Екскурзия до Гърция

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Екскурзия до Гърция

Мнение от Ivak »

Стефко не си прочел мнението ми май :D . В Северна Гърция такси няма.
Такса съм плащал само на магистралата от Солун надолу посока Атина.
Халкидики, Кавала, Ксанти, Драма, Солун и т.н. се пътува без такси.
Знаците на главните пътища се спазват, най вече за изпреварването. По селските пътища се кара колкото може колата, няма полиция.
В градовете се внимава къде паркираш.

Иначе аз за пръв път чувам за тези разрешителни за каране в Гърция. Може ли мялко по-подробно обяснение като за идиот. Досега никой не ми е искал такова нещо, колко се плаща за 6 месеца. Защо ми трябва такова нещо. Досега при пътуване в Европа съм плащал само винетки и пътни такси, никъде не са м искали допълнителни документи.
Въз основата на какво се изисква това разрешително, нали затова имаме евро номера на колите и зелени карти за да можем да пътуваме свободно.
Ако наистина има въведена такава мярка от гръцка страна ще се простят с още по-голяма част от туристите си. не ми се вижда адекватно това решение. :roll:
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

колега нямам намерение да спора това е от 2007 година незнам как да кача снимки на документа които ми дадоха от телонио закона е в сила от две години сега като ги напънаха от евросъюза започнаха да събират средства по всякакъв начин колите които се оставят след това отиват на търг регистрирани ас като собственик имам някво преимущество но не се интересувах колата ми е 96 god и струва точно 500 евро оставях и несе занимавах повече но мога да ти кажа че имаше коли за по 50 000 евро румънски наши холандски и тн.
vinagi ima dve mnenia ,,,gre6noto i moito
петър василев

Мнение от петър василев »

vladorodos80, ако не си превишил шесте месеца вземи си намери един добър адвокат ,но да не е от Родос и осъди тези дето са ти взили колата.
По закон имаш право на шест месеца,защото работиш в Гърция,,,,обачеееееееее,трябва документите ти да са изрядни.
Ако не си си изкарал последния документ ще ти е малко трудничко.
Трябва да имаш ,,,енграфи европеос политис ,за да вземеш този документ трябва да докажеш,че последните 5 години си бил номимос в Гърция,имаш ли го този документ те таксуват вече с правата на гръцки гражданин.

Ivak ,това е за работещите в Гърция не е за туристите :wink:

Не се претеснявайте,само спазвайте правилата за движение :D
Аватар
krankal
новобранец
новобранец

Мнение от krankal »

През Илинден пътя е супер до Кавала,движение няма и полицай не видях.Паркирай на пристанището в Кавала/платен паркинг/.В някой ресторанти менюто е преведено и на български.
В Драма има хубав магазин на Карфур с много добри цени.
Абе ние сме в криза ...не гърците...това ми е впечатлението!
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

ивак в тая държава всичко е алогично няма по скапана система и по ненормални закончета това което става тук в момента е парадох в цяла европа в момента в родос туризма е два пъти по слаб в сравнение с миналата god затварят хотели гарзите с опита си да спрат нашта инвазия и румънската спряха всички европеизи ас работя в дискотека и мнението на туристите е плачевно
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

това което ми казваш има логика ас адвокат имам да си призная не съм се интересувал тлкова дълбоко ас сам женен за гъркиня амам абсолютно всички док обаче заслужава ли да фарля пари по съдилища и сам 99 на 100 че няма да пстигна нищо за кола която струва 500 ев в родос има организация на българите които са им взели колите хората ще правят подписка до евро съюза там ше участвам но сам ад ги боря е невъзможно
stefan_ginev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stefan_ginev »

Малко се отклонихме от темата но няма как в спора се ражда истината.Аз се интересувах от пътя най-вече защото си говорих с един мой бивш колега с който преди 2год. пътувахме през ден дестинацията София-Солун-София ,и го попитах за пътя през Илинден и той ми каза че има мн.завои а детето от тая година започна да му става лошо в колата та исках все пак да си направя някаква сметка дали да мина от там или покрай Серес.Относно полицаите в Гръцко който не е патил той не знае за какво става дума ,на наш колега който го бяха снимали с камера за превишена скорост щяха да му свалят номерата и искаха да го арестуват за това че не иска да им разпише акт в който пише само на гръцки,но да не си спамя сам по-темата :D

П.П .Вече те разбрах Иваче :wink:
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

извинявам се за спама провери обстойно всичко преди да тръгнеш положението е дузпа тук от мен на слука и безавърийно пътуване
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако те притесняват завоите мини през Кулата. Пътя си е екстра и няма да го усетиш. Допълнителни документи за колата не са ти нужни.
Приятна почивка :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
krankal
новобранец
новобранец

Мнение от krankal »

Колега пътя през Илинден в Гърция е супер и няма завои.Завои има по пътя Банско -Гоце Делчев по долината на Места, но е много живописен и не са остри.Няма движение и се патува прекрасно.Границата се минава за 5 минути!
И да не забравя, на кея на Кавала рибата се вижда от брега-да не си забравиш въдиците :D
Аватар
makari
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от makari »

Колега,мини си през кулата.
Ще ти дам следният пример:
Благоевград–Илинден–Кавала:205км: 3,30ч–3,45ч
Благоевград–Кулата–Кавала:222км: 2,40ч–3,00ч
Който не е учил започва да учи другите.
Публикувай отговор