Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

На лафче за подводния риболов
Модератор: nkolev66
Re: На лафче за подводния риболов
Здравейте колеги!Искам да попитам дали може да се отстрелва риба в частен водоем по това време?
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=33531
Тука преди време се разискваше нещо такова.
Тука преди време се разискваше нещо такова.
абе може ама не у бугарско

- Jack Daniels
- разбира нещата
и у бугарско може, стига да не те хванатъ 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- научил се да хвърля
terzo,ако водоема е частен ти трябва едиствено разрешението на концесионера или собственика.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Сега се връщам от морето, Момчил ми каза едно местенце и реших да го проверя. Добре ама достъпа до там затворен, било само за гости. Както и да е облякох се до колата и бум в морето. Усетих че водата е изстинала и то много. Обаче упорит като милиционер продължих. Плувам, плувам а краи мен едни големи попове не ти е работа. Викам тръгнал съм за платерина, няма да се занимавам с глупости. Както и да е след 20 -тина минути плуване стигнах мястото. Дълбочината към 4 метра , може и малко повече да е. Мина близо половин час няма риба. По едно време ми се видя че минава пасаж. Поне 150 риби. Да ама далеч. Заставах къде ли не пак се плашат и далеч минават. Бе и буя нагласях да ги насоча към мен не става. Почнах да замръзвам. Реших на връщане поне с попчета да се прибера. Закачих харпуна на буя и взех хаваиката. Плувам си аз и стрелям попчета. По едно време си вдигам главата и на метър и половина вдясно от мен стои един голям към кило кефал. Гледа ме около 3 секунди. Пуснах му една хаваика ама не го стигнах, Малко е да кажа че умрях от яд. Тои разбира се бавно си тръгна. След това напук продължих с поповете. И това беше. Ама замръзнах яко . Бях вътре около 2 часа и половина. Водата яко е изстинала. Туи за сега. Утре пак.
Пашата обича смелите.
Злате вчера водата е била 12гр. а днес 10гр. добре си се справил със студа~!
-
- научил се да хвърля
Златко,другия път за ръчичката и право на камъчето дето минават рибите.....и докато не зашиеш някой тлъст кефал,няма да те оставя на мира

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Чул те бог Нептун приятел, дано не те притеснявам с моите новобрански проблеми. Жоре и от теб очаквам помощ от приятел. Лошото е че от 21.05 няма да съм във Варна. Прекратяват ми отпуска и ме пращат 20 дни в София, пък те си нямат море. 

Пашата обича смелите.
мда , подлъгахте ме да си сложа 5мм.
и в събота и аз умрех от студ

...три часа напрайх де
, а под термоклина имах чувството че съм гол 

...три часа напрайх де

Митак преди да задуха западния беше много добра температурата, ама сега се обърна водата и падна до 10 градуса. Видяха ли се риби при теб.
Пашата обича смелите.
- Jack Daniels
- разбира нещата
Митак, направо си като сливенски войвода
... ама трябваше и едно чеверме с някое подивяло агне да врътнеш

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
...от летящите риби йокbaretata написа:Митак преди да задуха западния беше много добра температурата, ама сега се обърна водата и падна до 10 градуса. Видяха ли се риби при теб.

-
- ще става разбирач
Днес водата-ледена.Ходих на Фичоза ,от 10 до 12 на обед,около 2 кг. кая и една кофа студ.Да е жив и здрав Spear че не ми беще ледено на краката и ръцете,видимост около 10 и нагоре метра,водата като мастика на места.Бели риби-йок.Плоски риби -не съм търсил.Кефех се на видимост и красоти под водата,изключително бистро и тихо море.Лапини,попчета-като на парад.все едно бях в друго море,не нашето.Прострелях харпуните с новите ластици,пробвах новия шнорхел,кефех се на всеки изстрел по попадиите от три метра дистанция и просто си напълних душата със емоции.Жив и здрав Spear,Благодарение на теб отново имах среща с красотите под водата,и изглеждах подобаващо ,като харпунджия.
.Паури-0 бройки.рапана се е заровил пак,студа си казва думата.Искрено съжалявах хората разпънали въдиците в очакване на платерина, но такъв ден случили.Безлетящорибен.
Имаше и гадно течение с мътилка с поне 5 градуса по студена вода на места,и под 4 метра въобще не слязох.
Наслука на всички.

Имаше и гадно течение с мътилка с поне 5 градуса по студена вода на места,и под 4 метра въобще не слязох.
Наслука на всички.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Наслука и поздравления за излета ! Поздравления и за Спиър !