Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

езерото на ж.к Дружба
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
езерото на ж.к Дружба
Привет на всички от форума!
Интересно ми е да обсъдим успехите на култовото езеро в дружба!
Какъв вид риба има в езерото и на каква стръв да я търсим?
Re: езерото на ж.к Дружба
http://www.hvanah.com/gmap.php?lid=76 ей за тва ли иде реч .?..drumwize22 написа:Привет на всички от форума!
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- новобранец
хъм.....по-принцип това е полезно,но дали верно ги има тези риби всъщност там и кълвът ли?
Ribko, за същото езеро става дума.
Иначе ми е на 500 метра от блока.Риба има почти всякаква - шаран, щука, каракуда, клен, костур, бабушка и разбира се любимата на всички слънчева рибка.Друг е въпроса, че кълве трудно, миналата година освен една 6 килограмова щука не съм чул за нещо по-голямо(ако не я бях видял с очите си и за нея трудно бих повярвал).Иначе се носят легенди за сома под потопената пейка, 22 килограмовия шаран от преди 2-3 години и т.н. Спирам дотук, нека и другите колеги споделят впечатленията си.
Култово с мърсотията си може би, или с къпещите се цигани вътреdrumwize22 написа:Интересно ми е да обсъдим успехите на култовото езеро в дружба!

Аз единствено съм ловил уклеи, червеноперки и каракудисомчо написа:Ribko, за същото езеро става дума.
Култово с мърсотията си може би, или с къпещите се цигани вътреdrumwize22 написа:Интересно ми е да обсъдим успехите на култовото езеро в дружба!
Какъв вид риба има в езерото и на каква стръв да я търсим?Иначе ми е на 500 метра от блока.Риба има почти всякаква - шаран, щука, каракуда, клен, костур, бабушка и разбира се любимата на всички слънчева рибка.Друг е въпроса, че кълве трудно, миналата година освен една 6 килограмова щука не съм чул за нещо по-голямо(ако не я бях видял с очите си и за нея трудно бих повярвал).Иначе се носят легенди за сома под потопената пейка, 22 килограмовия шаран от преди 2-3 години и т.н. Спирам дотук, нека и другите колеги споделят впечатленията си.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
Ти се радвай, че си хванал нещо, аз цяло лято въртях валати в търсене на митичните шарани 

-
- новобранец
сомчо написа:Ribko, за същото езеро става дума.
Какъв вид риба има в езерото и на каква стръв да я търсим?Иначе ми е на 500 метра от блока.Риба има почти всякаква - шаран, щука, каракуда, клен, костур, бабушка и разбира се любимата на всички слънчева рибка.Друг е въпроса, че кълве трудно, миналата година освен една 6 килограмова щука не съм чул за нещо по-голямо(ако не я бях видял с очите си и за нея трудно бих повярвал).Иначе се носят легенди за сома под потопената пейка, 22 килограмовия шаран от преди 2-3 години и т.н. Спирам дотук, нека и другите колеги споделят впечатленията си.

днес бях на разходка там преди да завали имаше бая народ от всички само един мургав юнак беше закачил една каракуда една педя и тва беше
иначе наблезо работя и съм виждал снимков материял на щука и сом по приказка на човека са съответно щука 3 кила и сома 3,5 незнам колко е истина но до колкото видях отзад наистина се виждаше фитнеса
Ходел съм два пъти там и съм си тръгвал доста разочараван с една слънчевка и един рак
Чудя се дали въобще да се разходам отново но ми се ще да извадя някоя щука
Хубав водоем, но за жалост е много замърсен. Пълно е с цигани които се къпят и изхвърлят какви ли не боклуци вътре.

Спининг Клуб " АБИЧИ "
И в забранените не фигурира, това езеро е забравено от ИАРАMarco Polo написа:Освен това никъде не фигурира в списъка на водоемите, разрешени през забраната, така че имайте едно на ум!

Не схвана ирониятаMarco Polo написа:Някъде да си прочел, че примерно яз. Искър е в забрана...?сомчо написа:И в забранените не фигурира, това езеро е забравено от ИАРА![]()

Бях чул, че с лодки е забранено да се влиза вече.Преди години собственика на Морския клуб държеше и водни колела ама не просъществуваха дълго.Иначе щом си влизал с лодка предполагам си пускал и сонар, интересно ми е какво ти показа 

Днес се окапотих там. От 7 до преди час не пипна, само едно подгонване на клен около 40см но само подгонване.
На всякакви воблери и блесни и силикони(които имах в мене) и дори един приятел мята на дъно( на рибе) неще...
А за проверяващи няма и помен, там имаше хора с по 4,5 въдици, които си ловяха съвсем спокойно.
На всякакви воблери и блесни и силикони(които имах в мене) и дори един приятел мята на дъно( на рибе) неще...
А за проверяващи няма и помен, там имаше хора с по 4,5 въдици, които си ловяха съвсем спокойно.

Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- научил се да хвърля
nikozia
Като са ловили, хващаха ли нещо?
Допреди 12 год. живеех в бл. 60, водех често децата на разходка там. Никога не съм пускал въдица, но съм гледал как една баба, викахме и "баба Мравка", как разбиваше уклея на горска мравка (разправят че било забранена стръв)
Като са ловили, хващаха ли нещо?
Допреди 12 год. живеех в бл. 60, водех често децата на разходка там. Никога не съм пускал въдица, но съм гледал как една баба, викахме и "баба Мравка", как разбиваше уклея на горска мравка (разправят че било забранена стръв)
Ето и моите впечатления от водоема...
След двата последователни излета,които направихме там разбрах основното нещо:язовира е бъкан с слънчаци,водни плъхове,боклуци и...гущери.
За двата дни хванахме общо 3 костура на дъно със стръв слънчак и разбира се слънчаци.Много слънчаци.
Ще пусна няколко снимки да видите за какво иде реч.

Извинявам се за долната снимка,но костура и слънчака се бяха изпоболи и в последствие костура беше решил да глътне дълбоко горкия часовник.

И сега:любимия ми момент от целия риболов там:Поставям разпъната въдица с плувка,тежести и кука (14-ка с бял червей на нея) на земята,за да разпъна дънната.След около 10 минути се връщам при първата ми пръчка и виждам,че нещо има на куката.Веднага си помислям,че някоя риба е изскочила от водата за да хапне червея,който се намираше на 1 метър над водата.
Вдъгам и какво да видя:гущер изял червея,закачен на куката.
Въдицата не ми влезе в употреба около половин час.По-дълго откачане на "улов" не съм имал до сега.И за който не вярва,ще пусна 2-3 снимки на разбойника.

Като цяло съм доволен от водоема.

След двата последователни излета,които направихме там разбрах основното нещо:язовира е бъкан с слънчаци,водни плъхове,боклуци и...гущери.

За двата дни хванахме общо 3 костура на дъно със стръв слънчак и разбира се слънчаци.Много слънчаци.

Ще пусна няколко снимки да видите за какво иде реч.

Извинявам се за долната снимка,но костура и слънчака се бяха изпоболи и в последствие костура беше решил да глътне дълбоко горкия часовник.

И сега:любимия ми момент от целия риболов там:Поставям разпъната въдица с плувка,тежести и кука (14-ка с бял червей на нея) на земята,за да разпъна дънната.След около 10 минути се връщам при първата ми пръчка и виждам,че нещо има на куката.Веднага си помислям,че някоя риба е изскочила от водата за да хапне червея,който се намираше на 1 метър над водата.

Като цяло съм доволен от водоема.

Гледам постоянно има колеги на еерото, някой от форума не е ли бил да каже как е хавата