Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Нямам думи
Модератор: dantho.mihov
Нямам думи
Седя и се питам, що за родител е този, който би пуснал детето си на другия край на света, без там да има осигурени транспорт, спане и храна? Питам се, що за ръководител е този, който се е натоварил с мисията, да заведе и да върне деца от другия край на света, без да има никаква сигурност относно пребиваването там? Втрещен съм и съм меко казано изумен от факта, че безотговорността на някого или някои, решили да си направят ескурзия до Америка, може да се заплаща по такъв начин. Искам само да кажа, че за такова изпълнение тук, шефовете на тази група отиват директно на подсъдимата скамейка. Ето за какво иде реч:
Осемнадесет български деца пристигат в Монреал, без осигурени спане и храна ...Във връзка
с гостуването на известния детски хор
ПИМ ПАМ
в Монреал
и предстоящия им КОНЦЕРТ послучай ДЕНЯ НА ДЕТЕТО
на 5 юни, събота, 19 ч
4949 rue Verdun., Verdun, H4G 1N4
18 деца ( от 10 до 16 год)
ще нощуват в Монреал
от 2 до 7 юни включително
ОБРЪщАМЕ СЕ КЪМ
БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА
В МОНРЕАЛ
1=
които биха желали
ДА ПРИЕМАТ в дома си
да нощуват
1 или 2 деца
за този период
2=
търсим съдействие от хора,
които имат ВАН за превоз
на децата на 2 юни вечерта от Отава до Монреал
и на 8 юни следобяд до летището на Монреал
може да позвънят
на 514 835 3638 / 514 369 0589
concerts.zornica@gmail.com,
ecole.zornica@gmail.com
-
- разбира нещата
Re: Нямам думи

-
- научил се да хвърля

А, и заведете дацата на концертите, ще им е интересно

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Колега, в Канада и в Монреал в частност, разстоянията са малко по-различни, отколкото в България. Мен не ме притеснява това, че едно дете ще ми изяде 50 или 100$ за няколко дни. Аз излизам за работа в 06:30 часа и на кого да го оставя? Ангажиментите по взимане, транспорт в града, връщане обратно не са малки, особенно имайки впредвид, че хората тук работят. Аз не мога да не ходя на бачкане, само защото на някого му се е приходило в Америка.elinpelin1 написа:Спокойно, несе горещете.Това е нормална практика за всички аматйорски хорове.Ние сме приемали хора от Хасково, не бяха деца , но знаем хора които са приемали деца.Няма страно.Ако не се намерят домакини , вероятно някой ще плати, но дано има гостоприемни български семейства.Колега ако сте от района можете да помогнете.
-
- научил се да хвърля
KVS написа: Аз не мога да не ходя на бачкане, само защото на някого му се е приходило в Америка.

Почти всички разходи в тези хорове днешно време се поемат от участниците, и това е не само в БГ , а в държави с 10 пъти поне по висок стандарт.Родителите на тези деца , няма да са бедни, повярвай ми

Ако имаш семейство, деца и има възможност, закарай ги да послушат, ще им е удоволствие

Живи и здрави.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Дори и да не са в 5-звезден хотел ще им остане хубав спомен и най вероятно повечето дечица един ден ще имигрират .
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Миналата неделя по обед докато пътувах слуша по Дарик радио гостуваше ръководителя на детския хор! Човека каза, че всичко е уредено и точно и че в трудни времена все още има и спонсори и хора, които се интересуват децата им да не са по спирките и да се друсат! Финансово и организационно всичко им е било уредено предварително и едва ли ситуацията е такава.
Интересното също беше че Немска компания е уредила по евтини билети за полет и тн. а не Българска!
Човека каза че преди 40 години са започнали с 5-10 -20 деца а вече има над сто за годините са минали хиляди...
И още нещо не съм съгласен че това е от аматьорските хорове както се изрази (elinpelin1) почти на всички Ви децата са приспивани с техни песни и ги изучават в градина и училище... но както и да е
Интересното също беше че Немска компания е уредила по евтини билети за полет и тн. а не Българска!
Човека каза че преди 40 години са започнали с 5-10 -20 деца а вече има над сто за годините са минали хиляди...
И още нещо не съм съгласен че това е от аматьорските хорове както се изрази (elinpelin1) почти на всички Ви децата са приспивани с техни песни и ги изучават в градина и училище... но както и да е

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- научил се да хвърля
AL KAPONE написа: И още нещо не съм съгласен че това е от аматьорските хорове както се изрази (elinpelin1) почти на всички Ви децата са приспивани с техни песни и ги изучават в градина и училище... но както и да е
Радвам се че нещата са оредени, остава хористите и публиката да се забавляват

Точно аматйорски хор е.Всички хорове в които участниците неполучават заплата са аматйорски.Някои са много добри, много от тях по света се ръководят от българи.Имам честа диригента на един от най успешните хорове за последното десетилетие в Европа да ми е семеен приятел

Винаги е радостно да послушаш добра хорова музика, а детски хор е голямо събитие за малките.Желая им незабравими моменти там в Канада и много други след това !
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Колега, точно там е проблема, че нищо не е уредено. Текстът който съм цитирал, е точно от организатора на концерта.elinpelin1 написа:Радвам се че нещата са оредени, остава хористите и публиката да се забавляват![]()
При разменни начала се знае кой кога ще пътува и кой къде ще нощува. Не се търси помощ чрез форум.
Ето темата във форума:
http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopi ... 25&t=39193
- valeri
- разбира нещата
KVS написа:Колега, в Канада и в Монреал в частност, разстоянията са малко по-различни, отколкото в България. Мен не ме притеснява това, че едно дете ще ми изяде 50 или 100$ за няколко дни. Аз излизам за работа в 06:30 часа и на кого да го оставя? Ангажиментите по взимане, транспорт в града, връщане обратно не са малки, особенно имайки впредвид, че хората тук работят. Аз не мога да не ходя на бачкане, само защото на някого му се е приходило в Америка.elinpelin1 написа:Спокойно, несе горещете.Това е нормална практика за всички аматйорски хорове.Ние сме приемали хора от Хасково, не бяха деца , но знаем хора които са приемали деца.Няма страно.Ако не се намерят домакини , вероятно някой ще плати, но дано има гостоприемни български семейства.Колега ако сте от района можете да помогнете.
И ние помислихме да вземем 1-2 деца ама и двамата сме на работа и в това е проблема.
valeri написа: И ние помислихме да вземем 1-2 деца ама и двамата сме на работа и в това е проблема.
Не само това проблема. Ще ме извинят модераторите, ама съм меко казано бесен. Ако на онази ... и трябва ван за 18 деца, имам два въпроса:
1. Какъв модел ВАН събира 18+1 пасажера, отделно каква е вероятността някой нашенец да го има, че и да е свободен.
2. Щом е нужен ван само за децата, с какво ще пътуват ръководителите?
Нали вземеш ли дете, това означава да поемеш отговорност. Не става въпрос само за здравето му, но и да го взимаш от репетиции, да го водиш и чакаш. Аз живея далече от Verdun и не съм в състояние да пътувам по 30 км в едната посока. Има прекалено много недомислени неща и се надявам който трябва да се замисли. Искрено се надявам, в Бг да задат въпроси на ръководителите на състава след завръщането.
-
- научил се да хвърля
Бе спокойно бе хора.KVS написа:valeri написа: И ние помислихме да вземем 1-2 деца ама и двамата сме на работа и в това е проблема.
Не само това проблема. Ще ме извинят модераторите, ама съм меко казано бесен. Ако на онази ... и трябва ван за 18 деца, имам два въпроса:
1. Какъв модел ВАН събира 18+1 пасажера, отделно каква е вероятността някой нашенец да го има, че и да е свободен.
2. Щом е нужен ван само за децата, с какво ще пътуват ръководителите?
Нали вземеш ли дете, това означава да поемеш отговорност. Не става въпрос само за здравето му, но и да го взимаш от репетиции, да го водиш и чакаш. Аз живея далече от Verdun и не съм в състояние да пътувам по 30 км в едната посока. Има прекалено много недомислени неща и се надявам който трябва да се замисли. Искрено се надявам, в Бг да задат въпроси на ръководителите на състава след завръщането.

Какво са 30,50 км, нищо, ние пътуваме по 500, или някои летят за Малта, Япония, Америка

Нещата са наред, просто се радвайте че се случват такивахубави неща.

Убийците се смеят,
Весело живеят,
Убийците се смеят,
Весело живеят,
-
- научил се да хвърля
Егати KVS , видях линка дето си пуснал от форум за българите в Канада, какви са тези кавги бе колега
.Потресаващо
.Немам думи , неща и да коментирам, мога само да кажа че нямам намерение да разширявам кръга на БГ семейства с които съм в близък контакт, ще се случи като при вас 

Убийците се смеят,
Весело живеят,
Убийците се смеят,
Весело живеят,
Колеги, БГ е далече заедно с всичките си неуредици и вратички за заобикаляне на закона. Колегата хорист, да разбирам ли, че си непълнолетен и даваш за пример себе си? Тук по отношение на децата законите са неумолимо безпощадни. За да возя това 10-годишно дете в колата си, аз ще трябва да имам съответното детско столче. В противен случай глобата е 500$, ако не се лъжа. От друга страна, това е поредната издънка на въпросните организатори. А хората недоволстват, защото знаят законите и последствията, които могат да им се стоварят. Излишно е да задавам въпроса, имат ли здравна застраховка и застраховка живот тези деца. Трудно е да обясня, че тук има закони и всички им се налага да ги спазват. А въпросните организатори чисто и просто искат да си извъртят за пореден път далаверата и да прехвърлят всички отговорности на някой друг. Сърбали сме им попарата и не съдете хората, че така им се нахвърлят.