Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
- pachosz
- сериозен играч
Re: Видове кльонкове
Дончо, ше ме извиниш, ама баш ъгъла за правата дръжка си е добре.
Колега, виж което ти каза VGS. Освен изтъняване, също и малко стесняване на ножа, после доизшлайфане, да стане съвсем финна повърхността, лакиране, и кльонка ще пее
Струва ми се обаче, че петата е доста голяма, а така ще е по-труден за кльонкане. Около 35х45 ли е елипсата? Ако е толкова, може да я понамалиш като цяло размера на петата. Да не те притеснява, че ще изчезне вдлъбнатото. Примерно 30х36 е достатъчно. И много по-голяма да е, не е проблем, но поне за мен става доста уморително продължителното бучкане с такава голяма пета.
Колега, виж което ти каза VGS. Освен изтъняване, също и малко стесняване на ножа, после доизшлайфане, да стане съвсем финна повърхността, лакиране, и кльонка ще пее

Струва ми се обаче, че петата е доста голяма, а така ще е по-труден за кльонкане. Около 35х45 ли е елипсата? Ако е толкова, може да я понамалиш като цяло размера на петата. Да не те притеснява, че ще изчезне вдлъбнатото. Примерно 30х36 е достатъчно. И много по-голяма да е, не е проблем, но поне за мен става доста уморително продължителното бучкане с такава голяма пета.
- Don4o_62
- учете се от него
На тоя етап на снимката,съм сигурен на 200пр.,че няма да изкара звук.Пак се обзалагам на по
на някой язовир.Нека колегата първо пробва,и като каже резултата, продължаваме спора,докато излезе истината 
Ето го кльонка на раздора

Нека и майсторите кажат нещо
.

Ето го кльонка на раздора

Нека и майсторите кажат нещо

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Дончо кажи къде ще откриваш,аз съм си писал 5 дена отпуска от 9 месеца-с моя капитан на голем язовир-Жребчево или Иваиловград-с проверените-знаеш кои нема се повтарям
Пусни рубриката за първия Тото сом на откриването 

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
Да бе,глей да не кажа
.За кво обикалях през забраната,на няколко ГОЛЕМИ язовира да го гледам със сонара къде се върти и кво яде
.Тотото ще се разбере на разбора на есен 

- pachosz
- сериозен играч
Бе то на откриването къв сом, то голямо буане тогава. Той сома се стресира и се заравя на една педя под тинята, да не чува кво става отгоре му

Пък по въпроса на колегата, ей такава корекция имах предвид:

Пък по въпроса на колегата, ей такава корекция имах предвид:

Don4o_62 , като го направи момчето, да ми го прати аз да ти напрявя клипче как вади звук с този ъгъл.
А обзалаганията си ги направи с него, само гледай да не заложиш много , че ще губиш
А обзалаганията си ги направи с него, само гледай да не заложиш много , че ще губиш

- Don4o_62
- учете се от него

Нали му казваме да пробва,и да казва.Но нещо много срамежлив излезе

Ирина Флорин....."Аз съм само цвят лилав....люляк съм,люляк съм".pachosz написа: Пък по въпроса на колегата, ей такава корекция имах предвид:

http://www.youtube.com/watch?v=MEfSb8ipJiw

http://www.youtube.com/watch?v=dfwSCAFtSsc

- Don4o_62
- учете се от него
Гледам на Емовия,като съхнел,нещо взела да се изправя петата
.Сигурен съм,че като го завърши,петата още малко от съхненето ще се е изправила 
Той между другото отдавна е готов,и Емо ако иска,може да ви го покаже на лични

Той между другото отдавна е готов,и Емо ако иска,може да ви го покаже на лични

Последно промяна от Franko на Пет Май 28, 2010 7:29 pm, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Благодаря за съветите!След корекциите пак ще го покажа.
- pachosz
- сериозен играч
Don4o_62 написа:... като го завърши,петата още малко от съхненето ще се е изправила

Емо, това ли е люляк? С тоя контраст на двата цвята сигурно е станало много красиво след лака.

Франко, гледам добре си уплътняваш времето

Риболовци.
Кльонка се бачка и в момента....люляк.pachosz написа:Don4o_62 написа:... като го завърши,петата още малко от съхненето ще се е изправила![]()
![]()
![]()
![]()
То майтап, ама може па и да се поизправи, зависи от коя страна му пече слънцето докато съхне
![]()
Емо, това ли е люляк? С тоя контраст на двата цвята сигурно е станало много красиво след лака.![]()
Франко, гледам добре си уплътняваш времетоХубавец е станал!!!

От на Люсеин кльонковете 1-я е изцяло мой модел.Чука с голяма лекота.....бих казал прекрасно.Ползва го Тарзан,но не знаех,че Жоро е бачкал същия модел.Там недостатъка е долу.Никога не можеш да го направиш по жилите.За това е добре,петичката да е метална занитена,а на горе дърво(иначе се чупи лесно при изтъняване).

- pachosz
- сериозен играч
Красота тоя люляк
Не беше точно същия, но почти. Кръстих го "козия крак" щото формата на ножа му на такова ми приличаше
Направих си и за мен 2-3 такива и за лекотата на чукане се убедих сам

За него знам, аз си го харесах от една твоя снимка до чинията с агнешко, само че там беше металенEmo-83 написа:...От на Люсеин кльонковете 1-я е изцяло мой модел.Чука с голяма лекота....

Направих си и за мен 2-3 такива и за лекотата на чукане се убедих сам