Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първи щекарски риболов- Николаевка 27.05.2010
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Първи щекарски риболов- Николаевка 27.05.2010
Първо искам да изразя искрени благодарности на колегата nikgeo.
Та деня започна така- ставане в 6 оправяне обикаляне по магазините. Купуване на стръв млечна царевица, бял и торен. Пристигане на Николаевка в 8 часа. До към 9 вече разпънах целия салтанат и започнах да меря дълбочината на единадесетия метър- там беше около 50-60 см. Оставих повода да лежи на дъното. Реших да не захранвам, защото имаше доста червеноперки, които могат да те изкарат извън от нерви, още докато пропада такъма. Бях с плувка 4х15 гр. на Colmic, бидем 0.12 на Focus и кука Gamakatsu , номер 18. Започнах риболова с 5-6 прашки сладка царевица. Сложих на куката комбинацията от бял и торен, като след това извадих няколко каракуди, но между тях имаше и доста червеноперки и часовници, което ме накара да сменя тактиката, като риболовувам с зърно царевица и на деветия метър. Като дори и царевицата, нито суха нито млечна, раците не я оставяха на мира. Подавах по 3 зърна с прашката на всяка минута.
От към 10 часа се започна гол след гол- каракуди. Но и бързо замря работата след като пекна това слънце. И между рибите се хващаха и доста раци има няма на плувката съм извадил 15 и още 2 пъти толкова съм изтървал. Общо взето е това.

Е те този риболов доста ме грабна.Може и да се окаже, че той е моя риболов. Наслука
Та деня започна така- ставане в 6 оправяне обикаляне по магазините. Купуване на стръв млечна царевица, бял и торен. Пристигане на Николаевка в 8 часа. До към 9 вече разпънах целия салтанат и започнах да меря дълбочината на единадесетия метър- там беше около 50-60 см. Оставих повода да лежи на дъното. Реших да не захранвам, защото имаше доста червеноперки, които могат да те изкарат извън от нерви, още докато пропада такъма. Бях с плувка 4х15 гр. на Colmic, бидем 0.12 на Focus и кука Gamakatsu , номер 18. Започнах риболова с 5-6 прашки сладка царевица. Сложих на куката комбинацията от бял и торен, като след това извадих няколко каракуди, но между тях имаше и доста червеноперки и часовници, което ме накара да сменя тактиката, като риболовувам с зърно царевица и на деветия метър. Като дори и царевицата, нито суха нито млечна, раците не я оставяха на мира. Подавах по 3 зърна с прашката на всяка минута.
От към 10 часа се започна гол след гол- каракуди. Но и бързо замря работата след като пекна това слънце. И между рибите се хващаха и доста раци има няма на плувката съм извадил 15 и още 2 пъти толкова съм изтървал. Общо взето е това.

Е те този риболов доста ме грабна.Може и да се окаже, че той е моя риболов. Наслука

-
- разбира нещата
Re: Първи щекарски риболов- Николаевка 27.05.2010
Браво в тая тема има и риба ,не само снимки на язовира
Хубав репортаж и дано това ти е най-слабия риболов
Успехи 

- Skorpi
- сериозен играч
Браво ,браво добре си я направил 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- фен клуб-скобар
Па доволно. После си вземи и един хубав живарник, че с тоя металния... те издава като аматьор щекар 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В процес на избиране съм. 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво за сефтето, всеки следващ риболов да ти е по-силен 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво супер си се справил . 

Браво малкиа,добър риболов си направил ама защо не се обади бре? щете глобявам да знаеш

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво супер е сефтето,от сега нататък капотата ще стават рядка слука!
Хич не се връзвай за металния,те не разбират.
Хич не се връзвай за металния,те не разбират.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- и господ не е толокова добър
Супер е първия, дано за напред още повече 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- pachosz
- сериозен играч
Браво и от мен!! Чудесно си ги наскубал
Колега, аз не разбирам много от плувки и от щекарски термини, ама какво значи "плувка 4х15 гр." ?

Колега, аз не разбирам много от плувки и от щекарски термини, ама какво значи "плувка 4х15 гр." ?

-
- сериозен играч
Добро начало 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..