Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.

Мнение от kasabinho »

Здравейте колеги.

При риболов нощно време с петно, какво слагате на шамандурата отгоре да я виждате когато разпъвате с лодка с дистанционно. Намерих някакви светила за маркер, обаче те светят само 20-тина минути. За момента се сещам да се събере течност от светещи ампули(за плувки) в някаккъв прозрачен съд и да се сложи отгоре. При тях се смесват две вещества. Едното е фосфор, но за другото трябва да се разтърся. Все трябва да се продават някъде в някой химичен магазин тези вещества от ампулите в промишлено количество. Някой да знае по-елегантен начин?
Изображение
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Какво слагате да свети на шамандура в тъмното.

Мнение от Venkicha »

Колега никога не съм виждал това което ще ти предложа но пък мисля че не е лоша идея . Гледам в големите магазини продават лампи с слънчеви батерии . През деня се зареждат от слънцето а вечер си светят и издържат цяла нощ. Предполагам една такава лампа няма да е трудно да стане плаваща. Успех! :drinkers:
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Преди използвах от запалките, батериите с диодчето и фасонката.Цялото устройство. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

snegk написа:Преди използвах от запалките, батериите с диодчето и фасонката.Цялото устройство. :wink:
Това и аз го четох някъде и си мисля, че ще го пробвам.
Изображение
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

Първото което се сещам е да сложиш една батерия от 3V и 2 светодиода :wink:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Venkicha написа:Колега никога не съм виждал това което ще ти предложа но пък мисля че не е лоша идея . Гледам в големите магазини продават лампи с слънчеви батерии . През деня се зареждат от слънцето а вечер си светят и издържат цяла нощ. Предполагам една такава лампа няма да е трудно да стане плаваща. Успех! :drinkers:
Това е идея мога да я напъхам в шише. В практикер съм гледал такива ама те са за градина :) .
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Venkicha написа:Колега никога не съм виждал това което ще ти предложа но пък мисля че не е лоша идея . Гледам в големите магазини продават лампи с слънчеви батерии . През деня се зареждат от слънцето а вечер си светят и издържат цяла нощ. Предполагам една такава лампа няма да е трудно да стане плаваща. Успех! :drinkers:
Това ще стане, но иска работа.Трябва да се направи буй, който да е тъмен отдолу и нагоре някакъв по-тъмен цвят, да се вижда слабо да не плаши рибите.Това което ми идва на акъла е, отдолу на шиша да се сложи няколко пласта фибран, най отдолу се пробива и се вързва въжето, нагоре боя и силикон. :wink:
петър василев

Мнение от петър василев »

Ετο τοва е за точно тази цел.С една или две от големите батерии по волт и половина.Когато е светло не свети,стъмни ли се започва да примигва на интервали.С фото око са.
Забива се в шамандура от стереопор или фибран и се вързва за него.
Тези ги слагаме на парагадите за вечер за да не мине някоя лодка и отмъкне шамандурите :lol:

Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

snegk написа:
Това ще стане, но иска работа.Трябва да се направи буй, който да е тъмен отдолу и нагоре някакъв по-тъмен цвят, да се вижда слабо да не плаши рибите.Това което ми идва на акъла е, отдолу на шиша да се сложи няколко пласта фибран, най отдолу се пробива и се вързва въжето, нагоре боя и силикон. :wink:
Това е много добра идея, а още по-яко е ако вътре се сложи някаква лампа, която да бъде включвана чрез дистанционно. Така след като си захраним или си закараме стръвта няма да имаме никаква светлина, която да плаши. Имам приятел който разбира от такива неща. Даже си направи много яко нещо - лодка с дистанционно с GPS. Сега ще ходим да я изпробваме.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

петър василев написа:Ετο τοва е за точно тази цел.С една или две от големите батерии по волт и половина.Когато е светло не свети,стъмни ли се започва да примигва на интервали.С фото око са.
Забива се в шамандура от стереопор или фибран и се вързва за него.
Тези ги слагаме на парагадите за вечер за да не мине някоя лодка и отмъкне шамандурите :lol:

Изображение
Това нещо има ли си име и къде можем да се сдобием с него?
Изображение
петър василев

Мнение от петър василев »

kasabinho написа:Това нещо има ли си име и къде можем да се сдобием с него?
На български не знам как се казва,но на гръцки се казва ''Спита''-(Σπιθα).
В Гърция ги има по всички рибарски магазини .
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Каква му е цената на тая джаджа ?
snegk

Мнение от snegk »

Това е буй, не х... има го в Акваспорта.Дали е с фотоклетка не знам.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=829
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

... Това с свето диода го ползвам и аз , но за целта позиционирам диода в средата на шоколадово яице и самата пластмаса светва с пулна сила . Ползвам този метод за , сигнализатор звънче , маркер , маркер за зъхранване до 100 м. и т.н.
Поздрави ,
Мариан
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

След дълго лутане и експерименти !

Изображение

Прожекторче от 2 лв - ползвам само пълнителя на батериите , свеждам диодите до 4 бр. с резистор свалям консумацията до 8-10 ма.
Пия един айрян /малък / :)) и правя това което виждате :lol:
Оловото държи бутилката права !
Пускам шамандурата кеф ми с дистанционната лодка с въдица, кеф ми с плуване , свети 3 - 4 денонощия без прекъсване !
През цялата нощ свети като светофар, имам направени със синя и с бяла светлина !
Цялото изделия излиза 3-4 лв. с изпития айрян :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”