Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Да добавя някой промени.
Добротич-20лв 3 сопи,риба до 10 кг вече се взема.шаран ,амур(на плувка и царевица)
Генерал Колево-10лв три сопи.Риби над 3 кг се пускат,Задалвително максимумум две куку,дюшек и антибиотик
Добротич-20лв 3 сопи,риба до 10 кг вече се взема.шаран ,амур(на плувка и царевица)
Генерал Колево-10лв три сопи.Риби над 3 кг се пускат,Задалвително максимумум две куку,дюшек и антибиотик
-
- новобранец
колега неси прав за елешница бил сам свидетел как вадят 26,300 шаран хората бяха там цяла седмица но са имали резолтат във папура откъм дебелец аз ходя там от 6-7 години но само дребна червеноперка и костур до 0,500 миналата година се появи и червен шаран около 1,500 но много зор се хваща за цяла година едно шаранче на стапалатаsvilen_sa6kov написа:Ако не се лъжа питаше за Елешница.Vojd_of_CarpTeamPRD написа:Искате информаций за водоеми в област, а
когато аз помоля за една - две снимки на даден
водоем или информация дори и малка, никой
пет пари не дава.... ? Спирам с информацията и аз !
Много зле и не си струва да биеш път до там. Маломерни червеноперки и костурчета и то само на плувка.
На дъно никога нищо не ми е пипало там.
Много кофти е пътя и не си струва да си разбиваш колата за да ловиш такъв ситнеш.
Шаранджия няма какво да търси там - гарантирам ти/ на тоя язовир съм израснал/ - шараните са много малко на брой и много хитри диваци, никой не е хващал на въдица такова нещо там или поне аз не знам.
Сомовете пък са сомчета от порядъка 500 грама и то много рядко.
Казвам ти това за да си спестиш ходенето и нервите.
Иначе и аз като теб вече в тая тема нищо не споделям, защото се чете от хора който са с по-едно мнение в този прекрасен форум, като активността им се изчерпва само и единствено с влизането в тази тема и то за да разберат да не са отървали някое местенце с риба, за което не знаят. Тези въпросни хора - едно на ръка не споделят нищо, а другото след това ходят на посочените места и практикуват способи на риболов, които меко казано никак не ми се нравят.
Между другото тая тема отдавна трябваше да се заключи/ автора и е брат ми/ защото никой не чете а се задават постоянно въпроси на които отговорите са само страничка по-назад или два реда по-нагоре.Излишно се разводнява и едни исъщи неща се повтарят по 100 пъти, то така темата ще стане 500 страници и съвсем никой няма да чете.
В заключения SWORD-и наслука на теб , братле и много тлъсти шаровци да надърпате тая година компанията от PRD.
-
- ще става разбирач
В Елешница между другото няма нито един папур
. Други треви колкото искаш ама папур няма. Иначе си прав. Има шаран в язовира, но много малко. Има единични бройки доста едри, но иди ги хвани. Това са шарани оцеляли след двадесетгодишен период на яко мрежосване. Освен това Елешница е страшно специфичен язовир, аз поне друг като него не съм виждал. Рибата си има строги предпочитания относно места за хранене. На дъно на вътре не знам някой изобщо да е вадил шаран. Миналото лято излезе някой и друг шаран около килото, но това беше понеже нивото на водата беше паднало на половина. Аз имам наблюдения върху язовира вече 23-4 години и толкова празен не го бях виждал никога. Просто рибата беше наблъскана нагъсто. Но дори и така е трудно да се излъже шаран там. Та ако смятате да ходите на еднодневен или двудневен излет да търсите точно шаран, по-добре премислете. 80км за капо са си множко.

-
- научил се да хвърля
Благодаря за пожеланието и да ти се връща тъпкано!svilen_sa6kov написа:В заключения SWORD-и наслука на теб , братле и много тлъсти шаровци да надърпате тая година компанията от PRD.
П.С. На Елешница и не само там, не може да отидеш за една или две вечери и да изкараш 3 шаран по 15 кг! Там се иска търпение, спокойствие, тишина и т.н. Да подаваш храна на едно и също място всеки ден. Безопастни и колкото се може по "невидими" монтажи, флорокарбони и т.н. Малки куки, тънки, а не дебели, релеф на дъното, дълбочини и всичко. Замисляме отбора да направим юни месец за пет или шест нощувки риболов там, но да видим! Сигурен съм, че ще имаме резултати и то доста добри! Поздрави!
колеги някой знаели нещо за язовир манастир
-
- научил се да хвърля
Забрави го като дистинация просто!zazec написа:колеги някой знаели нещо за язовир манастир
Предполага, това е достатъчно...
колеги здравейте и от мен само за инфо на 25-ти ходих на ген.Колево и останах приятно изненадан красив язовир с класни рибоци цял ден не бутна ама към 18 и 30 бати ти шарко таман 4 килца реши да се покаже на брега и да зарадва със снимков материал моя милост .На протеиново топче ама снимките утре ще ги кача е кабела ми нещо се скапа.Просто не повярвах ,че има локва във Варненско неотърмъчена и с хубави риби ,колегата до мен изкара дядо му на моя 7 и 200 направо бях изумен и двата героя плуват в язовира и чакат пак някой да зарадват
Колега няколко поста по нагоре бях споменал инфо за яз.Здравец,в същия ден на разходка по язовирите,отидох и на яз.Манастир.Когато пристигнах в селото първите хора които срешнах и реших да попитам как се стига до язовира бяха две циганета и едното от тях ми каза че баща му е пазач там,язовира е арендован и зарибен,отваряне след 2 години!Не отговарям за истинноста на това защото не отидох на място.zazec написа:колеги някой знаели нещо за язовир манастир
Някой от варна за риба без транспорт съм и съм винаги свободен
-
- научил се да хвърля
За ГК, това е слабо. Явно не сте уцелили деня. Къде бяхте застанали и имаше ли много хора?!jivko7907 написа:колеги здравейте и от мен само за инфо на 25-ти ходих на ген.Колево и останах приятно изненадан красив язовир с класни рибоци цял ден не бутна ама към 18 и 30 бати ти шарко таман 4 килца реши да се покаже на брега и да зарадва със снимков материал моя милост .На протеиново топче ама снимките утре ще ги кача е кабела ми нещо се скапа.Просто не повярвах ,че има локва във Варненско неотърмъчена и с хубави риби ,колегата до мен изкара дядо му на моя 7 и 200 направо бях изумен и двата героя плуват в язовира и чакат пак някой да зарадват
На какви топчета ловихте мм и аромати?! П.С. По често трябва да преглеждате подфорума "Моят риболовен излет"

-
- ще става разбирач
Колеги за язовир Блъсково - как е пътя от селото до язовира? Черен или асфалтов. Има ли проблеми при дъжд?
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Черен, Коле, черен и определено ще имаме голям проблем с мойта кола, че и с твоята също. Миналата седмица го проверих.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- научил се да хвърля
Черен, но не е толкова зле! Излизали сме от там при проливен дъжд!
Кога ще ходите на Блъсково, тази седмица ли?!
Кога ще ходите на Блъсково, тази седмица ли?!
колеги аз ще ходя н блъсково във понеделник имали и други които ще ходят
-
- научил се да хвърля
Аз в неделя с Жоро!
Който ще ходи ЛС!
Който ще ходи ЛС!