Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

Разход на уредите на газ
Модератор: Ачо ♣
Разход на уредите на газ
Здравейте колеги,нов съм във форума и съм изумен от отзивчивоста към незнаещите като мен.Искам да попитам колко време може да работи хладилника на газ без да се гаси за по голяма безопасност и за мен и за него?караваната ми е оборудвана с 10 кг.бутилка(толгова газ събира) аз сам го палил за по 2-3часа и го гася да се охлади защото нещо ме е страх да не се случи .та въпроса ми е дали може да си работи 2-3 дни или трябва да почива през определена време и също така колко разход ще има ,за колко време ще му стигнат тези 10 кг.друго всичко е на ток и карам с 1 акумолатор по 2-3дни основно за осветление.Благодаря предварително
-
- сериозен играч
Re: Разход на уредите на газ
Няма смисъл да го гасиш,защото няма да достигне необходимата охлаждаща температура(около 8-10 часа).При постоянна работа на хладилника на 4-5 степен разхода ми е около 3-3,5 кг на седмица,като през това време сме използвали за кратко и котлоните.
Благодаря за инфото колега значи докато съм на язовира да си го паля и да не се претеснявам че ще работи 2-3 дни.
-
- сериозен играч
Не 2-3 а и 20-30 дни да работи не му пречи,разхода му е колкото газова запалка(пламъчето е горе-долу същото).Хладилника е най-малкия консуматор.
Благодаря колега, много успех и слука през сезона.като отмине забраната ще се възползвам от съветите ти защото няма по-хубаво нещо на водоема от работещия хладилник 

- Don4o_62
- учете се от него
Щастливци
,винаги ще си имате студено
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Мерси да ти се връща тъпкано колега
-
- научил се да хвърля
А па ние се мъчим с тия хладилни чанти

-
- сериозен играч
Ами и на това има лесно : http://www.reimo.com/de/71297-absorber_ ... 0mbar_41l/
Колега, тук не се делим на нови и по отдавна регистрирани , а на жени и мъжеpetrakizz написа:Здравейте колеги,нов съм във форума...

petrakizz, хладилника не се гаси, желателно е да се ползва и по време на движение, но на 12V.
Като пристигнеш на поляната, бирата в него е с прилична температура, тентата се прави след консумацията

Нашият е от по големките и това пише в паспорта му, вярно е, проверено !
Газовата бутилка не се пълни на MAX а на 90%, има опасност да влезе течна газ в системата и ще се видиш в приключение след това, чистене на дюзата е задължително.

Хладилните чанти са майтап работа, след няколкодневна непрекъсната работа камерата на хладилника трябва да изглежда така:

На платено не одим !
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
На това откриване съм решил да бъда като бял човек, та ще ползвам един кемпер.HAZART написа:Няма смисъл да го гасиш,защото няма да достигне необходимата охлаждаща температура(около 8-10 часа).При постоянна работа на хладилника на 4-5 степен разхода ми е около 3-3,5 кг на седмица,като през това време сме използвали за кратко и котлоните.
С 1 бутилка ще изкарам 1 седмица, така ли?
Хладилника на макс и котлоните за по час-два на ден?
До колко градуса охлажда и поддържа?
Как да разбера колко газ има в момента в бутилката...и как да уцеля тези 80-90%?
Не е ли опасно да си спиш, докато хладилника си цъка на газ...няма ли опасност от изтичане?
Как се превключва на 12V докато карам?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Благодаря на всички за изчерпателните отговори.Бутилката ми е от бензиностанция SHELL (извинявам се ако я сметнете за реклама) и там са си заредени от комоанята по 10 кг.и предполагам че не е пълна до горе а остават някакъв запас.
HAZART ти каза наи добрият начин и аз го подкрепямpetrakizz написа:Благодаря колега, много успех и слука през сезона.като отмине забраната ще се възползвам от съветите ти защото няма по-хубаво нещо на водоема от работещия хладилник

m-kar.mobile.bg