Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Стопиране на ваглер?
Модератор: Paublo_Eskobar
Стопиране на ваглер?
Какво използвате за фиксирането на ваглера. От прочетеното открих:
- силиконови топчета, но те запъвали на водачите;
- мънисто с конец с възел готово за стягане;
- възелче от влакно и мустачки от по 1см.
Кое е най-удобно и практично. С тези възелчета не се ли наранява основното. Колко трябва да се стяга. Преместването на съответната контра как се осъществява от гледна точка ненараняване на основното влакно.
- силиконови топчета, но те запъвали на водачите;
- мънисто с конец с възел готово за стягане;
- възелче от влакно и мустачки от по 1см.
Кое е най-удобно и практично. С тези възелчета не се ли наранява основното. Колко трябва да се стяга. Преместването на съответната контра как се осъществява от гледна точка ненараняване на основното влакно.
-
- фен клуб-скобар
Re: Стопиране на ваглер?
Вземаш си силиконови стоперчета според дебелината на влакното и си готов.
Друго по практично незнам!
Не ти трябват възли, не ти трябват мъниста!

Не ти трябват възли, не ти трябват мъниста!
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

Ако е сьс мач би ли ми обяснил тия силиконови стоперчета как ще минат през най-горните водачи ???
- slayder
- ще става разбирач
Ако ловиш с мач най подходящо е влакното с 2 см. мустаци или готовите конци с мъниста.
Дава ли? И дава и взема.
-
- фен клуб-скобар
DiE HarD написа:Ако е сьс мач би ли ми обяснил тия силиконови стоперчета как ще минат през най-горните водачи ???
Не съм ловил с мач и незнам

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

-
- кандидат преподавател
В заглавието се говори за "стопиране"-е,ако става въпрос за спиране на ваглера на определената дълбочина на ловене,споделям напълно първата част от становището на slayder.На първия ред от текста обаче се говори вече за "фиксиране"-ако става въпрос за блокиране на ваглера на определена дълбочина /риболов с фиксирана плувка/,добре е това да става със силиконови стопери.
За мач питах, сори за неуточнението.
Относно стягането на принципа проба-грешка ли е. Постепенно докато не спре да се плъзга? В последствие преместването за корекция има ли значение да се намокри или не.
Относно стягането на принципа проба-грешка ли е. Постепенно докато не спре да се плъзга? В последствие преместването за корекция има ли значение да се намокри или не.
Не мога да разбера защо пълните форумите с едни и същи теми,при положение че има писано,и ако просто искате да се изкажете,да трупате мнения или друго някакво желание ,то го направете в съответните такива!!!!Иначе като използва човек търсачката,излизат плюс смислените и градивни мнения,и доста глупави такива.
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
INCUBUS, за подвижен ми е питането и за съответното законтряне как да направя.
sas79, и без търсачка вече изплува глупаво мнение....
-
- новобранец
здравейте колега ще ти отговора точно и ясно как се стопира въглерчето въпреки че в монтажи го има написано хиляда пъти най доброто според мен и не само според мен е правиш два възела последователни от монофил N18vazlite са като как си връзваш кука линията играе роля на жилото на куката плюваш и пристягаш едновременно от двета страни лесно и елементарно когато установиш дълбочината стягаш и оставяш мустачки окло 2 santa силикона не играе повярвай ми дано сам ти бил полезен
vinagi ima dve mnenia ,,,gre6noto i moito
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=81&t=32225-Цялата тема е за стоп възли,и
Преместването на съответната контра как се осъществява от гледна точка ненараняване на основното влакно.
-
- кандидат преподавател
Колегата ти е отговорил - връзваш две възелчета /както се връзва кукичката /,плюнчиш и затягаш доближени едно до друго,с мустачки по 1,5-2 см и работата е опечена.Наистина,пише го във форума -чети.
-
- разбира нещата
Има мачови силиконови стопери ,конусни като конуса е по посока на изнизването и си минават свободно през водачите Trabuko -1,20лв 5обикновенни+5мачови
Щом казваш -може и така да е!!!otkata написа:sas79, и без търсачка вече изплува глупаво мнение....