Какво??

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Какво??

Мнение от chirusa_bg »

Какво ще се случи, ако на директна линия сложа 2 плувки. Първата примерно 0.3гр да показва кълването, а другата по-голяма с по-високо собствено тегло (нещо като микро булдо), за ракета носител при замятането?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво??

Мнение от Stefko »

chirusa_bg написа:Какво ще се случи, ако на директна линия сложа 2 плувки. Първата примерно 0.3гр да показва кълването, а другата по-голяма с по-високо собствено тегло (нещо като микро булдо), за ракета носител при замятането?
Нещо не стоплям :roll: :oops: :roll: Не, че имам опит с директните телескопи, но технически не мога да си представя монтирането на 2 плувки :?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Една над друга с разстоятие около 40см между тях. Реално работи само малката, а втората е тежест при замятането
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

пич, сори ама тоя директен да не е около 15 метров :?: :?: :?: :?:
нещо май не схващам :oops: :oops: :oops:
разбирам по-тежка плувка за боло или мач ама за директен...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Абе аз се сещам какво искаш да направиш, ама явно съм малко 'абен и не мога да си го представя на практика :roll: :roll: А какво ти пречи да пробваш, щом ти е хрумнало :?: Струва ми се, че няма да се получи все пак, но може пък да изскочи нещо революционно ;)
Кърцата написа:пич, сори ама тоя директен да не е около 15 метров
нещо май не схващам
разбирам по-тежка плувка за боло или мач ама за директен...
Що бе Кърца му трябват 15 м. Представи си, че човека иска с някоя седмица да хвърли ултра-лека плувчица във ветровито време :? (аз поне така си представям дилемата му :roll: )
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мисля че е възможен един друг начин ако е проблема във вятъра.

Пак линия с малка плувка но с крайна по-голяма тежест и куката с повода на основнаталини закрепена подвижно, за да може да се контролира дълбочината, при що годе равно дъно и отпусната корда от върха на телескопа става номера(правил съм си такива експерименти) :oops: :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И това е идея, но пък тогава няма да може да се лови на "пропадане" , а ина4е Стефко ми схвана идеята.
С 8м просто не се получава ако искаш да ползваш малки плувчици
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

представих си го!!!!
би трябвало да стане, само ме притеснява няма ли голямата плувка по време на полета да изпреварва малката и куката и да се получава предпоставка за оплитане. ама пробване му е майката...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Аз имам 8-метров директен Tica Winner 8.00m 307gr въпреки че е един от най-добрите в класа си под 3 грама плувка никога не ползвам... дори и в безветрено време...точно затова сега до продавам и ще взимам щека... просто щеката е най-доброто решение каквито и схеми да се мислят...просто някак си не се връзват... все се прави някакъв компромис... моя съвет по-тежки плувки , добре утежнени и това е.
Клавиатура риба не лови!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Вярно е че няма да стане на пропадане, може вместо плувка да се сложи булдо така или иначе плувката ще стой легнала(допълнителната), при всички положения замятането трябва да е силно за да не се оплита.

А за щеката, тя те лишава от всякаква мобилност и там захранката играе много голяма роля. Демек за зимата не става, освен ако не знае човек точно къде се е групирала рибата.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

на пропадане ще ловиш като разположиш основното утежнение на около 1м и повече,ако позволява дълбочината,другият вариант е разпръснати съчми като отгоре надолу започваш с по големите и намаляш към повода.или представи си,че падат ветрилообразно.всичко е за по-голяма дълбочина,когато се налага да използваш тежко перо.това с двете плувки е несериозно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Благодаря ви , става дума точно за winner 8m :)
но май няма как , ще се ползват по-тежки плувки
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Дай цена на тиката ако все още не си я продал
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега не съм я продал и не я продавам, май не си чел внимателно :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

А, забравих пробвах с двете плувки и става, само при много остри и бързи кълванета се увеличават фитките, но не с много и се надявам да свикна.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”