сом на антона

Модератор: sapuna

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: сом на антона

Мнение от ribolovcho »

много интересно ще бъде да видя тоя ченгел :)
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Като дойдеш на Антона някой път,ми се обади.Пътьом от няква селска кака,купи няколко пилета,и там ще разбереш как ги приготвям,особено на шиш :D .
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

дончо,аз ке доведа и каката со се пилците,и нея на шиш :oops: :ANAL:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Тогава си остана сома в Антона-а каката шъ фани питона ... :lol:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

:lol:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Абе всичко на шиша и тва е :D .
Викам да спираме с махабетите,че шефа накрая ще ни дялни един шиш на нас :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

съгласен, :lol:
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

INCUBUS написа:Поздрави,Жоре,не че ни ти желая успех на Антона за сомчо,ама шансовете са...От пет години насам поне двайсе пъти съм пробвал и там,но всичко друго -не и сом.Хем по тъмно,хем на убаво дъно,на суперски стръвки и кво-я грамаден кефал,я пъстърва или никой не е барал. :) Имам само няколко маломерни,и то на влачене на воблер от лодка покрай гоненето на бяла риба с един малоумен и направо побъркан лодкар.За Антона специализирай други риби - има хубави платики,костури и бели риби.
Здрасти колега.
благодаря ти за съвета,не че се отказвам от сомчо,винаги ще залагам на 2 дънни за сома,другите 2 естествено ще са за перце-за платики и костур.Но за бяла.....нищо незнам,помагай ако искаш-какъв монтаж и как да я гоня от брега(ако става от брега-тъй като засега все още нямам лодка)Платики и костури сме вадили с братовчет ми не едно место към Михалково,та горе-долу знам нещо за платиките и костурите.миналата седмица на Раковски искарах 2 костура към кило(но нямаха кило)на земен(едър)червей на перо и една бяла на дъно на тапа с каракудка накрая.останалото-каракуди.там таксата е 5 кинта и квот си хванеш.имало и щуки казват на за 3 пъти ходене не съм видял да изкара някой.
Поздрави.
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

joro-t написа: ...и една бяла на дъно на тапа с каракудка накрая...
Моля те, би ли обяснил такъма цитиран по-горе. Имам някакви предположения но предпочитам да не гадая.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

spookymiro написа:
joro-t написа: ...и една бяла на дъно на тапа с каракудка накрая...
Моля те, би ли обяснил такъма цитиран по-горе. Имам някакви предположения но предпочитам да не гадая.

Поздрави!
Здрасти колега.
Извинявам се за грешката която съм допуснал :( .Само на тапа!!!(като за щука)Понеже на Раковски не е много дълбоко,отпусках оловото което е най-отдоло да опре на дъното...и така.В неделя изкарах още една-но доста малка 10-13см.няма нужда да казвам че я пуснах обратно.....тази взе на перо на земен!!!!
Да те попитам нещо отосно бялата...на Антона от брега има ли вероятност за бяла и как?Благодаря.

Поздрави.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

joro-t,такива тайни не обичам да пазя.От брега там бялата се лови на плувка - така видях,че я лющят местните още преди години и когато ми се прище някоя бяла,правя същото.Обикновено съм хващал,но не ме кефи точно тоя тертип на риболов.Използват се всякакви яки пръчки и макари,кордата е поне 0,18 и се фиксира със силиконови стопери една подвижна голяма плувка с горе-долу половин утежнение според товароносимостта й,като се прави различна дълбочина /според мястото /от 60 см до 3,3,5 метра.Използва се кука № 6 - 8 ,на която внимателно се закача под гръбната перка едър уклей или дребна "перка" и се замята недалеч от брега-максимум на 6-7 метра.При повличане на плувката или изчезването й не се чака много - най-много 1,5 - 2 секунди и се засича яко,с две ръце,юнашката.На практика няма "гелета",въпреки костеливата паст на бялата.Другия начин,по който там съм хващал такива,е на тролинг,но не искам да пиша за това,защото съм го правил само няколко пъти,возен на лодката на един наистина откачен лодкар :? И аз нямам лодка.
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

Здрасти колега.
Монтажа на тапата какъв е?тежеста най-отдоло ли е?рибето на повод ли да е?повода да е подвижен ли?
Благодаря ти за съвета.Не остана още много-и хайде на Антона........ :D
Наслука тая година колеги-все за гинес да са, ви желая!!!
Най тънката ми корда е 0.25,а куките и те не са малки(малките ми се губят из пръстите :D )
На блесна има ли някаъв шанс на Антона?
Поздрави.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Монтажа на плувката съм го написал.Тежестта мисля,че няма някакво значение къде е -виждал съм поставено утежнение къде ли не под плувката и пак хващат.Аз разполагам утежнението малко преди повода /до 10 см /,а самия повод е 35-40 см.Дебелината на кордата няма значение-дали е 0,18 или например 0,25 тъй като не се замята много далече.Големината на куката все пак трябва да се съобразява с това рибката да остане жива максимално дълго време.Много успехи ти желая на Антона !
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

Здравейте колеги.
Сомчета намерих на Марица-между Пловдив и Скутаре.Ама все малки!?!от 40 до 60 см.Щраквам снимка и хайде обратно в реката.Три скубнах досега за 2 седмици-три ходения,и все на пиявици налитат прохусмукачките.И на Антона започна да взима-ама само нощем-едри перки и платики-и пак сомче-И ПАК МАЛКО!!!Та питам аз,каде са големите сомове???такъв ли ми е късмета?-или все още незнам как да излъжа големия???-май-и двете.....!!! :( .
Ходихме и на Мечка-от сутринта-до залез и...някви костурчета кърмачета.....и нищо.след обед се домъкнаха двама колеги,и с по една кофа(голяма кофа)захранка извадиха по някое шаранче около килце.и на вапроса ми ква е захранката-ми викат -"има и кюспе"-е те та тва-засега.
Хаде наслука колеги!!!
Поздрави.
dbc
новобранец
новобранец

Мнение от dbc »

Don4o_62 написа:Нека да знае,няма само едни да фащат,други да гледат :lol: .Колега не ги слушай тия.Страх ги е да не им фанеш сомовете :lol: .Последния коз,който ще ти кажа е най уловист.Правиш шамандури от стиропор-35 на 45см.Правиш си различни поводи по дължина(по горе ти казах какви),като за тежест използваш плосък камък,средна големина.Но трябва да е от язовира,иначе сома усеща разликата,и почва нещо да се услушва и неще да яде.А стръвта която сома обожава е младо пиле(домашно) около 300-500гр.,но прясно и кървящо.Зареждането става,като си ги носиш в един кашон с теб и на място късаш главата на пилето,като му раздърпваш задника,за по голяма миризма.Надяваш ченгела, който трябва да стърчи от задника на пилето :D ,че сома атакува винаги откъм задника. Шамандурите ги мяташ от брега надвечер,но не по рано от 20ч.,след което залягаш някъде и чакаш.Гаранция след няколко часа ще си хванал :D .

:arrow: абре дончо пил ли си си хапчетата за лудост :) кви са тия глупости не знам

Ей хора, не съм се смял толкова от много време. Само си представи как ще си го приберат човека, ако го видят да извършва всички тия процедури с пилето (че то не и с едно само). Особено "раздърпването" на задника "за по-голяма миризма". И камъка от язовира за тежест е супер, представям си кво търсене ще настане за идеалния камък. То поне на Въча камъни бол 30-40 см тиня и глина.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”