Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

За сом с кльонк
Модератор: bobopeli
Re: За сом с кльонк
Не е така бате.Имам приятели дето сега се учат.Всичко им споделям.Но те са добронамерени.Питат постоянно....даже ми е приятно да разговарям.Често се смея,но и те се смеят.Ако роптая срещу нещо е умишлената лошотия.abramovich написа:Емо пише този който има какво да каже и какво да покаже.За жалост така е в спорта,хобито,секса и др.Който може го практикува а другите са по трибуните и гледат ако могат да прихванат нещо.
Иначе хората си имат риба и хващат.Винаги ще са по-напред от нас,защото я няма зависта и си споделят.
Вижте това филмче,кога ще стане това тука....питай те ме.
http://www.team82.fr/seyret/atomique-leurres.html
На този фабричен монтаж изваждаш единия слой пипала и го обръщаш обратно стягайки го със семеринг.По този начин едните ресни се отделят от другите и стоят по стърчащи.На долните ресни слагаш топчета.А отгоре на оловото някаква малка плувка,като тази дето ти я пуснах.Клатиш,когато видиш или усетиш,че има сом.GODzillata написа:Ами този фабричен монтаж?![]()
И да му се сложат топчета?
Тъй като гледам прикрива куката...и като сложиш малко блатни червеи....

При язовирите има друг гяволък,но за него друг път.
-
- новобранец
Забелязвам че има светлина в тунела,все повече риболовци пускат рибите.Ако има повече като теб да споделят опита си ще е по добре а иначе все ще се намери някой който умишлено ще пречи.

Без битка няма победа!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Emo-83 написа:...
На този фабричен монтаж изваждаш единия слой пипала и го обръщаш обратно стягайки го със семеринг.По този начин едните ресни се отделят от другите и стоят по стърчащи.На долните ресни слагаш топчета.А отгоре на оловото някаква малка плувка,като тази дето ти я пуснах.Клатиш,когато видиш или усетиш,че има сом.![]()

Поръчах го. Както и някаква тракалка.
А плувката за к'во викаш, че е?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Don4o_62
- учете се от него
Тава го правих миналата година,като го взаймствах от един руски филм.Октопода беше същия,както и монтажа,но вместо силиконова пиявица(моя случай),слагаха по няколко дебели червея.Найстина хващаха,но там има риба
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- вече хвърля и на тежко
Много ми харесва че живна темата,благодаря за съветите към мен,както и за споделения опит.кажете сега при дъжд с прегърмяване заслужава ли си мокренето (за язовир става на въпрос)?Също искам да питам ако се свали оловото с монтирания октопод плътно над куката,няма ли да е наи добре?Видях подобен монтаж на оловото в снимка на отец Нафърфории.А тои защо не пише вече?
Е тука нещо показват http://vbox7.com/play:5fbe7f2a&al=1&vid=2241437

Риболовци.
Вероятно не съм разбрал точно за какъв вид монтаж говори GODzillata. Моля за извинение, ако съм създал объркване. В постовете си имах предвид монтаж с жива рибка и скриване на куките с октоподи. Пускам ви друг монтаж, с който аз все още не съм работил и за който може би се отнасяше питането на колегата.
http://www.youtube.com/watch?v=CtpV7xvdlfg
http://www.youtube.com/watch?v=CtpV7xvdlfg
Правилно си разбрал.Иска да го ползва за допълнение към монтажа,както и много други го правим.GODzillata написа:Нямам идея да го ползвам като стръв, а като атрактор...та в тази връзка, щом целта е да се скрие метала, то значи ли, че е по-добре да го надена веднага над куката...ъъъ...или пък да скрие оловото...мне, оловото ми е покрито с нещо като гума...та к'во за куката?.
Може и само с октопода,но аз лично този метод не съм го пробвал и за това не мога да взема отношение.
За скриването на куките при мен изглеждат така нещата.Едната на гърба,а другата в дивия.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- pachosz
- сериозен играч
Ееее, Франко, уби ме! И на бутилката си махнал етикета, да няма реклама

-
- сериозен играч
Интересна теза,Emo-83 написа:Начина по който сома атакува октопода дава отговор и на това как да действаме и когато го няма.
Всичко е мн. просто.Като в Анимал планет.Как действа хищника!...Когато жертвата му е сигурна я пуска на малките си да се учат.Кога я атакува отново!Естественно,когато побегне и предизвика инстикта за убиване.
Така е и със сома.Идва,върти се без да взима.Той не винаги е гладен.За това трябва да предизвикаме атаката за убиване на жертва.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Те даже мирните риби идват от любопитство.Много колеги отчитат и тях за сом.Обикновенно плуват като пирони под стръвта. 

-
- ще става разбирач
ТочноEmo-83 написа:Те даже мирните риби идват от любопитство.Много колеги отчитат и тях за сом.Обикновенно плуват като пирони под стръвта.

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хм...мирните риби са плашливи и биха избягали, уплашени от кльонкането.
Ще пробвам само на октопод с подобен монтаж:

Ето тук има интересна статия, акцентът е, че при лов на сом трябва да задействаме колкото може повече от сетивата му.
А тук има интересни монтажи.
Ще пробвам само на октопод с подобен монтаж:

Ето тук има интересна статия, акцентът е, че при лов на сом трябва да задействаме колкото може повече от сетивата му.
А тук има интересни монтажи.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Това не е верно....запомни го от мене.А дали се плашат по същия начин от водолазаGODzillata написа:Хм...мирните риби са плашливи и биха избягали, уплашени от кльонкането.

Всички риби са любопитни и идват при стръвта....особенно,ако няма хищник до нея.Големите са по-умни и с инстинкти за оцеляване.Всеки се плаши от нещо....особенно,ако е ял камик или е видял,че има жиш.

Сома няма естествен противник във водата....освен самия си вид.Не случайно той е най-слабо плашливата риба....стига да е с достатъчни размери.
Опитвайте се да разсъждавате по време на риболов.Той не се състои само във връзването на такъмите....каквото и качество да са те.Не ме мислете,че съм луд.Всичко това съм го научил.Има много по-добри риболовци от мен.Те могат да са умни хора с инстинкти или простовати с природен интелект.Въпроса е,когато ти насочат вниманието към нещо...... да се замислиш....,ако има с какво.

Точно така ме научиха да ловя шаран.Винаги сядах и гледах язовира.Мислех, разсъждавах...и наблюдавах.Всички останали бързаха да наметат пръчките,защото миналата година точно на това место са хванали шаран.После казваха,че ми вървяло и съм ръчкан.Нееееееееее за 1-ви път ми го каза един дядо от Ямбол.После същото го видях в един Хасковлия и чак тогава си изградих философия за риболова.
В момента съм зле с доста видове риболов(еволюция)....забих се с този кльонк.Но ми стигат думичка и поглед в такъма на знаещия за да влезна в час.