Стопиране на ваглер?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: Стопиране на ваглер?

Мнение от Paublo_Eskobar »

sas79 написа:Не мога да разбера защо пълните форумите с едни и същи теми,при положение че има писано,и ако просто искате да се изкажете,да трупате мнения или друго някакво желание ,то го направете в съответните такива!!!!Иначе като използва човек търсачката,излизат плюс смислените и градивни мнения,и доста глупави такива.
Нищо не пречи да има една опреснителна тема!А и си мисля,че ако ползваме само търсачката ще стане читалище,а не форум.Колегата си е задал хубаво въпроса,това е достатъчно да не се спами. :idea:

Значи незнам дали е най добре,но гледам,че се събират вече три мения за стоп възелче от монофил.Трябва да са две за всеки случай,ако едното избяга.За предпочитане възелчето да е със същото сечение на влакното с това на основното.Мустачки оставяш колкото да минава през водачите.И не се притеснявай,добре натегнато възелче не наранява влакното. :wink:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Съгласен съм с мнението на Pablo,само,че по дългите мустачки задират по -малко по водачите на мача защото са по меки.
Дава ли? И дава и взема.
vladorodos80
новобранец
новобранец

Мнение от vladorodos80 »

колега неподвеждайте момчето с тези силиконови глупости няма по добър и проверен начин от възлите има ги във форума описани елементарни са и са 100%ефективни аза тръбукото дето казваш позволява само когато дълбочината на която ловиш не надвишава дължината на пръчката и тогава се обесмисля подвижня въглер мое мнение
vinagi ima dve mnenia ,,,gre6noto i moito
otkata
новобранец
новобранец

Мнение от otkata »

Благодаря за линка, благодаря за отговорите.
За четене четох, но при новобранец колкото повече четеш толкова повече се объркваш и тн...
Всичко е лесно като го знаеш.
Основното ми хоби е фотографията и по същия начин се усмихвам на подобни въпроси, но това е нормално.
Paublo_Eskobar, точно за сечението размишлявах добре, че ме изпревари )))
Като цяло при варианта с възелче от влакно ми беше избягало второто такова, но вече си изясних нещата.
Още веднъж благодаря на всички.
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Аз използвам най обикновен здрав конец.Вързвам като кука с лопатка,правя 3-4 намотки и стягам.После ако конеца се движи лесно добавям няколко обикновенни възела около влакното.Конеца не наранява влакното,а и във водата допълнително леко се стяга.Наслука!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп... :D

Още един глас за възела от монофил,но с по-дълги "мустачки" :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

И аз от дълго време ползвам два възела от корда малко по - тънка от основното влакно. Мустачките 2-3 сантиметра и нямам проблеми. За фиксиране на ваглери или стикове използвам малка оловна съчмичка.
Христо - наслука на всички
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Аз пък ползвам готовите стоп възли с мъниста, не че немога да връзвам стоп- възел, ама мързела... :lol: . На едини мач имам и стопери ( мачови) и така бива, но стоп- възела е по-добре :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

няма нищо по добро от конеца пък кои каквото ще да казва мънистото не е задулжително аз ползжам само конеца и си реших проблема със закачанеето на върхожия водач
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

аз само ловя с силиконови стопери но не съм с мач.
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

В началото имах доста проблеми със силиконовите стопери. Най-съм доволен от възлите с мънисто (готовите от магазин). Имаше едни много добри на филстар вързани на игла, но вече не намирам по магазините поне тука в Плевен. А относно възлите от монофил много бързо износва основното. Това е от мен дано съм помогнал :]
Match Fishing :]
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

yxaaa написа:В началото имах доста проблеми със силиконовите стопери. Най-съм доволен от възлите с мънисто (готовите от магазин). Имаше едни много добри на филстар вързани на игла, но вече не намирам по магазините поне тука в Плевен. А относно възлите от монофил много бързо износва основното. Това е от мен дано съм помогнал :]
От какво се износват колега.При местене на възела иска.... плюнка,от каквато и да е материя възела ,ако се мести на сухо има вероятност да ти прецака влакното от температурата ,която става при триенето.Правя два възела един до друг от 0.20мм корда с дължина на мустачетата15-20мм.Задължително имам монтирано и мънисто между вирбела на ваглера-слайдера и под него гумена перла за амортизатор.
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

От какво се износват колега.При местене на възела иска.... плюнка,от каквато и да е материя възела ,ако се мести на сухо има вероятност да ти прецака влакното от температурата ,която става при триенето.Правя два възела един .....
Износва се при местене не знам аз ли нещо не го правя както трябва, но при местене се самозатягаше късах 3-4 пъти основното и спрях да правя възли от монофил :) използвам купешките.
Match Fishing :]
tiso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tiso »

Значи, да си кажа и аз мнението.
Като цяло съм с двете ръце за възли от монофил, законтрящи се един с друг и с дължина на мустачето около 8-10мм. Изплозвам диаметър равен или с един размер по голям от основната линия.При по-тънките нещата се усложняват. И с манистата нещата се получават, но зависи от тежината на ваглера и дали не се лови зимно време когато влакното често замръзва.Използвал съм мъниста при слайдери и не съм доволен.
Като цяло стоперите от силикон не стават при мач ,освен ако не говорим за удоволствие при риболова а за мъка и псуване.

пп има на пазара монофил предназначен точно за тази цел.
Националният ни отбор по допинг беше заловен да вдига.... щанги !
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

При риболов със слайдер се използват биберони за монтажа на слайдера
Изображение
който е с голям отвор на вирбела в основата и е задължително мънистото да не преминава през стоперните възли,а отвора на вирбела е по-голям за да се изнизва по-бързо при пропадането до дъното/има по-малко съпротивление/,така,че е повече от препоръчително да се използват мъниста.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”