах мнение нямам за цел да хуля нито ИАРА нито никого , но май неволно съм го направил , за което сори . Е наздраве на всички чи ракийно време бре !

-
- новобранец
Колеги докато деиства тази нормативна база,това ще е положението.Трябва да отстоява ме твърдо за криминализиране на бракониерството.Разберете,че това е единственият начин да се спрат тези бездушници.В лова вече даде ефект.
-
- новобранец
кои каквото ще да си говори ,но такива новини радват душата. 

нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Напълно подкрепям и аз! Ей хора, к'во сте ревнали всички бре, я бъдете по-активниmaranzika написа:Абсолютно подкрепям.Най-лесно е да плюем по ИАРА.Но проблема не е само в тях,а и в нас рибарите.Ние не можем да се съберем на митинг да си отстояваме правата,а само търсим някой друг да ни е виновен.Тея глоби са смешни.А че нито една стотинка от тях не отива в ИАРА знаете нали?Е кво да говорим тогава.......don4o написа:ТАка че не хулете ИАРА - тя не е виновна за бракониерството.Даже ако може да я уважавате малко ,защото без пари и правомощия нищо не може да се направи.

Колегата Saxon е внесъл предложения за обсъждане и промяна в нормативната уредба както в МВР, така и в ИАРА. Документално нещата са влезли в дневния ред, очакваме развитие по темата. Доколкото зная, засега има добри отзиви и очакваме да можем самите ние като риболовци (наши представители) да вземем участие в обсъждането на промените и криминализирането на бракониерството. Така че, нека мислим конструктивно и сами насочим енергията си в правилната посока
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
don4o написа:Хора чета ви глупостите и не мога да повярвам какви ги пишете- сами се уверявате че ИАРА е с ограничени правомощия и бюджет.....Venkicha написа:Едно не ми е ясно на мен ! Всички четем тук хванати 500м мрежи, там извадени 1000м, на трето място намерени 3км., мрежа и т.н. и така до безкрай. А защо не вземат да хванат един бракониер . Ами близко до акъла е, че щом има заложена мрежа, значи рано или късно ще се появи и собственика и за да я извади . Еми защо тогава не им спретнат един к"р капан на тези бракониери? Даже съвместно с полицията и да гии
Ще пишем глупости докато се стреснат от ИАРА,апсолютно не поткрепям тезата ти колега,в хасковска област само два язовира ли има!? Тракиец и Ивайловград? Какво правим с другите водоеми,май всички други са свободни и то само за бракониерите,имам една пусната тема "на вниманието на ИАРА Хасково"специално за Марица,и какво става там ИАРА изобщо неще и да знае,всяка вечер и сутрин там става пазар,вадят се значително количество риба и се продава на място,почти всяка вечер сигнализирам но....глас в пустиня

- IARA_HASKOVO
- новобранец
У-ми г-н Н.Делев
Принуден съм да сподяля неща,които не трябваше.От 13.04.2010г служебният автомобил на звеното е на ремонт в гр.Пловдив и все още е там.Въпреки това работата на звеното не е спряла.Съставени са над 40 акта и са иззети на 2000м хрилни мрежи от различни водни обекти, а не само от яз."Ивайловград" и яз."Тракиец".Знаете ли как става това? С лични автомобили и лични средства!За момента можем толкова.Явно Ви се иска при всяко поглеждане през прозореца,докато си пиете кафето, да виждате на железопътния мост инспекторите на ИАРА.И аз бих го искал,но не е само Вашият мост.
И още нещо.Защо не се запитате само ИАРА ли има правомощия?Какво правят горските стражари в Димитровград?Органите на ДВСК в Димитровград къде са и колко проверки са направили по пазарите и магазините за продажба на риба?Нормално ли е на две общини да има един инспектор!
За момента това са ни възможностите.
д-р Милчев
Принуден съм да сподяля неща,които не трябваше.От 13.04.2010г служебният автомобил на звеното е на ремонт в гр.Пловдив и все още е там.Въпреки това работата на звеното не е спряла.Съставени са над 40 акта и са иззети на 2000м хрилни мрежи от различни водни обекти, а не само от яз."Ивайловград" и яз."Тракиец".Знаете ли как става това? С лични автомобили и лични средства!За момента можем толкова.Явно Ви се иска при всяко поглеждане през прозореца,докато си пиете кафето, да виждате на железопътния мост инспекторите на ИАРА.И аз бих го искал,но не е само Вашият мост.
И още нещо.Защо не се запитате само ИАРА ли има правомощия?Какво правят горските стражари в Димитровград?Органите на ДВСК в Димитровград къде са и колко проверки са направили по пазарите и магазините за продажба на риба?Нормално ли е на две общини да има един инспектор!
За момента това са ни възможностите.
д-р Милчев
IARA_HASKOVO написа:Органите на ДВСК в Димитровград къде са и колко проверки са направили по пазарите и магазините за продажба на риба?
Уважаеми д-р Милчев,
незнам как си вършат работата от ДВСК но риба по магазините едва ли има,рибата се продава на место,болно ми е да гледам всеки ден как точно през размножителният период се вадят значителни килограми риба.Напълно ми е ясно,че нямате възможности да ме гледате как всеки ден си пия кафето там но би било полезно поне две три проверки да се направят за тези 45 дена по време на забраната.Сигорен съм,че резултата ще е положителен.
-
- новобранец
Трябва да спрем с хулните по адрес на ИАРА.Явно това са им възможностите в тази финансова криза.Както казва Mita4eto усилията ни трябва да санасочени по обсъждане на промените в закона и криминализиране на бракониерството,всичко друго са празни приказки.Да подкрепим предложението на шефа на ИАРА г-н.Явор Недев т.е.от 3до8годинки за бракониерство.Влезе ли този закон ще видите,че ще мирнат.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега Делев, разбирам огорчението ти, щото същото отдавна се е загнездило и в мойта тиква. Да не казвам стотици, но десетки са били яловите ми обаждания с конкретни сигнали, останали без резултат. Но колкото и да вдигаме врява, за мен отдавна стана ясно, че това е положението. Разполагат с ограничени средства, както всички ние. ДАЛЕЧ не искам да защитавам генерално ИАРА-та, но се пробвам да подходя с малко повече разбиране, а конкретно колегите от Хасково мисля нееднократно са показвали, че водят войната успешно битка след битка. Да, сигурно има и много още мегдан за оптимизация на дейността, но в момента това е положението. Ние трябва да бъдем активната страна, каквото и да значи това, нека всеки го разбира както си желае. Аз го виждам като натиск там, където би могло да има файда, а именно промяна в нормативната уредба (има положителни сигнали засега) и МНОГО активност на самите водоеми. Нямам предвид саморазправа, но обикновено ходим на групи за риба, телефоните в повечето случаи са с обхват, не пречи да звъннеш на още една групичка, да се посъберете покрай бракониерите и така лееекинко да ги подпитате как върви разходката в язовира с лодка
Ето някакъв начин, който показва активна гражданска позиция! Реването и оплакването далеч не е активност, точно обратното е според мен! Пак казвам, не защитавам ИАРА, просто мисля практично - към момента това е положението, толкова са им силите на хората. Дайте да им ударим едно по-сериозно рамо с актинвост и от наша страна, ако ИАРА не се отзоват, помислете за други начини! АКТИВНОСТ! Това е!

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!