Карнобат again

Модератори: bobopeli, sapuna

IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Карнобат again

Мнение от IvanIvanov »

Здравейте колеги, забрана е, няма къде да се ходи за риба, за това избрахме познатата вече дестинация, язовира в Карнобат. Искам да уточня, че този излет бе много специален за мен, защото хванах първият и надявам се не последен сом. Въпреки че беше маломерен, изпитах невероятни емоции и удоволствие от улавянето на този достоен противник.
Сега по същество, тръгване в 7:00 от Бургас :
Изображение
Пристигане и "посрещане" от язовира в 7.30:
Изображение
Изображение
Разпънахме сергийките около 8.00 и започна "великото" чакане.
Естествено целта на днешният риболов бяха шараните. Лових на мач и косъм с по две царевички.
За час и половина едно изкарано шаранче, около килограм. Ясно беше, че днес шарани няма да се ловят, затова сложих грозд торни на мач въдицата и чаках, чаках, чаках .... и към 10.30 плувката тръгна наляво, после надясно и за доказателство, че отдолу има риба се потопи. Последва засичане, докарах рибата почти до брега, държеше се като шаран, но щом заби на дълбокото с бясна скорост, разбрах, че е сом. Удоволствието от вадене на дори малък сом на мач въдица, е велико ! Цели 15 минути борба и в кепа се озова този красавец:
Изображение
Изображение
Изображение
Естествено беше релийзнат по бързата процедура и за съжаление друга риба така и не хванахме, но съм изключително въодушевен и развълнуван от днешния риболов.
Ето и останалите снимки от излета:
Изображение
Изображение
Изображение
Тази не знам как се е получила :lol:
Изображение
Това беше от мен колеги, НАСЛУКА !!! :)

П.С: Ще кажете, че много се вживявам за някакво си бебе сом, ама ми е простено, все пак ми е сефтето :lol:
Рибата къща няма...
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Карнобат again

Мнение от tisho_9610 »

супер сте си изкарали и много хубаво сомче.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Браво,колега!Личи си,че се вълнуваш и все още си в плен на положителни емоции!Нали затова го практикуваме този спорт :wink:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от IvanIvanov »

riibok написа:Браво,колега!Личи си,че се вълнуваш и все още си в плен на положителни емоции!Нали затова го практикуваме този спорт :wink:
Естествено :)
Рибата къща няма...
Бат Борю
новобранец
новобранец

Мнение от Бат Борю »

Колега, поздравления за прекрасния излет, а в риболова (за щастие) размера наистина няма значение - сома, дори и с неголеми размери, наистина е достоен противник и носи незабравимо изживяване. Подобна слука и занапред, а може и "товарния" да закачиш скоро :axe:
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Колега, това е моят сом, който изпуснах преди месец и нещо :-) Даже /нали е изтърван/ мисля, че беше по-голям. Просто тогава нямах готовност за сом и оня плясна няколко пъти, кепът беше на 5 метра от мен..и така - избяга. Не съм описал случката тогава, защото нещо ми дойде в повече този водоем. Рибата не вървеше този ден. Аз бях на отсрещната страна /срещу ресторанта/. Шараните бяха на талази почти в краката ми и за разнообразие на колегите отсреща просто гребнах в един момент с кепа и си извадих шаран. Естествено, пуснах го веднага, след което си събрах чукалата и си тръгнах, защото се почувствах като в МЕТРО. Това за мен не е риболов. Може да не съм прав.
IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от IvanIvanov »

stih написа:Колега, това е моят сом, който изпуснах преди месец и нещо :-) Даже /нали е изтърван/ мисля, че беше по-голям. Просто тогава нямах готовност за сом и оня плясна няколко пъти, кепът беше на 5 метра от мен..и така - избяга. Не съм описал случката тогава, защото нещо ми дойде в повече този водоем. Рибата не вървеше този ден. Аз бях на отсрещната страна /срещу ресторанта/. Шараните бяха на талази почти в краката ми и за разнообразие на колегите отсреща просто гребнах в един момент с кепа и си извадих шаран. Естествено, пуснах го веднага, след което си събрах чукалата и си тръгнах, защото се почувствах като в МЕТРО. Това за мен не е риболов. Може да не съм прав.
Разбирам, но е забрана все пак, няма къде да се ходи, а и в околията нема такова жУвотно сом.
На този язовир отскоро са пуснати сомове, не са един или два, затова е напълно вероятно да е друг сом :)
Рибата къща няма...
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Добро излетче си спретвал колега.А щуки има ли,или вече са мит???
IvanIvanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от IvanIvanov »

vesko_bs написа:Добро излетче си спретвал колега.А щуки има ли,или вече са мит???
Колеги от форума казаха, че са ги изкарали, затова не съм и пробвал, нито на железа, нито на жива стръв. Сега новия хит е сома :lol:
Рибата къща няма...
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Добър разказ ама не видим снимките ... :smt102
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

:smt017 и аз нещо не ги скивам снимките
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

И аз нещо не виждам снимките :? :?
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

и АЗ
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Като за сефте, добре е ! :drinkers:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Еее, хубави бяха снимките! Къде се дянаха? Иначе поздравления за хубавия излет. Наистина, оня беше по-едър. Аз за пръв път закачах сом и на фона на скуката, която битуваше този ден на язовира, просто от раз адреналинът скочи. Сомът се беше скрил в един от храстите до брега. Обаче за стръвта - сутринта вдигнах едни тежки плочи, под които едни тлъсти червеи бяха. Имаше един, от който за пръв път ми стана гадно, гледайки червеи. Тоя беше плосък и тлъст..цял живот стоял затиснат под плочата. Та на него се закачи сома. Но оборудването беше за доста по-малки рибки..
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”